Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Wycieraczki głupieją

Featured Replies

Napisano

Jakby ktoś nie wiedział, dzisiaj wieczorkiem trochę popadało, no i się zaczęło. Na początku wycieraczki chodziły normalnie ... ale podczas jazdy raz się zacięły się w jednej pozycji. Myślałem że mi się zdaje. Włączyłem na najwyższy bieg i jakby zwolniły do niższego biegu, a później to już tylko cyrk. Blokowały się w różnej pozycji, tak samo jak zatrzymywały się w w różnej pozycji, nie dawało się ich wyłączyć, a później włączyć ... w końcu zatrzymały się jakoś w 1/3 trasy po szybie i tak zostawiłem.

WTF?! Co z tym fantem zrobić ... jak na złość gwarancja na auto skończyła się 6 dni temu icon_eek.gifoslabiony.gifsick.gifbeksa.gif

Napisano

Nie pomoże Ci moja wypowiedz co prawda, ale sam do niedawna borykalem sie z problemem wycieraczek. Zwolnily, ale tak zwolnily ze moglem po wlaczeniu wysiasc, obejsc samochod i wsiasc a one nie skonczyly cyklu zlosnik.gif

Oddalem do czyszczenia - 100 zł i po klopocie. Na pytanie mechanika co bylo uslyszalem enigmatyczne "aaaa tam, stanely i teraz jest ok"

Faktycznie jest ok - teraz nie zdaze drzwi odblokowac jak koncza cykl zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

Podobną metodą zarąbałem wycieraczki w poprzednim aucie ... chdoziły co raz wolniej co raz wolniej, aż ... przestały chodzić ... Panie, ten silniczek od wycieraczek to dużo wytrzymuje, ale jak coś się dzieje, to trzeba do serwisu zajrzeć, a nie czekać że samo się naprawi ... chyba będę musiał podjechać do serwisu sick.gif

Napisano

> Jakby ktoś nie wiedział, dzisiaj wieczorkiem trochę popadało, no i

> się zaczęło. Na początku wycieraczki chodziły normalnie ... ale

> podczas jazdy raz się zacięły się w jednej pozycji. Myślałem że

> mi się zdaje. Włączyłem na najwyższy bieg i jakby zwolniły do

> niższego biegu, a później to już tylko cyrk. Blokowały się w

> różnej pozycji, tak samo jak zatrzymywały się w w różnej

> pozycji, nie dawało się ich wyłączyć, a później włączyć ... w

> końcu zatrzymały się jakoś w 1/3 trasy po szybie i tak

> zostawiłem.

> WTF?! Co z tym fantem zrobić ... jak na złość gwarancja na auto

> skończyła się 6 dni temu

Mi padła tylna wycieraczka, raz chodziła raz nie, później stanęła. Wykręciłem ją i silniczek, silniczek rozebrałem, wyczyściłem, nasmarowałem i działa jak należy, żadnej kasy nie musiałem płacić, satysfakcja jest. Widzę, że piszesz o Corsie D i o przodzie, pewnie dojście jest gorsze niż tylna wycieraczka, no ale zawsze można się potrudzić i zdobyć jakieś doświadczenie...

Napisano
  • Autor

> Mi padła tylna wycieraczka, raz chodziła raz nie, później stanęła.

> Wykręciłem ją i silniczek, silniczek rozebrałem, wyczyściłem,

> nasmarowałem i działa jak należy, żadnej kasy nie musiałem

> płacić, satysfakcja jest. Widzę, że piszesz o Corsie D i o

> przodzie, pewnie dojście jest gorsze niż tylna wycieraczka, no

> ale zawsze można się potrudzić i zdobyć jakieś doświadczenie...

Zresetowałem komputer i w sumie dzisiaj znowu zaczęło padać ... przejechałem prawie tą samą trasę co ostatnio i znowu się zaczęło . To wygląda tak, jakby silniczek musiał się nagrzać i dopiero wtedy zaczyna mu odbijać (dzisiaj przejechałem ~30km i się zaczęło).

Niestety jestem nie czasowy, poza tygodniem, pracuje w sobotę i niedzielę, a do domu wracam koło 21 frown.gif ... czeka mnie wizyta tfu w aso tfu passed_out.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.