Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

wskazówka zwariowala

Featured Replies

Napisano

siemanko mam problem tego typu mam seicento 1.1 mpi 2001 r i wskazowka od benzyny opadla mi poza skale i caly czas zaniza benzyne gdyz zaczyna dzialanie poza skala!! pomocy!! z gory dzieki smile.gif

Napisano

> Zalej do pełna i ustaw na FULL.

napisal, ze "mu opadla", a sama nie ma prawa, wiec to raczej nie wina mechanicznego polozenia.

Napisano

> napisal, ze "mu opadla", a sama nie ma prawa, wiec to raczej nie wina

> mechanicznego polozenia.

Napisał, że mu opadła i zaniża ... nie napisał, że opadła i nie pokazuje.

Domyślam się z tego, że działa ale pokazuje "za mało" ... jak ustawi na full to będzie pokazywała dobrze.

Mogła opaść "sama" jeśli on albo poprzedni właściciel coś kombinował przy zegarach.

Napisano
  • Autor

ale ta skazowka sama opadla z dnia na dzien!! nic niebylo kombinowane przy nich!! w ktorys dzien rano chcialem odpalic i mi akumulator padal ale wkoncu odpalil skazowka zostala bardzo na dole!!

Napisano

> siemanko mam problem tego typu mam seicento 1.1 mpi 2001 r i

> wskazowka od benzyny opadla mi poza skale i caly czas zaniza

> benzyne gdyz zaczyna dzialanie poza skala!! pomocy!! z gory

> dzieki

w MPI wskazowki sa sterowane takimi jakby silniczkami - tam gdzie wskazówka sie zatrzymuje po wylaczeniu zapłonu to jest koniec mozliwosci obrotu tego silniczka. Ale mogło sie tak zdarzyć że wskazówka sie po prostu przerkecila dalej na tej ośce (wsk jest zakladana na oske).

Podstawowe pytanie - czy wskazowka działa normalnie tylko w innym polozeniu? tzn czy działa normalnie ale tak jakby skala byla przesunieta?

Jesli tak to pewnie wystarczy rozkrecic licznik i ustawic wskazowke. Jesli sama wskazowka sie obraca w nieprawodlowy sposob lub sie wcale nie obraca to najprawdopodobniej czeka Cie kupno nowego licznika bo naprawa tego nie warta jest ceny licznika np z allegro.

Jesli bys rozkrecal licznik i potrzebowal pomocy w czyms to daj znac - mam obecnie "na stole" rozkrecony licznik MPI smile.gif

Napisano
  • Autor

dzieki za pomoc ona poprostu dziala w innym poozeniu!! a jak przestawie wskazowke to ona nieprzeskoczy ponownie?? smile.gif

Napisano

> dzieki za pomoc ona poprostu dziala w innym poozeniu!! a jak

> przestawie wskazowke to ona nieprzeskoczy ponownie??

hmmm wiesz ja bym ja wyciagnał calkiem i wsadził (w otwór w który wchodzi ośkę sliniczka) jedną "nitkę" miedzianą z jakiegoś kabelka - spowoduje to ze będzie mniejszy luz między samą wskazówką a ośką silniczka....

Napisano
  • Autor

chyba tak bede musial zrobic bo jak mi sie akumulator rozladowywuje to ona ma takie rochy zrywne i sie znowu przekrcila frown.gif

Napisano

> hmmm wiesz ja bym ja wyciagnał calkiem i wsadził (w otwór w który

> wchodzi ośkę sliniczka) jedną "nitkę" miedzianą z jakiegoś

> kabelka - spowoduje to ze będzie mniejszy luz między samą

> wskazówką a ośką silniczka....

jeszcze sie nie spotkalem, zeby wskazowka miala luz na osce, a naszych licznikow rozbieralem juz sporo.

Napisano

> jeszcze sie nie spotkalem, zeby wskazowka miala luz na osce, a

> naszych licznikow rozbieralem juz sporo.

ano dziwne - wskazówka tam dość ciasno siedzi - ale jak to inaczej wyjaśnić iż wskazówka się przesuwa względem ośki?

Napisano
  • Autor

> pomocy!! bo to samo mnie dopadlo

a no rozkrecilem to i wsadzilme nitke bo ona poprostu sie przesowala bo sie orobila smile.gif pozdr

Napisano

> a no rozkrecilem to i wsadzilme nitke bo ona poprostu sie przesowala

> bo sie orobila pozdr

no a jak ciezko sie to rozbiera??

Napisano
  • Autor

> no a jak ciezko sie to rozbiera??

nie ja pierwszy raz to robilem i bez problemu smile.gif napewno dasz sobie rade smile.gif

Napisano

> nie ja pierwszy raz to robilem i bez problemu napewno dasz sobie

> rade

dzieki za info bede tworzyl

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.