Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

sprezyny Eibach do seryjnych amorkow ??

Featured Replies

Napisano

Witam, czy to dlugo wytrzyma ?? czy jednak dokupic amorki chociaz na przod ?? Bo mam dylemat. Mam calosc ze sprezynami ale bez samych amorkow i myslalem zeby dokupic przednie amorki kayaby albo sachsy albo bilsteiny i miec taki komplecik na lato, a serie przekladac na zime razem z zimowkami. Co myslicie ?? Choc z drugiej strony troche szkoda mi kasy. Bo tyl bym zostawil na zwyklych amorkach tylko sprezyny bym zmienil.

Napisano

jeśli sprężyny obniżają auto do 4cm to możesz na normalnych amorach jechać. Powyżej trzeba jednak wydać na sportowe, bo orginalne szybko się zużyją icon_rolleyes.gif

Napisano

Tyle teoria...

Praktyka:

Miałem założone sprężyny EIBACH (-25mm w stosunku do serii).

Amortyzatory oryginalne seria.

Niestety nie sprawdza się taka kombinacja.

W czasie jazdy amortyzator dobija, ponieważ ma zbyt długi skok do krótszej sprężyny. Sprężyny EIBACH'a należą do tych bardziej miękkich, więc nie ułatwia to dodatkowo zadania...

Dziś wymieniłem zawieszenie.

Po demontażu, tylny lewy amortyzator wylany, przedni prawy nie trzymał. Pozostałe również żadna rewelacja. Amorki przejechały wcześniej około 20 kkm na seryjnych sprężynach. Po założeniu EIBACH'a wytrzymały około 8kkm oslabiony.gif

Myślę, że z innymi sprężynami np. H&R mogłyby wytrzymać dłużej, bo to są lekko twardsze, i na seryjnych amortyzatorach mogłoby coś z tego być. H&R jest krótszy od seryjnych sprężyn o około 30 mm. Do EIBACH'a takiej konfiguracji - z doświadczenia - nie polecam.

Obecnie mam EIBACH'a na Bilstein B8 Sprint, który ma krótszy skok o 25 mm i jest rewelacja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.