Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kontrolka CE i brak swiatel z przodu.

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie wink.gif

Pisze w zwiazku z pierwszym klopotem jaki sie pojawil w aucie mojej mulher.gif Pacjentem jest Chevi Lacetti. Auto dosc notorycznie przepalalo naprzemiennie zarowki w przednich reflektorach ( nawet 1 - 2 w miesiacu). Po ostatniej wymianie ( zdecydowalem sie wymienic obie jednoczesnie) byl dosc dlugo spokoj. Dzis jednak moja Luba dzwoni do mnie ze nie ma swiatel z przodu icon_eek.gif

Szybko do niej podjechalem i faktycznie ani postojowki ( nigdy sie nie przepalily) ani mijania ( o tych wspomniano wyzej) nie dawaly oznak zycia. Sprawdzilem szybko bezpiecznik - teoretycznie 25A w komorze silnika. Byl caly. Przekaznik swiatel ( tez w komorze) przy wlaczaniu swiatel cyka ( wiec chyba dziala).

Dojechalismy do domu na swiatlach przecimgielnych, zaznacze ze tylne lampy dzialaja bez zarzutu. Dodatkowo swieci sie kontrolka CE ( jesli tak sie nazywa - mam nawyki z Astry wink.gif ) i nie gasnie po uruchomieniu silnika.

No i moje pytanie, co sie moglo stac? Co moge sprawdzic samemu? Czy pozostaje tylko diagnozowanie bledow, czy da sie je samemu wyczytac jak w Astrze?

Napisano

> No i moje pytanie, co sie moglo stac? Co moge sprawdzic samemu?

Napięcie na aku po uruchomieniu silnika - może jakieś przepięcie- padnięty altek potrafi dać zbyt wysokie napiecie i od tego moze się świecić usterka - szwagier tak miał w Polonezie zlosnik.gif

> pozostaje tylko diagnozowanie bledow, czy da sie je samemu

> wyczytac jak w Astrze?

W Astrach dawno nie daje się, tutaj też tylko egzaminer pozostaje.

Napisano
  • Autor

Tylko, że wtedy powinna również wariować kontrolka braku ładowania hmm.gif no i dziwne jest to, że wysiadły tylko przednie światła.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.