Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak to ustawić? AL-700 i Tomasetto

Featured Replies

Napisano

Pacjent: Fiat Uno 1.0

Komp: AL-700

Parownik: Tomasetto (czy jakoś tak) ze zintegrowanym filtrem gazu

O co mi chodzi...

Spróbowałem regulacji "na pojemnik z wodą"

Przewód zanurzony około 0.5cm w wodzie i regulacja, bąbelki wychodzą bardzo powoli.

Próba przełaczenia auta na gaz, zalewa i gaśnie.

Krokowy w tym czasie ma poz wyjściową 105.

No to dobra, przykręciłem, dopiero po 2 obrotach śrubki auto było w stanie chodzić, ale mieszanka nonstop bogata.

A teraz o co mi chodzi, żeby zrobić oscylację, musiałem ustawić krokowego dla wolnych na 90 a dla podniesionych na 120! Czy to jest normalne, takie różnice? Chyba nie sciana.gif

A przy innych kombinacjach albo jest bogato na wolnych i oscylacja na podniesionych albo oscylacja na wolnych i ubogo na podniesionych.

Co robię źle?

Napisano

Jeśli autokalibracja nie daje efektów, to zrób tak:

Ustaw sobie PWA na ok. 100 kroków i w "zaawansowane" wszystkie przedziały actuatora na 150, włacz silnik i zapisz sobie w tabelce zakresy kroków (od-do) podczas oscylacji dla różnych wartości obrotów:

obroty | kroki od | kroki do

===================

wolne,

1000,

1500,

2000,

2500,

3000,

3500,

4000,

Na każdych obrotach potrzymaj ok. minutę, żeby się praca silnika ustaliła. Przerywaj pomiary, gdy się wentylator chłodnicy będzie włączał - to fałszuje pomiary, bo silnik dostaje inne powietrze...

Po takim teście dojdziesz jaka jest prawidłowość, może mikser źle dobrany i kroki tak rosną, a może coś nie tak z parownikiem??? Zwykle PWA min jest większe od PWA max, a u Ciebie jest odwrotnie... A filtr powietrza masz czysty? Może za mało silnik dostaje powietrza i zaciąga gaz z parownika?

Na podstawie tak zrobionej tabelki łatwo znajdziesz takie punkty PWA, które będą we wszystkich zakresach i potem zmniejszysz odpowiednio przedziały kroków dla actuatora. W praktyce nie powinny być większe niż ok. +/- 30 kroków od wartości PWA i dla wszystkich wartości obrotów takie same.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.