Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

radio sony pod instalacją opla- Pytanie

Featured Replies

Napisano

Witam

Mam pytanie odnośnie radyjka sony < dokładnie model CDX-S2000> Jak podłacze radyjko zamieniając w kostce iso przewody żółty z czerwonym wszystko działa ok ala na włączonym zapłonie gdy wyciągne kluczyk radyjka juz nie włącze.

Mam pytanie do osób które maja zwarte przewodziki czerwony z żółtym czy po wyjęciu kluczyka radio samo gaśnie ale można je później uruchomic bez zapłonu? I czy takie rozwiązanie nie rozładuje akumulatora.

Przeszukałem forum i zdania były podzielone. Zastanawia mnie jak wy rozwiązaliście ten problem??

Napisano

> Witam

> Mam pytanie odnośnie radyjka sony < dokładnie model CDX-S2000Mam

> pytanie do osób które maja zwarte przewodziki czerwony z żółtym

> czy po wyjęciu kluczyka radio samo gaśnie ale można je później

> uruchomic bez zapłonu? I czy takie rozwiązanie nie rozładuje

> akumulatora.

> Przeszukałem forum i zdania były podzielone. Zastanawia mnie jak wy

> rozwiązaliście ten problem??

podłączyc pod stałe +12 a nie pod stacyjke

Napisano

Mam radyjko Sony i moj brat w swojej astrze też ma. U mnie działa tylko gdy jest włączony zapłon a gdy kluczyk jest na pozycji 0 to radio się wyłącza a u brata wyłącza się dopiero gdy wyciągnie kluczyk ze stacyjki. Chciałem podłączyć tak jak on ma ale nie dało się. Albo nie umiem. Ja mam rocznik 95 a on 97. U mnie po wyłączeniu zapłonu nie da sie włączyć radia. Działa tylko z zapłonem. U brata nie pamiętam jak jest

Napisano

Poszukaj TU

Napisano

Kenwood i blaupunkt działa jak trzeba. STacyjka powoduje włączenie i wyłączenie radia ponadto radio bez kluczyka się uruchamia.

Miałem sony i zamieniłem go na blaupunkta bo pasuje idealnie do astry, ponadto bardziej jestem zadowolony z dźwięku.

Napisano

> Czyli co nic sie nie da zrobić z moim soniakiem

To znaczy, albo będzie działał tylko po stacyjce, albo sprawdzasz na którym z dwóch przewodów masz stały + i łączysz w radiu pod niego żółty z czerwonym i radio działa ale bez stacyjki, czyli tylko manualne włączanie i wyłączanie.

Mnie to nie odpowiadało więc wymieniłem radio.

Napisano

Możesz je podłączyć pod stałe 12V ale Sony ma to do siebie (przynajmiej mój model) że jak ma stałe 12V to po krótkim naciśnięciu przycisku off radio się nie wyłączy do końca tylko będzie w stanie gotowości a prąd będzie pobierało. Żeby je totalnie wyłączyć trzeba dłużej przytrzymać off. Czasami może sie zdażyć że zapomnisz przytrzymać i radio ci wtedy razładuje akumulator. Niektóre modele mają opcje że same się wyłączają po określonym czasie jeśli naciśniesz na krótko off i zapomnisz je wyłączyć "do końca" Tyle wiem z doświadczenia.

Napisano
  • Autor

> Możesz je podłączyć pod stałe 12V ale Sony ma to do siebie

> (przynajmiej mój model) że jak ma stałe 12V to po krótkim

> naciśnięciu przycisku off radio się nie wyłączy do końca tylko

> będzie w stanie gotowości a prąd będzie pobierało. Żeby je

> totalnie wyłączyć trzeba dłużej przytrzymać off. Czasami może

> sie zdażyć że zapomnisz przytrzymać i radio ci wtedy razładuje

> akumulator. Niektóre modele mają opcje że same się wyłączają po

> określonym czasie jeśli naciśniesz na krótko off i zapomnisz je

> wyłączyć "do końca" Tyle wiem z doświadczenia.

Chodzi Ci o podłączenie razem czerwony z żółtym?

Napisano

Szczerze ci powiem że nie pamietam ale napewno mam pod jeden podłączony stałe 12V a drugi pod stacyjke. Zmieniaj te przewody na wyczucie, włączaj i wyłączaj zapłon i radyjko i sobie jakoś dopasujesz bo naprawde nie pamietam ale jeśli masz oryginalną kostke to nie powinno być problemu. Pod jednym musi być stałe 12V bo stacje będą ci się resetowały

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.