Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

brak przyspieszenia

Featured Replies

Napisano

Witam z dnia na dzien astra odmowila posluszenstwa. Samochod rusza z 1 biegu tak jak bym ruszal z 2 lub 3. Reszta biegow tez taka jest, zero jakiejs dynamiki. Ogolnie samochod to strasznie sie trzesie od silnika jak stoi na jalowym biegu. Obroty na jalowym sa dobre (zimny silnik 1100-1200obr cieply 900obr.) Ogolnie to z tlumika to takie prykanie idzie. Ostatnio na przegladzie (czerwiec ub.r.) troszeczke przekraczylem emisja spalin (moze ma to cos do tej usterki) Z odpalaniem nie ma problemow. Z 2 razy zdazylo mi sie jak jechalem z 60-80km/h i nagle zaczolem hamowac i wciskam sprzeglo przy ostatniej fazie hamowania to obroty zspadly mi do prawie zera i silniczke tak spokojnie sobie zgasl. Ponowne odpalenie bylo takie troche meczace jak by pradu mu braklo. Sprawdzalem przewody WN sa ok (jeden przewod ma 17kohm, ale czytalem ze moze miec do 20kohm) Aku jest roczny sprawny. W tygodniu musze go oddac do mechaniora i chodzi mi o to zeby pol samochodu mi nie wymienil bo "trzeba bylo". Czy moze to byc wina swiec? Pewno w gre wchodzi takze krkowiec oraz egr.

A bym zapomnial nie wysweitla mi sie zaden blad, slyszalem tez o lambdzie ale jak nie ma zadego bledu to chyba nie to.

Napisano

> Ogolnie samochod to strasznie sie trzesie od silnika

Wypadanie zapłonów. Sprawdź czy pali na wszystkich cylindrach.

Napisano
  • Autor

> Sprawdzałeś "kata"

> pzdr

a jak mozna to spr?

Jutro podmienie swiece zobacze.

Napisano
  • Autor

to teraz sprawa wyglada nastepujaco, oddalem bolid do mechesa no i powiedzial ze mechanicznie wszystko jest ok, sprawdzal silnik sprezenie itp. Powiedzial zeby podjechac pod komputer. Pod komputerek wybiore sie ale musze kolege dorwac ktory ma interfejs i zrobi mi to po taniochu. Narazie odpiolem klemy moze resecik jakis pomoze. - niestety nie pomoglo.

Macie moze jakies sugestie?

Napisano
  • Autor

dlaczego po jakims czasie nie mozna edytowac swojej wypowiedzi slinka.gif

Co to jest za kolo pasowe od czego to jest, wiem rze to napedza alternator i pompke od klimy oraz wspomagania. Strasznie mi to zaczelo piszczec ogolnie zauwazylem ze chyba cos wspomaganie ciezko dziala, ale moze to byc wina takze jeszcze zimowych opon przy +20st.

obudowa_rozrzadu.jpg

Napisano

> dlaczego po jakims czasie nie mozna edytowac swojej wypowiedzi

> Co to jest za kolo pasowe od czego to jest, wiem rze to napedza

> alternator i pompke od klimy oraz wspomagania.

to kolo pasowe pompy wspomagania. I nie o ono napedza tylko jest napedzane!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.