Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczałka włączonych świateł

Featured Replies

Napisano

Witam serdecznie mam takie pytanko ponieważ w oplu Astrze jeśli zgasi się silnik i otworzy drzwi to jest taki sygnał alarmujący o nie wyłączonych światłach, czegoś takiego nie mam niestety w corsie i czy taką piszczałkę to można dokupić i założyć i wogóle gdzie ona się znajduje bo może mam ale odłączoną lub zepsutą i kwestia wymiany. za pomoc z góry dzięki cool.gif

Napisano

> w oplu Astrze jeśli zgasi

> się silnik i otworzy drzwi to jest taki sygnał alarmujący o nie

> wyłączonych światłach, czegoś takiego nie mam niestety w corsie

> i czy taką piszczałkę to można dokupić i założyć i wogóle gdzie

> ona się znajduje bo może mam ale odłączoną lub zepsutą i kwestia

> wymiany

jaka to corsa?

brzęczyk jest "schowany" w obudowie przekaźnikopodobnej, w skrzynce bezpieczników

pamiętaj, że jeśli nie działa krańcówka w drzwiach, to i brzęczyk nie zadziała idea.gif

Napisano
  • Autor

> jaka to corsa?

> brzęczyk jest "schowany" w obudowie przekaźnikopodobnej, w skrzynce

> bezpieczników

> pamiętaj, że jeśli nie działa krańcówka w drzwiach, to i brzęczyk nie

> zadziała

sorki zapomniałem napisać że to Corsa B a Astra F, czyli ta piszczałka jest gdzieś przy bezpiecznikach czy w włączniku świateł?

a mam jeszcze drugą sprawę w astrze F jak przekręcam kluczyk w stacyjce na pierwszą pozycję to mogę słuchać radia bez problemu a w corsie B którą mam jest tak że nie włączę radia puki za zapalą się kontrolki na desce rozdzielczej czyli na drugiej pozycji stacyjki i rozmawiałem z kilkoma osobami i powiedzieli mi że kable wychodzące ze stacyjki są przełożone z pierwszej pozycji na drugą które są za to odpowiedzialne lub też bezpiecznik jaki jest w radiu oryginalnie wkładany przy kostce trzeba przełożyć na inne zaciski lub jakiś bezpiecznik w skrzynce jest spalony,

schemat podłączenia kostki radia ściągnąłem z neta, sprawdziłem i jest ok, bezpiecznik w radiu przełożyłem i jest tak samo, a bezpieczniki jak może być spalony to który był by odpowiedzialny za stacyjke i radio ps. zawsze po zgaszeniu auta kasują mi się stacje zaprogramowane w radiu

Napisano

o ile dobrze rozumiem to nie mozesz wlaczyc radia dopoki nie włączysz zapłonu?

jezeli o to ci chodzi to najprawdopodobniej zasilanie radia masz po stacyjce...

Napisano

Buzzer jest tam gdzie pisze kolega, musisz go mieć tylko pewnie jest zepsuty.

A jak radio działa Ci tylko wtedy, gdy masz włączony zapłon to jest ono źle podłączone. Połącz kable żółty z czerwonym i powinno byc dobrze, zresztą przeczytaj ten temat:

http://forum.opel24.com/viewtopic.php?t=4783

Napisano
  • Autor

Dzięki za pomoc ale zamiast tego żeby radio mogło działać non stop to czy nie ma takiej możliwości że np dojść do stacyjki i po prostu ten kabelek czarny lub żółty który jest na pinie 4 "zasilanie po stacyjce" zamienić go miejscami na stacyjce zamiast na pozycji 2 to na pozycje 1??

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.