Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Napaliłem się na 307 ...

Featured Replies

Napisano

... ale jak pojechałem ogladac to się zacząłem zastanawiać. 307 w kombi, 2.0 HDI 90 kM. Niby książka jest i przebieg udokumentowany 127 tys. Właściciel drugi i kupił w zeszłym roku, podobno od znajomej, która natłukła 110 tys. Środek auta ładny, zadbany, w sumie widać, ze przebieg może być orginalny. Prywatny sprzedawca. Auto nie wyglada na bite, ale ma przednią szybe nie orginalną (podobno pekła od kamienia). Ale dodatkowo ma coś ze zbierznością bo koła po zewnetrznej ścięte. Opony wyglądają na takie, którę jeżdzą od nowości. No i jeszcze jedna rzecz dolega mu. Na ciepłym silniku, jak odkręcę korek wlewu oleju to ma małe przedmuchy. Prawie nie zauważalnie, ale coś tam widać ze idą spaliny. Co o tym sądzicie. Odpuścić, czy jednak warto sie zainteresować i jechać na kontrole.

Napisano

Zbieznosc mozna ustawic, a auto mozna sprawdzic na diagnostyce i wyjdzie czy ma cos krzywe czy zawiecha do roboty.

Przednia szyba peka takze tego sie nie ma co bac, ale mozna zweryfikowac auto na wypadek mocniejszych dzwonów.

Przedmuchy sprawdza sie po wyjeciu bagnetu olejowego i jak tam bedzie kopcic to moze oznaczac zuzyte pierscienie/tloki/cylindry.

Napisano
  • Autor

> Zbieznosc mozna ustawic, a auto mozna sprawdzic na diagnostyce i

> wyjdzie czy ma cos krzywe czy zawiecha do roboty.

> Przednia szyba peka takze tego sie nie ma co bac, ale mozna

> zweryfikowac auto na wypadek mocniejszych dzwonów.

> Przedmuchy sprawdza sie po wyjeciu bagnetu olejowego i jak tam bedzie

> kopcic to moze oznaczac zuzyte pierscienie/tloki/cylindry.

Auto z 2002 roku (tego zapomnialem dodac).

Po wyjęciu bagnetu nic się nie dzieje/nie ma przedmuchów.

Napisano

Jedz sprawdzic auto. Czemu jeszcze przed zakupem nie kupiles miernika lakieru ? Miałbyś odpowiedz szybką czy było bite i jak...

Napisano

szybę sam wymieniałem po kolizji z kamieniem, węc to nic nie znaczy, zbieżnośc leci na polskich drogah regularnei, wystraczy skrzywić na dziurze amortyzator, z tymi przedmuchami to nie tak do końca, tam praują tłoki wytwarzając ciśnienie i podciśnienie, powoduje to powstanie mgły olejowej, więc błędem jest taka diagnostyka. Oczywiście sprawdzic turbawkę i układ wtryskowy. To solidne i ładne samochody, a tym bardziej silniki.

Napisano

> Jedz sprawdzic auto. Czemu jeszcze przed zakupem nie kupiles miernika

> lakieru ? Miałbyś odpowiedz szybką czy było bite i jak...

Miernik to nie wszystko wink.gif Nawet elektroniczny.

Choć nieco ułatwia sprawę .. palacz.gif

Napisano

> Miernik to nie wszystko Nawet elektroniczny.

> Choć nieco ułatwia sprawę ..

Sprzeczałbym się. W ciągu chwili wiesz czy auto było dachowane, w ciągu chwili wiesz co było szpachlowane i już wiesz czy chcesz inwestować (co wcale tanie nie jest zwłaszcza jak sprawdzisz kilka aut to już daje pokaźną kwotę) w dalsze sprawdzania auta. Z mojego doświadczenia 5 samochodów odpadło w przedbiegach po sprawdzeniu dokladnym (szarpaki, silnik, rzeczoznawca PZMot) - dobrze że nie musiałem płacić za to aż w końcu zakupiłem miernik lakieru i pierwszą selekcje robiłem sam. Co za oszczędność czasu nie wspominając o pieniądzach...

Napisano

Pokazał bym Ci kilka aut w Bydgoskich komisach, które dachowały a miernikiem ... mógł byś sobie mierzyć ile chcesz wink.gif

Żeby nie było - sam mam i używam bo faktycznie oszczędza czas w ... 30% przypadków palacz.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.