Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piski przy 2tys

Featured Replies

Napisano

Witam wlasnie co wymienilem waz miedzy turbo a IC bo byl przetarty i uciekalo powietrze no a teraz miedzy ok 1800 a 2200 obrotow slychac wrecz przerazliwe piszczenie-mozna go porownac do zabawy ze spuszczaniem powietrza z balona-przerazliwy pisk.nie weim co jest grane i co to moze byc-mial ktos cos takiego?

Napisano

Mi kiedyś mechanik wymieniał jaką uszczelkę, bo piszczało trochę turbo, ale trochę

Napisano
  • Autor

> Mi kiedyś mechanik wymieniał jaką uszczelkę, bo piszczało trochę

> turbo, ale trochę

Mi nic do glowy nie przychodzi co to moze byc ale jak jezdzilem z tym dziurawym wezem to nic takiego nie bylo tyle ze auto bylo slabsze no i ten swist uchodzacego powietrza.Ktoregos razu w oczekiwaniu na nowy waz posklejalem stary zwykla tasma izolacyjna i co sie okazalo ze to piszczenie sie pojawilo tyle ze od 1800 nasilalo sie i nie szlo wytrzymac w aucie takie bylo przerazliwe nie weim czy znikalo po jakims zakresie obrotow bo nie wytrzymalem tego dzwieku(myslac ze turbina sie konczy albo cos takiego)wiec serwalem tasme i znow wszytsko bylo ok tz prawie bo skutki dziurawego weza juz przytoczylem.Teraz gdy kupilem nowy myslalem ze wszsytko ustanie ale jednak nie choc ten pisk jest o jakies 50% mniejszy wiec nie jest tak zle.

Napisano

Szukaj jakieś innej dziury - może IC a może sama turbina dostała niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Szukaj jakieś innej dziury - może IC a może sama turbina dostała

jest jeszcze jedna sprawa o ktorej sobie przypomnialem a mianowicie czyscilem tez OVERBOOST nie mam teraz zdjecia ale jak nie bedzie wiadomo o co chodzi to postaram sie je zrobic otoz w moim zaworze brak jednego elementu tz w gornej czesci zaworu tam gdzie wchodza wezyki(dwa)po przeciwnej stronie powinno byc cos w rodzaju kostki(cos jak szescian)u mnie tego nie ma i jest tam tylko dziura wiec moze to to wydaje jakies dziwne piski.

Napisano

> tylko dziura wiec moze to to wydaje jakies dziwne piski.

Tam oryginalnie jest filtr - aby podczas zasysania powietrza z zewnątrz nie brał brudu do zaworu - widocznie go nie masz sick.gif ale to nie to.... szukaj mokrych plam w okolicy Intercoolera lub rury plastykowej przy samym kolektorze ssącym - jesli nie znajdziesz to do kanału i sprawdzić podczas pracy silnika....

Może sie okazać że to turbina- pracująca bez oporu na wylocie ( z dziurą w rurze ) rozkręca sie na więcej niż 200.000 obr/min i szlak ją trafia.... tak bywa oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> Może sie okazać że to turbina- pracująca bez oporu na wylocie ( z

> dziurą w rurze ) rozkręca sie na więcej niż 200.000 obr/min i

> szlak ją trafia.... tak bywa

Qrcze turbo sie konczy??? a da sie temu jakos zapobiec.Nie jestem pewein czy jest jakas nieszczelnosc w dolocie od kolektora(raczej nie!!!) ssacego ale wiem juz teraz ze jest nieszczelnosc na rurze miedzy turbina a filtrem powietrza(tej na ktorej osadzony jest przeplywomierz) dokladnie w miejscu gdzie wychodzi rura do odmy ale to chyba nie ma wiekszego znaczenia biorac pod uwage moje objawy?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.