Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

siejący wzmacniacz, jakie kable??

Featured Replies

Napisano

witam

Wzmacniacz sieje mi na cb (znaczy jak wzmak chodzi to mam straszne zakłócenia w cb) ale podmieniłem wzmak od kumpla i doszedłem do wniosku ze wina nie leży w samym wzmacniaczu bo kumpla wzmak też robi mi zakłócenia a u niego nie.

I teraz pytania:

1. Wzmak leży mi luźno w bagażniku bo niebardzo mam gdzie go przykręcić i niektórzy mówią zeby przykręcic bo to mozę od tego, a czy jakbym pociagnął jakiś kabel od obudowy kabla do karoserii to byłoby to równoznaczne z jego przykręceniem??

2. W samochodzie mam jakieś tanie kable do zmaka wiec mozę są one przyczyną??

3. Jakiej firmy kable kupić żeby były oki i nie robiły zkóceń??

4. Które kable w pierwszej kolejności zmienić ? które mogą robić największe zakłócenia??

Napisano

Sprawdz mase

Napisano

W pierwszej kolejności sprawdź masę ok.gif A jak masz poprowadzone wszystkie kable od wzmaka?No i w jakiej odległości od nich prowadzony jest kabel od anteny cb?

Napisano
  • Autor

> W pierwszej kolejności sprawdź masę A jak masz poprowadzone

> wszystkie kable od wzmaka?No i w jakiej odległości od nich

> prowadzony jest kabel od anteny cb?

wmak leży w bagażniku, mase pociągnięta jest z karoserii w bagażniku, zasilanie do wzmaka jest pociągnięte leweym progiem a sygnałowy i te czincze prawym progiem

kabel od anteny cb leże zaraz koło wzmaka, ale jak brałem go i puszczałem przednimi drzwiami czyli do wzmaka miał z 1,5m to też były zakłócenia

Napisano

Ja prąd mam poprowadzony lewym progiem, RCA i sygnał tunelem środkowym , a kabel od anteny prawym progiem...wzmak CP i nie ma żadnych zakłóceń ok.gif Tak jak mówiłem sprawdź masę, a następnie zajmij się kabelkami bo wychodzi na to, że mają słabe ekranowanie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Ja prąd mam poprowadzony lewym progiem, RCA i sygnał tunelem

> środkowym , a kabel od anteny prawym progiem...wzmak CP i nie ma

> żadnych zakłóceń Tak jak mówiłem sprawdź masę, a następnie

> zajmij się kabelkami bo wychodzi na to, że mają słabe

> ekranowanie

mase włąśnie sprawdziłem i poprowadziłem inną od akumulatora no i wzmak nadal sieje

mozę ktoś polecić jakieś kable i od których zaczać wymiene??

Napisano

Jaki masz wzmacniacz? Ja już ponad rok z tym walczę i jak narazie nic... Miałem magnata, teraz mam audiosystem i dalej to samo. kable mam dietz, antena od CB na stałe, radio President Wilson z bardzo dobrymi filtrami... bardzo dużo już rzeczy robiłem, zero rezultatu. Jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać.

p.s. wiem, że wzmaki car power nie sieją

Napisano

Dodam, że moje auto jest na gaźniku, a to też się liczy wink.gif Brat w nissanie sunny ma wzmak crunch'a, kable zasilające dietz'a, RCA stingera, a cb to poczciwy U520 podłączony do lemma at1200 i też nic nie sprzęga ani nic... ok.gif Wszystko jest jak należy.A co do CP to słyszałem różne opinie co do siania ale nowy jestem i się nie znam 270751858-jezyk.gifzlosnik.gifok.gif

Napisano

To jest jakaś masakra wogóle. Wcześniej mi nic nie siało, zmieniłem wzmaka, założyłem suba i się zaczęło. Teraz jak nawet powrócę do starej, poprzedniej konfiguracji CB i audio to dalej sieje niewiem.gif

Napisano
  • Autor

> Jaki masz wzmacniacz? Ja już ponad rok z tym walczę i jak narazie

> nic... Miałem magnata, teraz mam audiosystem i dalej to samo.

> kable mam dietz, antena od CB na stałe, radio President Wilson z

> bardzo dobrymi filtrami... bardzo dużo już rzeczy robiłem, zero

> rezultatu. Jak znajdziesz rozwiązanie to daj znać.

> p.s. wiem, że wzmaki car power nie sieją

wzmaka mam cp i sprawdzałem nawet ciągnąc mase z samego aku ale dalej sieje, od kumpla pożyczałem wzmak maganaa i u mnie sieje a u kumpla nie sieje ( a cb i anteny mamy takie same)

więc myśle że przyczyna jest gdzieś w kablach

ale po tym co piszecie to już nie wiem sam, myślałem ze ktoś już doszedł z tym łądu i podpowie któe kabl;e w pierwszej kolejności zmianić i na jakie

Napisano

Kable również przerabiałem, mam teraz sygnałowe sinuslive ekranowane podwójnie, zasilające mam 30 mm2 hertz i dalej to samo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.