Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to ustrojstwo będzie kolidowało z alarmem?

Featured Replies

Napisano

Kupiłem autoalarm i chciał bym go zamontować w asterce,dlatego moje pytanie czy to ustrojstwo będzie kolidować?

282226252-Zdj%EAcie0155.jpg

To jest chyba puszka sterująca.

282226252-Zdj%EAcie0158.jpg

282226252-Zdj%EAcie0159.jpg

Jest to coś do odcinania zapłonu.Przykłada się ten wichajster (po prawej na foto)dioda w środku przestaje migać i można odpalać.

Czy trzeba to wywalić?

Jeśli tak to droga to zabawa,a może dał bym radę sam (jako laik) czy nie bardzo?

Napisano

Myślę, ze żaden z typowych alarmów nie bedzie z tym kolidował. To co masz wygląda na zwykłe odcięcie zapłonu/pompy paliwa czy czegokolwiek. Podłączając alarm, nawet jeżeli również będzie miał odcięcie tego samego co to ustrojstwo, nie będzie przeszkadzać. Po prostu zdubluje się funkcja.

Licz się z tym, ze po montażu alarmu chcąc jechać będziesz musiał rozbroić oba urzadzenia; alarm i ustrojstwo. Ma to też swoje dobre strony: zawsze to dwa zabezpieczenia.

Pozdroofka

Napisano
  • Autor

> Myślę, ze żaden z typowych alarmów nie bedzie z tym kolidował. To co

> masz wygląda na zwykłe odcięcie zapłonu/pompy paliwa czy

> czegokolwiek.

Jeśli tego nie wyłącze (zapomne)to kontrolki się świecą ale rozrusznik nie kręci.

Napisano

> Jeśli tego nie wyłącze (zapomne)to kontrolki się świecą ale

> rozrusznik nie kręci.

Moze to ci wlasnie rozrzusznik odlacza. Ten alarm bedzie podlaczal sam? Jezeli tak to podlacz pod niego moze pompe paliwa. Z drugiej strony gdyby mi kto by mial zakladac taki alarm z odcieciem to bym kazal tego nie podlaczac, chyba ze samemu bo wtedy w razie jak auto nie bedzie chcialo odpalic to bedziesz mogl bez problemu to odlaczyc bo bedziesz wiedzial gdzie co i jak i ew wyeliminowac usterke spowodowana alarmem. Ja niedawno mialem zabawe z centralnym zamkniem (a raczej jego elektronika). Gdybym sam go nie zakladal to bym nie wiedzial za co sie zlapac, a takto 5 minut roboty i naprawione.

Napisano

> Jeśli tego nie wyłącze (zapomne)to kontrolki się świecą ale

> rozrusznik nie kręci.

Czyli masz odcięcie elektrowłącznika rozrusznika. Na 100% nie będzie kolidować z alarmem.

A swoją drogą, jeżeli to ustrojstwo odcina tylko rozrusznik, to marne zabezpieczenie... Wystarczy 70 cm przewodu i po zabezpieczeniu wink.gif

Po ilości kabli, które wychodzą z tego pudełka, mozna mieć nadzieję, ze odcina coś jeszcze wink.gif

Pozdroofka

Napisano

Dokladnie. Jezeli sam rozrusznik to marne zabezpieczenie. Bo to gowienko widac jak byk i zlodziej od razu bedzie wiedzial dlaczego nie kreci rozrusznik.

Napisano
  • Autor

> Moze to ci wlasnie rozrzusznik odlacza. Ten alarm bedzie podlaczal

> sam? Jezeli tak to podlacz pod niego moze pompe paliwa. Z

> drugiej strony gdyby mi kto by mial zakladac taki alarm z

> odcieciem to bym kazal tego nie podlaczac, chyba ze samemu bo

> wtedy w razie jak auto nie bedzie chcialo odpalic to bedziesz

> mogl bez problemu to odlaczyc bo bedziesz wiedzial gdzie co i

> jak i ew wyeliminowac usterke spowodowana alarmem. Ja niedawno

> mialem zabawe z centralnym zamkniem (a raczej jego elektronika).

> Gdybym sam go nie zakladal to bym nie wiedzial za co sie zlapac,

> a takto 5 minut roboty i naprawione.

Przymieżam się ,chciał bym sam założyć, po pierwsze dlatego że (tak jak piszesz), a po drugie jaka satysfakcja.

Ale mam małe opory.

Kupiłem też centralny na kluczyk ,na pewno będe zakładał sam, a z alarmem sie trochę wacham.

Większośc schematu rozkminiłem ale mam problemy z odczytaniem podłączenia centralki alarmu do centralki zamka centralnego.

W schemaci centralnego jest wszystko pieknie pokazane jakie kolory kabli co oznaczają i gdzie ida,a w schemacie centralki alarmu kable sterujące centralnym są innego koloru i nie są opisane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.