Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gaśnie przy przełączeniu z Pb na LPG

Featured Replies

Napisano

Mam problem przy przełączaniu z Pb na LPG. Gdy przełancza się w czasie jazdy to silnik gaśnie ( instalacja II gen). Na postoju po przygazowaniu też lubi zgasnąć ale nie zawsze. Byłem u gaziarzy którzy mi zakładali inst. ale bez większego efektu. Co moze być przyczyną takiego zachowania silnika??

Napisano

> Mam problem przy przełączaniu z Pb na LPG. Gdy przełancza się w

> czasie jazdy to silnik gaśnie ( instalacja II gen). Na postoju

> po przygazowaniu też lubi zgasnąć ale nie zawsze. Byłem u

> gaziarzy którzy mi zakładali inst. ale bez większego efektu. Co

> moze być przyczyną takiego zachowania silnika??

ile km juz nalatane ma reduktor na LPG ?

czyli gasnie tylko jak silnik jeszcze zimny ? jak juz sie na grzeje i bys przelaczyl na benie i spowrotem gaz czy jest ok ?

Napisano
  • Autor

przejechane ma 500 km (tyle co nic, nowa instalacja) Gaśnie na zimnym silniku, na ciepłym nie.

Napisano

może za wcześnie przełączasz na lpg. A masz ustawionego kompa na przełączanie od określonej temp? U mnie nie ustawili wcale temp. przełączania. Jak zapalę na lpg to muszę przejechać gdzieś około 1km. Parę razy przełączył mi się od razu to po chwili gaśnie oslabiony.gif

Napisano
  • Autor

Przełacza sie automatycznie po osiągnięciu określonej temp. i obrotów - chyba 2200

Napisano

Ustawienie czasu nakładania paliw. Gazownicy nie potrafią tego zrobić?. Jak 500km to od czego gwarancja? Co to za elektronika.

Napisano

Hej

Mam podobny problem(nawet chyba ten sam silnik) tylko że w Astrze g. Kiedyś gazownk je zlikwidował ale iestety ponownie wróciły. Dla jasności objawia sie to w ten sposób że w chwili gdy przełanczasz na gaz samochód zachowuje sie tak jakby nie miał paliwa i dopiero po kilku sekundach zaczyna działać na gazie by po odjęciu gazu znów zgasnąć. Jeśli tak to może to być wadliwa cewka w reduktorze, zabrudzony trzpień (u mnie pomogło) lub zepsuty silniczek krokowy od gazu. Jednak zastrzegam nie jestem gazownikiem... Jednak miałem podobny problem.

Pozdrawiam.

Napisano

> Mam problem przy przełączaniu z Pb na LPG. Gdy przełancza się w

> czasie jazdy to silnik gaśnie ( instalacja II gen). Na postoju

> po przygazowaniu też lubi zgasnąć ale nie zawsze. Byłem u

> gaziarzy którzy mi zakładali inst. ale bez większego efektu. Co

> moze być przyczyną takiego zachowania silnika??

Problem moze być w wadliwym czujniku temp.sterującym przełaczaniem na gaz.

Spróbuj zrobić tak : po przełączeniu go na gaz i gdy już trochę popracuje na gazie (najlepiej na ciepłym)wypnij wtyczkę od krokowca gazowego i tak zostaw.Zobaczysz czy po ostygnięciu silnik odpali i przejdzie na gaz.Jezeli tak to podejrzany może być krokowiec od gazu(jego wada lub złe ustawienie kroków,np za dużo).A jeżeli dalej będzie miał problemy to może swiadczyć o elektrozaworze w butli.Musisz posłuchać czy podczas przegazowania słychać pyknięcie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.