Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Koszt naprawy drzwi....

Featured Replies

Napisano

Witam biglaugh.gif

Czeka mnie naprawa/wymiana wszystkich drzwi... ponieważ u dołu już bardzo skorodowały... w 2 sztukach mulher.gif pokazuje się nawet pod uszczelką szyb sick.gif

Robił to ktoś? jaki jest tego koszt?

Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie drzwi w dobrym stanie zabezpieczenie i przemalowanie biglaugh.gif

Podpowiedzcie mi coś bo nie wiem co mam zrobić żeby to wytrzymało jakiś czas... blagam.gif

EDIT:

teraz tak szybko spojrzałem na allegro i wyszłoby około 900zł za wszystkie drzwi yikes.gif ( podobno z itali bez grama rdzy biglaugh.gif ) + malowanie = ? czyli musiałbym mieć około 1500zł smirk.gif echhh

Napisano

Wszystkie drzwi w bdb stanie swobodnie kupisz za 500-600 zł. Za to 600 zł. za malowanie to zbyt optymistyczna kwota. Do tego jeszcze jeśli drzwi są innego koloru to pasowało by je pomalować również od środka, co znowu podnosi koszty

Napisano
  • Autor

tzn malowanie ja liczyłem raczej sam lakier biglaugh.gif bo sprzęt do malowania ma ojciec mojej dziewczyny 270635636-JUMP2.gif to by mi psiknął a ja bym przygotował... myślę, że kupno drzwi będzie mimo wszystko lepszym rozwiązaniem bo u mnie dodatkowo są porysowane szyby od uszczelek frown.gif i mnie to wszystko denerwuje alien.gif tylko teraz pytanie drzwi od reszty samochodu nie będą się odróżniać ? sick.gif

Napisano

U mnie były wymieniane prawe przednie i tylnie drzwi i jestem zadowolony z efektu. Nic się nie odróżnia, lakier ładnie leży

. Z tym, że u mnie to robił lakiernik.

Napisano

> Witam

> Czeka mnie naprawa/wymiana wszystkich drzwi... ponieważ u dołu już

> bardzo skorodowały... w 2 sztukach pokazuje się nawet pod

> uszczelką szyb

> Robił to ktoś? jaki jest tego koszt?

> Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie drzwi w

> dobrym stanie zabezpieczenie i przemalowanie

> Podpowiedzcie mi coś bo nie wiem co mam zrobić żeby to wytrzymało

> jakiś czas...

> EDIT:

> teraz tak szybko spojrzałem na allegro i wyszłoby około 900zł za

> wszystkie drzwi ( podobno z itali bez grama rdzy ) +

> malowanie = ? czyli musiałbym mieć około 1500zł echhh

W zeszłym roku kupiłem komplet drzwi i gratis dostałem klapę

600 zł z kosztami wysyłki kuriuerem wink.gif

Kolor prawie taki jak mój - mniej wypłowiały bo nie 1997 a 2000 wink.gif

Napisano

> Witam

> Czeka mnie naprawa/wymiana wszystkich drzwi... ponieważ u dołu już

> bardzo skorodowały... w 2 sztukach pokazuje się nawet pod

> uszczelką szyb

> Robił to ktoś? jaki jest tego koszt?

> Zastanawiam się czy nie lepszym rozwiązaniem byłoby kupienie drzwi w

> dobrym stanie zabezpieczenie i przemalowanie

> Podpowiedzcie mi coś bo nie wiem co mam zrobić żeby to wytrzymało

> jakiś czas...

> EDIT:

> teraz tak szybko spojrzałem na allegro i wyszłoby około 900zł za

> wszystkie drzwi ( podobno z itali bez grama rdzy ) +

> malowanie = ? czyli musiałbym mieć około 1500zł echhh

W tamtym roku robiłem wszystkie drzwi z powodu mulher.gif Za wycięcie,wspawanie wstawek i malowanie zapłaciłem równy 1000 zł. angryfire.gif

Napisano
  • Autor

> W tamtym roku robiłem wszystkie drzwi z powodu Za

> wycięcie,wspawanie wstawek i malowanie zapłaciłem równy 1000 zł.

no właśnie... u mnie są naprawdę w stanie powiedziałbym prawie tragicznym frown.gif dlatego raczej zdecyduję się na kupno jakichś i odpowiednim zabezpieczeniu smile.gif

Napisano

Wg mnie naprawa bardzo zgnitych drzwi to taka...rzeźba w gów***. Nawet jak to się zrobi konkretnie, dobrze się zabezpieczy, to te drzwi mimo wszystko już nie będą takie jak fabryczne, ani tak wytrzymałe, jak nie robione. Najlepszym wyjściem, jest kupienie używanych, ale nie zgnitych i konkretnie ich zabezpieczenie, żeby ruda ich nie jadła tak szybko. Szukaj drzwi pod kolor, to zmniejszy koszty całej operacji, bo niekiedy można znaleźć pod kolor w super stanie, że nawet malować nie trzeba, tylko jakieś tam drobne zaprawki wystarczą. Nawet jak 1 drzwi będą pod kolor a reszta nie to już zmniejszy koszty. wink.gif

Napisano

Nie ma sensu, to nic nie da, jak ruda już wlazła. Tylko wymiana. Z prawej tak zrobiłem. z lewej czekam aż bardziej zaczną odpadać zlosnik.gif

Napisano

> Nie ma sensu, to nic nie da, jak ruda już wlazła. Tylko wymiana. Z

> prawej tak zrobiłem. z lewej czekam aż bardziej zaczną odpadać

a ja załatałem u siebie drzi, chociaż dwoje z nich już się na dwoje dzieliło... bardzo przydatna jest wata szkalan z żywicą polistrową, potem szpachla i lakier... samemu to w tydzień zrobisz, jak masz czym lakierować a koszt...

2 puszki waty - 32 zł (wystarczy na 4 drzwi spokojnie)

szpachla - 25

papiery ścierne - zalezy ile, ale to niewielki koszt

lakier - nie pamiętam ile, ale tak z 600 ml wystarczy aby po listwy pomalować

podkad - też ceny nie pamiętam

całkowity koszt wyszedł mi wraz z minią do zabezpieczniea zdrugiej strony 200 zł plus tydzień pracy...

Napisano
  • Autor

No nie powiem biglaugh.gif 200zł to całkiem kuszący koszt 270635636-JUMP2.gif niż okolice 1000 sick.gif

Wycinałeś blachę i wstawiałeś elementy z włókna szklanego? byłbym wdzięczny za jakieś wskazówki wink.gif jeśli faktycznie nie okaże się to specjalnie skomplikowane to faktycznie może lepiej zrobić to z włókna... wtedy na pewno nie będzie mulher.gifzakrecony.gif

Napisano

> No nie powiem 200zł to całkiem kuszący koszt niż okolice 1000

> Wycinałeś blachę i wstawiałeś elementy z włókna szklanego? byłbym

> wdzięczny za jakieś wskazówki jeśli faktycznie nie okaże się to

> specjalnie skomplikowane to faktycznie może lepiej zrobić to z

> włókna... wtedy na pewno nie będzie

mnie pomagał w tym qumpel który już łatał swojego uniacza... kupujesz do szlifierki (bosha) tarczę do szlifowania i zdzierasz do blachy rudą i okolice, jak coś nie pasuje to odcinasz, potem tylko przykładasz watę, zalewasz żywicą i jak stwardznie to przylega do tego na czym połozyłeś... twardsze niż stal...

u mnie ranty były mocno zgnite, to je obciąłem tak z 1 cm, przyszlifowałem, złożyłem włóknem i teraz tego nie ruszy... a włókno definitywnie nie rdzewieje, tylko odwodnienie trzeba zrobić

Napisano

ja ostatnio kupowałem drzwi bo moje całych dołów nie miały, i płaciłem 50zł za drzwi z szybą lusterkami i całą resztą badziewia. Drzwiczki w dobrym stanie aczkolwiek wypłowiałe i w paru miejscach mają wgniecenia ale teraz jak się zabrałem za niunio to będę je równał i będą wyglądać idealnie zlosnik.gif

Napisano

> mnie pomagał w tym qumpel który już łatał swojego uniacza... kupujesz

> do szlifierki (bosha) tarczę do szlifowania i zdzierasz do

> blachy rudą i okolice, jak coś nie pasuje to odcinasz, potem

> tylko przykładasz watę, zalewasz żywicą i jak stwardznie to

> przylega do tego na czym połozyłeś... twardsze niż stal...

> u mnie ranty były mocno zgnite, to je obciąłem tak z 1 cm,

> przyszlifowałem, złożyłem włóknem i teraz tego nie ruszy... a

> włókno definitywnie nie rdzewieje, tylko odwodnienie trzeba

> zrobić

Zobaczysz, jak Ci potem zacznie rdzewieć między blachą a żywicą i wszystko co dokleiłeś odpadnie. sick.gif Wtedy może nie być ciekawie...

Napisano

> Zobaczysz, jak Ci potem zacznie rdzewieć między blachą a żywicą i

> wszystko co dokleiłeś odpadnie. Wtedy może nie być ciekawie...

myślę, że nie, gdyż dokłądnie to zakonserwowałem, aby nie dostawało się powietrze pod watę, a jak móie, do balchy bez rdzy zdarte...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.