Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Fotel pasażera, samoczynne podjeżdżanie!

Featured Replies

Napisano

Witam

Problem pojawił się ok rok temu w postaci mniej poważnej. Otóż za pomocą uchwytu umieszczonego na boku fotela pasażera, nie mogę odsunąć tego fotela do przodu (żeby np ktoś wszedł do tyłu - fiat bravo). Muszę sięgnąć pod fotel i odsunąć do za pomocą tej "wajchy" pod spodem.

Co gorsza, niedawno zauważyłem, że przy nagłym, ostrym hamowaniu, fotel sam się przesunął do przodu! A na fotelu siedziała osoba. Osoba była zapięta pasem i nieprzyjemnie skończyło się takie hamowanie... Przy przesuwaniu fotel zrobił "trytytytyty" jakby coś w tym mechaniźmie ocierało o te ząbki na szynie prowadzącej.

Czy ktoś wie jak się za to zabrać? Czy chodzi o jakąś linkę.... martwi mnie to, że fotel się sam przesuwa...

Pozdrawiam

T.

Napisano

> Otóż za pomocą uchwytu umieszczonego na boku fotela pasażera, nie mogę odsunąć tego fotela do przodu

Zapewne spadło cięgno dźwigni.

Manual po angielskiemu jak tam się dostać znajdziesz tu jakiś tekst

> Co gorsza, niedawno zauważyłem, że przy nagłym, ostrym hamowaniu, fotel sam się przesunął do przodu!

Jak już będziesz dobierał się do cięgna dobrze jest wykręcić fotel, 4 śruby imbusowe, nie chcę oszukać ale chyba 6. Demontaż jest banalnie prosty, tylko nie zgób takich owalnych podkładek które są pod śrubkami. Dobrze przeczyść prowadnice , bo ja np miałem tam strasznie dużo syfu który powodował że fotel tyrkał jakby coś się łamało, na dodatek blokowały się wajhy przesuwania fotela (jeszcze fotel mi nie jeździł).

Pozdrawiam

20.GIF

Napisano
  • Autor

4 śruby są z tego co pamiętam, więc spróbuję się za to zabrać w wolnym czasie. Oby tylko samoczynne jeżdżenie nie było czym innym spowodowane.

Napisano

Tak tak 4 śruby tylko chodziło mi że imbus 6mm którego nie jestem pewny smile.gif

Napisano

Stawiam na pekniętą sprężynę od mechanizmu podnoszenia zapadki na prowadnicach fotela. Musisz wyjąć fotel i będziesz widział, co i jak.

Napisano

Sprężyna na 100% . miałem to samo demontaż banalnie prosty.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.