Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

katalizator usunac go?

Featured Replies

Napisano

Witam , załozylem koncowy tlumik ultera i fajnie gra naprawde dobrze tylko ze odrobinke za cicho Slyszalem ze jak usune katalizator to bedzie glosniej Jak go sie pozbyc i czy ma to sens i z niczym sie nie wiaze ?

Napisano

> Witam , załozylem koncowy tlumik ultera i fajnie gra naprawde dobrze

> tylko ze odrobinke za cicho Slyszalem ze jak usune katalizator

> to bedzie glosniej Jak go sie pozbyc i czy ma to sens i z niczym

> sie nie wiaze ?

no na niektorych stacjach diagnostycznych mozesz miec problem po usunieciu kata. wiec poki dobrze Ci chodzi to go sobie zostaw smile.gif

Napisano
  • Autor

O przeglady to ja sie nie boje ,tylko czy to da cos czy bedzie glosniej

Napisano

> O przeglady to ja sie nie boje ,tylko czy to da cos czy bedzie

> glosniej

tego ta ja juz nie wiem biglaugh.gif

ja u siebie mialem glosno jak urwalem dwa tlumiki zlosnik.gif

Napisano

> tego ta ja juz nie wiem

> ja u siebie mialem glosno jak urwalem dwa tlumiki

A mi się urwało zaraz przy wyjściu od silnika!

Ale czad! W środku dźwięk taki rajdowy, że jadąc 20 km/h myślałem, że szyby mi wylecą, a ludzie jak byli zdziwieni widząc UNO w podstawowej wersji bez przeróbek na sportowe wyjące bardziej niż sportowe rajdówki!

Napisano

jasne, ze bedzie glosniej, 4 krotnie tłumi przepływ katalizator:) ja swoj wycialem bo juz dzwonil, no bylo przejechane 100 kkm wiec przyszla kryska na Matyska, wstawiłem zwykłą rurkę metalową i jest spox

Napisano
  • Autor

Witam ,to wtedy usune go bo po co ma byc:) a tak powazniej czy w katalizatorze nie ma czujnika sondy ? Lepiej wytłuc ta porcelanke czy odciac calkiem i dosztykowac nowy kawalek rurki

Napisano

> bedzie głosniej zamiast kata właz RURE PCV boje_sie.gif

pad.gif

Napisano

> Witam , załozylem koncowy tlumik ultera i fajnie gra naprawde dobrze

> tylko ze odrobinke za cicho Slyszalem ze jak usune katalizator

> to bedzie glosniej Jak go sie pozbyc i czy ma to sens i z niczym

> sie nie wiaze ?

Jak masz aparat cyfrowy to zrob zdjecie tlumika i jak mozesz to filmik (chodzi mi o dzwiek).W nastepnym roku bede zmienial tlumola a nie wiem jakiej firmy jeszcze kupic).Ja mam w tym momencie zalozony tlumik Vega i mam wyciety katalizator tylko z e w miejsce niego mam wlozony al'a katalizator wlasnej konstrukcji oczewiscie przelotowy(jest super).Fajnie jest miec przelot bo przy puszczaniu gazu w rurze strzela!

Napisano

> a tak powazniej czy w

> katalizatorze nie ma czujnika sondy ?

Nie, sonda jest przed katalizatorem... smirk.gif

> Lepiej wytłuc ta

> porcelanke czy odciac calkiem i dosztykowac nowy kawalek rurki

Moim zdaniem lepiej dac nowy kawalek rury... smirk.gif Tylko pamietaj, ze w miejscu, gdzie rura z kolektora laczy sie z rura z katalizatora jest cos na ksztalt tlumika drgan na polaczeniu... smirk.gif Tego nie powinno sie wywalac, bo moga sie przenosic drgania na bude... smirk.gif

Napisano
  • Autor

Jak to rure PCV niegdy nie slyszalem o takim zostosowaniu rotfl.gif jednak bede chyba bardziej konserwatywny Rura PCV bedzie slabsza i czybciej szlak ja trafi a montaz jej to na zaciski tak z obu stron? hehe.gif

Napisano
  • Autor

Ja przerabialem to niedawno wybralem Ulteraz tylko dlatego ze dłuzej wytrzymuje od KM Malon ktore sa troche tansze i chyba bardziej popularne .Kazdy to powie ze KM malaon maja wieksza puszke i jednak sa glosniejsze maja wiekszy przelot .Ja mam koncowke w stylu elipsy 120mm na 80mm Zdjecie zamieszce pozniej moze jutro

Napisano

a ja taki zakupiłem AC 90 , powiedzcie mi tylko ile płaciliście za montaż, u mnie chcą kurde aż 100 zł, kombinują, że muszą wyjąć najpierw środkowy i dopasować, sądzę, że jakby się sprężyli to udałoby się wyciągania

Napisano

> a ja taki zakupiłem AC 90 , powiedzcie mi tylko ile płaciliście za

> montaż, u mnie chcą kurde aż 100 zł, kombinują, że muszą wyjąć

> najpierw środkowy i dopasować, sądzę, że jakby się sprężyli to

> udałoby się wyciągania

Uuuu w moim miescie za zamocowanie biora tak ok 30-40zl,a ja bym Ci zrobil za flaszke 20.GIF

Napisano
  • Autor

U mnie chcieli 50zl a dalem i 35 ale monataz profesjonalnie w 20 min i poprobili mi jeszce tlumik srodkowy bo sie rozp... najlepiej robic w warsztacie ktory specjalizuje sie tylko w tlumikach oni sie tam znaja na rzeczy i zawsze pomoga w doborze ale nie mozna im taz zabardzo ufac nie jak tam profesjonalistom piesc.gifzlosnik2.gif

Napisano

dzwonilem do innego typa i za 50 maja zrobic:) obaczymy, no i blizej, tamten to jakis zdzierca podły

Napisano

> tamten to jakis zdzierca podły

siemka moi ludzie juz do niego jadą chaja.gif

wracając do sedna " czy wywalic kata"

to powiem ze pod mojego juz kilka razy PSY zaglądały czy go mam

jest juz jakis czas w sprzedazy katek sportowy devil.gif

Napisano

> bedzie głosniej zamiast kata właz RURE PCV albo strumienice.

> daje efekt

PCV icon_eek.gif

Napisano

tak sobie myślę, wyciałem kata bo mi dzwonił, więc nie był to mój wymysł, przegląd w maju, może u ziomala uda się przejść, więc nie byłoby najgożej a jak nie to tak gdybam, czy może starego kata rozwalić i te 2 połówki na obecną rurkę naspawać, czy zakupić normalny, tylko po co?? skoro tylko na gazie popylam, a może ten kat-strumienice:), no HGW, doradźcie co o tym myślicie

Napisano
  • Autor

Hejka ,kumpel ma golfa i zrobil to tak ze z tej metalowej puszki wybil to porcelanowe sito i teraz to zypelnie inna bajka Zastanawiam sie cvzy w uno sie tez tak da kurcze chyba bedzie ciezko te sruby tam odkrecic boje sie ze pourywam zaraz cos bo to takie zapieczone caly czas gorace jak przyspawane

Napisano

> Hejka ,kumpel ma golfa i zrobil to tak ze z tej metalowej puszki

> wybil to porcelanowe sito i teraz to zypelnie inna bajka

> Zastanawiam sie cvzy w uno sie tez tak da kurcze chyba bedzie

> ciezko te sruby tam odkrecic boje sie ze pourywam zaraz cos bo

> to takie zapieczone caly czas gorace jak przyspawane

to zrob to na zimno wink.gif

slyszalem ze na takie ustrojstwa najlepsza jest PEPSI (odrza) czy (odża)loj lyczek biglaugh.gif

Napisano

Katalizatorow sie nie usuwa rant.gif W koncu kiedys badania techniczne samochodow beda sumiennie przeprowadzane i auto nie przejdzie kontroli zlosnik.gif

Napisano

a po drugie ciekawe, czy zaplacilbys od tak 300 zł?? no kat poszedl, dzwonil jak dureń wiec go wycialem

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.