Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

To ja też się pochwalę... Długie, i trochę testowania.

Featured Replies

Napisano

...Co prawda nie pochwalę się tak spektakularnym wyczynem jak Flesz, ale - przynajmniej dla mnie - kolejnym dość ważnym krokiem w nagłośnieniu nowego samochodu.

W moim bagażniku zamieszkał subik:

ts_wx22a_gallery.jpg

Pioneer

Jako że nie mogłem znaleźć ani jednej opinii na jego temat, napiszę jakie są moje refleksje po jednym dniu używania.

Jest to sub "podsiedzeniowy". I tu uwaga do osób które planują zakup takiego urządzenie i montaż pod siedzeniem: zapomnijcie.

Jeśli jakimś cudem wejdzie Wam pod siedzenie, to będzie zalewany wodą z topniejącego śniegu, kopany przez pasażerów i bez szans na przyzwoite granie (bo zaraz nad głośnikiem będzie poduszka fotela).

Uniemożliwi wsunięcie stóp pod fotel, co w małym samochodzie będzie dla osoby z tyłu strasznie niewygodne.

U mnie jak juz wspomniałem "zamieszkał" w bagażniku, we wnęce za kołem. Dlaczego zdecydowałem się na takie "badziewie"?

Z braku miejsca. W tym aucie musze mieć dostępną całą szerokośc bagażnika. I ten sub mi to zapewnia.

Wrażenia muzyczne: oczywiście bas nie jest tak potężny jak ze skrzyni z 30cm. głośnikiem, ale i tak jest nieźle. Subik jest u mnie sztywno przykręcony z boku bagażnika, świetnie uzupełnia niskie rejestry. Nie brzmi "pudełkowo" (bałem się tego), nadaje się do spokojnego, nawet trochę głośniejszego słuchania muzyki podczas jazdy.

Konkluzja - naprawdę szczera. Za 550zł (bo tyle kosztował) można kupić skrzynię i wzmacniacz które zagrają dużo lepiej.

Natomiast jeśli naprawdę nie ma na to miejsca - taki subwoofer będzie dobrym rozwiązaniem. Zwłaszcza w samochodach gdzie trudno jest zrobić dobry przód nie wymagający uzupełnienia subem bez dużej "rzeźby".

Subwoofer sprawdzi się raczej w samochodach typu hatchback i kombi, natomiast do sedanów może być już za słaby (stalowa, wytłumiona półka i oparcie siedzenia go z pewnością pokonają).

Co dzisiaj głównie "leciało" podczas odsłuchów:

D. Gilmour "On an Island"

Kings of Leon "Only by the night"

Rolling Stones "Bridges to Babylon"

Smolik & Novika - różne

Bjork - różne

Napisano

a ja się z Tobą nie zgodzę. mogłeś zrobić mała skrzynkę wpuścic ja w koło zrobić na zawiasach żeby nie przeszkadzało w wyciąganiu koła a wzmacniacz dać w Boczek .... nie wiem jakie masz autko. Kolega ma identyczny subek w Touran pod siedzeniem i mu nie przeszkadza (może dlatego ze dzieci małe wozi na tylnich siedzeniach) .Ważne ze Ty jesteś zadowolony:)

Napisano
  • Autor

> a ja się z Tobą nie zgodzę. mogłeś zrobić mała skrzynkę wpuścic ja w

> koło zrobić na zawiasach żeby nie przeszkadzało w wyciąganiu

> koła a wzmacniacz dać w Boczek .... nie wiem jakie masz autko.

> Kolega ma identyczny subek w Touran pod siedzeniem i mu nie

> przeszkadza (może dlatego ze dzieci małe wozi na tylnich

> siedzeniach) .Ważne ze Ty jesteś zadowolony:)

Mam kombi. Bagażnik musi być dostępny do przewożenia - leży w nim gumowa "wanna" wink.gif Wózek dziecięcy rządzi.

W kole byłoby super miejsce, bo nawet "fabrycznie" jest tam wnęka na drobiazgi, ale przykryta podłogą i wspomnianą "wanną".

Można było zrobić zabudowę w boczku - z jednej strony sub, z drugiej wzmacniacz - ale to już trochę większe pieniądze grinser006.gif

Poza tym wnęki mam strasznie płytkie - więc byłyby to jeszcze większe pieniądze grinser006.gif

A co do włożenia suba pod siedzenie - nie wiem, może w Touranie jest OK, ale u mnie była lipa.

EDIT: w poprzednim samochodzie miałem coś takiego - i też dawało radę grinser006.gif

282279632-sub.jpg

post-20663-14352501665738_thumb.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.