Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Skierniewickie Rajdowanie, czyli Maciek zaprasza

Featured Replies

Napisano

Quote:

Rusza XI edycja skierniewickich rajdów o Puchar Prezydenta Miasta.

Po zimowej przerwie i lutowym uroczystym zakończeniu sezonu rajdowego X edycji przyszła pora na nowe zmagania. 10 maja rozpoczęty zostanie sezon rajdowy w Skierniewicach dla wszystkich amatorów rajdów samochodowych.

Po zimowej przerwie i lutowym uroczystym zakończeniu sezonu rajdowego X edycji przyszła pora na nowe zmagania. 10 maja rozpoczęty zostanie sezon rajdowy w Skierniewicach dla wszystkich amatorów rajdów samochodowych. Od dziesięciu lat skierniewickie imprezy cieszą się niesłabnącą popularnością wśród kierowców amatorów oraz początkujących zawodników którzy chętnie przyjeżdżają na rajdy niemal z całej Polski. Pierwsza eliminacja już XI edycji "Rajd Wiosny" odbędzie się 10 maja o godz 9.30, a start honorowy odbędzie się z przed ratusza. Patronat nad imprezą tradycyjnie objął Pan Prezydent Leszek Trębski. Komandorem rajdu niezmiennie jest Maciej Wisławski, który również zaprasza na rajd. Szczegóły rajdu podane będą w późniejszym terminie. Informacje będą dostępne na naszej stronie oraz na stronach
oraz
. Zapraszamy do Skierniewic.

Ja powiem od siebie tak - cholernie warto... waytogo.gif Trasy naprawdę ciekawe, może jest wyryp i miłośnikom asfaltów niekoniecznie się spodoba. Innym, którzy lubią poszaleć po prawie, że oesowych odcinkach gorąco polecam. Byłem, widziałem, jechałem - zabawa przednia, a do tego atmosfera... claps.gif

Napisano

a duzo jest "pachołkolandi"? bo powiem szczerze ze na kajtkach to ja tego nie nawidze, wole jak próba przypomina troche oes icon_rolleyes.gif

Napisano
  • Autor

Sam oceń - jeden z odcinków na ostatnim rajdzie właśnie z tej serii... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif

Napisano

> Sam oceń - jeden z odcinków na ostatnim rajdzie właśnie z tej

> serii...

oo stary to jest to !!! jak na kjs'a to calkiem długi ten oes, i widze ze ładnie otaśmowany, choc musiało byc bardzo nierówno. musze podadac w teamie i zaproponuje te skierniewice, choc mamy teraz plany na maj chyba w płonsku pojechac (o ile bedzie)

p.s ale macie rajdówke wypas, nasz CC to sie chowa wink.gif

Napisano
  • Autor

To była chyba najlepsza próba więc weź to pod uwagę... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif Aczkolwiek pomimo tego, że miejscami bywa naprawdę nierówno zabawa jest przednia i tyle razy tam byliśmy tyle o tym się dowiedzieliśmy... smile.gifsmile.gifsmile.gif Jak masz jakieś pytania wal na priv, postaram się pomóc... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> p.s ale macie rajdówke wypas, nasz CC to sie chowa

Dziękuję w imieniu kolegi, który ją buduje. I żeby nie było to na prawym na tym filmiku nie byłem ja.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Sam oceń - jeden z odcinków na ostatnim rajdzie właśnie z tej

> serii...

o kurde ale macie zarąbiste odcinki...u nas niestety tak fajnie niema frown.gif

Napisano
  • Autor

> o kurde ale macie zarąbiste odcinki...u nas niestety tak fajnie niema

No nie tyle co u nas, bo też musimy dojechać kawałek, aczkolwiek bliżej niż od Was... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> No nie tyle co u nas, bo też musimy dojechać kawałek, aczkolwiek

> bliżej niż od Was...

hehe racja racja ale naprawdę cosik piknego icon_eek.gif a nie pachołki jeden na drugim i ze 2 razy owinąć sie wokół nich i koniec próby...

Napisano
  • Autor

> hehe racja racja ale naprawdę cosik piknego a nie pachołki jeden na

> drugim i ze 2 razy owinąć sie wokół nich i koniec próby...

Zobacz sobie onboardy z Poddębic pod Łodzią to zobaczysz jakiego kajtka można zorganizować... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Klik

Napisano

łooo kurde icon_eek.gif prawie jak kormoran grinser006.gif u nas to moze ze 2 imprezy podobnie wyglądały...tylko ze po asfalcie. I oczywiście zawsze mówią że sie nie da...a tu proszę jak sie chce to jednak można zrobić coś fajnego!!!

Napisano
  • Autor

Powiem tak - kto nie był niech żałuje, bo wszyscy dzisiaj zgodnie stwierdzili, że były to najlepsze Skierniewice jakie jechali.... smile.gifsmile.gifsmile.gif

Ja ze swojej strony mogę powiedzieć, że półtorej próby które przejechaliśmy to była bajka. Ślisko (beton pokryty syfem), dużo miejsca, szybko, długo... 893goodvibes.gif893goodvibes.gif893goodvibes.gif Zabawa świetna bo nawet maluch miał problemy żeby jechać po prostej na takiej nawierzchni. Niestety w połowie 2 próby zakończyliśmy rajd z takim efektem:

dsc00004cqi.jpg

dsc00005d.jpg

dsc00006ocj.jpg

To co widać to jest nic, bo poza tym jest: pęknięty resor, wyrwany prawy tylni wahacz razem z kawałkiem podłogi, rozerwana obudowa skrzyni biegów, pęknięta w kilku miejscach buda, delikatnie naruszone "ruskie Sparco" czyt. popularne felgi "ruskie"... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

PS. Chce ktoś kupić bude od malucha - niejeżdżona w sporcie, zadbana... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

a co wy jakiegos jumpa wysokiego strzeliliscie

czy bylo raz tylem raz przodem w jakies krawezniki

Napisano
  • Autor

> a co wy jakiegos jumpa wysokiego strzeliliscie

> czy bylo raz tylem raz przodem w jakies krawezniki

Było za grubo po prostu. Była sobie usypana szykana ze żwiru. No i w jedną stronę mój kierowca przeleciał tą szykane prawie że bez odjęcia na trójce, a w drodze powrotnej myślał, że uda mu się to na odciętej dwójce. No i zahaczył o tą skarpę, prawdopodobnie strzelił resor, podbiło tył no i zabrakło pół metra do szczęścia - żeliwna szyna o długości kilkudziesięciu metrów zaliczona progiem i felgą. Pieprznięcie było na tyle duże, że klatka pogięła dach.

To tak w wielkim skrócie, bo lecąc na tą szynę połowę życia mi przebiegło przed oczami... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

P.S. Tak to jest jak się bierze na rajd lawetę, a do tego wie, że buda i tak jest do wymiany w efekcie czego we łbie kroją się porąbane pomysły... crazy.gifcrazy.gifcrazy.gif

Napisano
  • Autor

> nieźle szkoda malca...

Po następnym rajdzie miała być przekładka gratów do nowej budy...

Napisano

uuu.. szkoda malca..ale wierze, ze Mirek sie nie podda, i szybko odbudujecie nowego potwora.. Słyszałem, ze była to super impreza, jednak ze wzgledów logistycznych nei był bym w stanie jej pojechać.. next time..

Wybieracie sie do Serocka na KJS Serock?? Robi go AK Królewski, szutry, bez żwirowni, same OSy po szutrach.. będzie to test przed październikową rundą PAPiKu i 3DL..??

Napisano
  • Autor

> uuu.. szkoda malca..ale wierze, ze Mirek sie nie podda, i szybko odbudujecie nowego potwora..

Dzisiaj już prace nad nowym zostały rozpoczęte.... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

> Słyszałem, ze była to super impreza, jednak ze wzgledów logistycznych nei był bym w stanie jej pojechać.. next time..

To szykuj się na przełom czerwca/lipca - ma być kolejna eliminacja podobnież.

> Wybieracie sie do Serocka na KJS Serock?? Robi go AK Królewski,

> szutry, bez żwirowni, same OSy po szutrach.. będzie to test

> przed październikową rundą PAPiKu i 3DL..??

Wiesz, trochę ciężko zbudować nowe auto w 3 tygodnie... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif Ale rozmawiałem z Wyszyńskim wczoraj i też nas zachęcał, ale póki co priorytetem jest nowy samochód i trochę testów przed Krzyśkiem, który słyszałem, że zapowiada się już nie tak ciekawie jak przez ostatnie lata... oslabiony.gifoslabiony.gifoslabiony.gif

Napisano
  • Autor

> onbort mata?

Nie mata - a co, Ty byś chciał tylko żerować na ludzkiej tragedii!!!!... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Napisano

> Nie mata - a co, Ty byś chciał tylko żerować na ludzkiej

> tragedii!!!!...

chciałem tylko sprawdzić czy bardzo krzyczałeś zlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> chciałem tylko sprawdzić czy bardzo krzyczałeś

Bardzo... zlosnik.gifzlosnik.gifzlosnik.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.