Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

swap 700 na 1.1 spi

Featured Replies

Napisano

Witam!

Sytuacja wyglada tak. Mam pod domem punto I z silnikiem 1.1 Spi, chce to włożyć do budy CC gdzie jedziła 700-ka. I tu moje pytanie co dokładnie potrzeba do swapa. Patrzyłem do Faq żeby nie było. Piszcie o wszystkich nawet najmniejszych rzeczach jakie jeszcze trzeba. Wiem że trzeba bedzie: bak (pompa paliwa z punto nada sie??), łapy skrzyni i silnika CCS, półosie CCS, chłodnica. Piszcie co jeszcze, najlepiej zrobcie liste bedzie przejrzyscie.

Pozdro

Napisano

> Witam!

> Sytuacja wyglada tak. Mam pod domem punto I z silnikiem 1.1 Spi, chce

> to włożyć do budy CC gdzie jedziła 700-ka. I tu moje pytanie co

> dokładnie potrzeba do swapa. Patrzyłem do Faq żeby nie było.

> Piszcie o wszystkich nawet najmniejszych rzeczach jakie jeszcze

> trzeba. Wiem że trzeba bedzie: bak (pompa paliwa z punto nada

> sie??), łapy skrzyni i silnika CCS, półosie CCS, chłodnica.

> Piszcie co jeszcze, najlepiej zrobcie liste bedzie przejrzyscie.

> Pozdro

Pompa paliwowa może być chyba jeszcze z CC/SC 900 i chyba ma wyd.1Bar. Wiec ta z P1, też, pytanie tylko czy technicznie idzie ją zamontować do zbiornika, w co wątpię.

Nagrzewnica (?), wiązka, komp. Co z wydechem? Chyba od CCS kolektor i reszta. I napewno lewar zmiany biegów z CCS (chyba w zależności od skrzyni która będzie, a że to silnik Fire, to teoretycznie szeroki masz wachlarz możliwości).

Skrzynia (z P1 może będzie trochę długa?), sprzęgło, linka sprzęgła. Nie wiem co jeszcze smile.gif

Napisano
Do tego powrót paliwa (?) zbirnik wyrównawczy (?) chłodnica, wiatrak, co byś nie pomyślał to wymieniasz, łatwiej zapytac co zostawić zlosnik.gif
Napisano

> ... i budę z CC

Heh , no w sumie tak

Tu mała lista części z 700 na 1.1 zlosnik.gif

Mając cc700 idąc od tyłu to tak :

-bak do CC 1.1. lub 900 na wtrysku(gaźnik już miał inny bak)

-pływak w baku (wskaźnik paliwa)

-plastik przykrecany do baku który trzyma pompę i w której montuje sie pływak

-pompa paliwa 3barowa

-przewody paliwowe z 1.1 bo są grubsze i mocniejsze ewentualnie jak ktoś jeździ na lpg to można zastosować

stare przewody ale trzeba sobie juz samemu wypatentowac jak połączyć pompę z przewodami bo w 700 pływak miał wyjście na przewody

-filtr paliwa

-oczywiście zbiorniczek z węglem aktywnym wykluczamy z gry to i nie trzeba do tego zaworu (zawsze to taniej)

-Lewarek biegów sc/cc 1.1(w zależności od wybieraka w skrzyni) nie wiem jak tam z 900 ale słyszałem do 1.1 sie nie nada

-Stabilizator wahaczy wraz z gumowymi tulejami i z mocowaniami (2 środkowe) (2 na wahacze)

no a pod maską to tak

-podstawka pod komputer 1.1 - 900

-komputer

-podstawka pod map sensor

-map sensor

-podstawka pod cewki + 2cewki (w 700/900/1.1 są takie same)

-przekaźnik podwójny ewentualnie 2 przekaźniki od sc no ale to zależy od tego jaką kto sobie wiązkę wykombinuje

-wiązka elektryczna komputer-silnik + parę przewodów do kabiny + kabel plusowy do rozrusznika

-zbiorniczek wyrównawczy 1.1 ale na 700 tez można jeździć tylko przewody w niewygodne miejsca wychodzą

-chłodnica 1.1-900 + wiatrak (niby wiatrak z 700 tez będzie ale z 900/1.1 ma wyższe obroty)

-węże wody chodnica/blok , chłodnica/czwórnik/głowica , trójnik-nagrzewnica/kolektor/chłodnica odpowietrznik na wężu do kolektora +parę dodatkowych metrów węża 16mm

-nowy termostat

-1 łapa silnika (od strony rozrządu)+blacha na podłużnice 2 łapy skrzyni biegów(tylna i przednia) łapy muszą być od cinquecento 1.1 bo z niczego innego nie dobierzesz

ewentualnie łapa przednia skrzyni biegów może pochodzić z starej lanci Y nie jest identyczna jak w cc ale tez będzie

-1poduszka silnika od strony rozrządu + dwie poduszki na skrzynie przednia i tylna

-skrzynia biegów z kielichami na półoś + (gumy na nie)

-półoś lewa i prawa + gumy na przeguby

-alternator 1.1

-rozrusznik 1.1

-kolektor wydechowy 1.1 - 1.2

-przepustnica 1.1 do tego silniczek krokowy , TPS , czujnik zasysanego powietrza + jakiś dolot do tego

-kolektor ssący 1.1 +czujnik wody podwójny

-listwa wtryskowa z regulatorem paliwa+kawałek przewodu paliwowego

-4 wtryskiwacze paliwa

-no i kompletny blok(tłoki, wał , miska) głowica1.1 (wałek rozrządu,szklanki z płytkami,zawory)

-no i do tego takie pierdoły jak (olej do silnika,olej do skrzyni,filtr oleju,filtr powietrza,świece,przewody WN,pasek rozrządu + napinacz, pasek alternatora

uszczelka pod głowice, uszczelka pod pokrywę zaworów,uszczelniacz na podstawkę cewek)

To tak w skrócie , pewnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ...

Napisano

> ...

> -pompa paliwa 3barowa

1,5 bara starczy - 1.1spi ma na regulatorze ustawione 1,1bara..

> ...

> -zbiorniczek wyrównawczy 1.1 ale na 700 tez można jeździć tylko

> przewody w niewygodne miejsca wychodzą

zbiornik z 700 będzie obijał o obudowe rozrządu bo jest inaczej wyprofilowany, już nie wspominając o wyjściu wodnym. Więc zbiorniczek z 1.1 musi być.

> -chłodnica 1.1-900 + wiatrak (niby wiatrak z 700 tez będzie ale z

> 900/1.1 ma wyższe obroty)

silniki wentylatorów 700/900/1.1 są identyczne (mają 3800obr/min) więc można stosować nawet ten z 700 pod warunkiem, że wymienimy ramkę.

> ...

> -kolektor ssący 1.1 +czujnik wody podwójny

A po co podwójny ?? Zwykły czujnik temp płynu + ten co się wkręca do głowicy i starczy.

> -listwa wtryskowa z regulatorem paliwa+kawałek przewodu paliwowego

Mowa jest o 1.1 spi, więc tam nie ma listwy wtryskowej

> -4 wtryskiwacze paliwa

Do przepustnicy spi więcej niż jeden się nie zmieści zeby.GIFzeby.GIF

> ...

> To tak w skrócie , pewnie jeszcze kilku rzeczy brakuje ...

Dobrze by było jeszcze żebyś miał wyłącznik bezwładnościowy pompy paliwa ...

Napisano
  • Autor

Ok dzieki za odpowiedzi.

A jak to jest z czesciami od seicento czy np. półoski od seja mpi sa takie same?? a łapy silnika też?? oczywscie od 1.1. A silniczek mam kompletny z punto, kupilem go razem z buda po wypadku.

Napisano

> Ok dzieki za odpowiedzi.

> A jak to jest z czesciami od seicento czy np. półoski od seja mpi sa

> takie same?? a łapy silnika też?? oczywscie od 1.1. A silniczek

> mam kompletny z punto, kupilem go razem z buda po wypadku.

z mpi tak, jesli sa suche, mokre ze skrzyni bez podciagane wstecznego nie podejda. Jesli masz skrzynie z punto musisz kielichy z sc kupic

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.