Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Centralny zamek a podłączenie radia (Sony)

Featured Replies

Napisano

Na wstępie zaznaczam, że skorzystałem z wyszukiwarki i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem.

Po podłączeniu do Astry G radia Sony GT-230 według instrukcji pojawia się mały problem z centralnym zamkiem. To znaczy nie działa tzw. podwójne ryglowanie (zabezpieczenie przed otwarciem drzwi od środka). Instrukcja załączona do radia (instrukcja)

przewiduje trzy możliwości. W pierszym przypadku zamek działa, ale radio po wyjęciu kluczyka traci pamięć. W drugim pamięć jest ale w zamku nie działa podwójne ryglowanie, a radio po wyjęciu kluczyka "pika". W trzecim przypaku pamięć jest, podwójnego ryglowania nie ma, nie występuje również pikanie radia. Brak podwójnego ryglowania występuje zarówno przy używaniu pilota jak i przy tradycyjnym zamykaniu (kluczykiem w zamku drzwi). Czy może ktoś z Kolegów miał taki przypadek confused.gif Dodam, że wcześniej miałem Kenwooda i nie było żadnych problemów.

Napisano

Brak możliwości ryglowania spowodowany jest przez radio: zapewne wewnątrz zwiera ono oba zasilania -> pojawienie się napięcia na linii zasilania samochodu "W" informuje CZ, że kluczyk jest w stacyjce i ryglowanie jest zabronione.

Co do radia: powinieneś połaczyć w wersji "b" wtedy radio nie traci pamięci. Aby umożliwić ryglowanie należy na linię "W" (czyli czerwony przewód od strony radia, a żółty od strony samochodu, bo w wersji "b" są zamienione) wstawić diodę prostowniczą w taki sposób, żeby prąd płynął z samochodu do radia, ale odwrotnie już nie. Do testów możesz wykorzystać to, że masz na każdej linii złącze, do którego możesz tymczasowo podłaczyć diodę i sprawdzić, czy sposób działa. Dioda musi być wysokoprądowa, bo przez nią będzie płnął cały prąd pobierany przez radio.

Co do pikania radia - nie wiem, co sygnalizuje, może przypomina o wyjęciu panela? Poczytaj instrukcję.

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.