Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Czy to akumulator?!

Featured Replies

Napisano

Zastanawiam się czy to wina akumulatora czy przyczyn moze byc wiele crazy.gif?!W styczniu zakupilem mego Stilona 1.9JTD, przyznam sie ze akumulatora nie wymienialem i ile on juz tam siedzi icon_eek.gif nie wiem? ostatnio mi padl,ale z kabli odpalil..pochodzil 4dni(do wczoraj) confused.gif

po przekreceniu kluczyka w pierwsza faze kontrolki byly ok,ale juz na rozruch nic i padl kompletnie pad.gif znowu kable poszly w ruch, ale juz nie dal rady - mimo tego,ze magiczna zielona lampka na akumulatorze sie palila beksa.gif

do tego robil mi w miedzy czasie kilka razy psikusa,ze nie chcial odpalic-dopiero np: po piatym kreceniu.. i czesto "kopie" prad od karoserii angryfire.gif

Co to k*** moze byc: jakies przebicia?

Napisano

> magiczna zielona lampka na akumulatorze sie palila

bardzo często przy niskim poziomie elektrolitu oczko się zawiesza i pokazuje głupoty, a poza tym żeby dobrze działało, to aku musi być poziomo, a w stilo tak chyba nie jest frown.gif

Napisano

Oczyścić klemy na akumulatorze, sprwdzić stan połączenia kabla "-" akumulatora do karoserji samochodu, sprwdzić poziom elektrolitu w akumulatorze, naładować akumulator. "Kopanie" prądu to elektryczność statyczna. Zjawisko nie związane z usterką samochodu.

Napisano
  • Autor

Dziekuje Panowie wink.gif A powiecie mi jaki akumulator nalezaloby kupic do tego Stilo [1,9JTD 115KM] oczywiscie chodzi mi o parametry techniczne?

Napisano

moje stilo ma 7 lat i juz mam 3 aku grinser006.gifzlosnik.gif

- fabryczne padlo po 5 latach

- centra padla po 2

- teraz mam centre future z 3 ltenia gwarancja...zobaczymy

Napisano
  • Autor

Ja nawet nie wiedziałem kiedy był wymieniany, ale wczoraj zakupiłem nowy i przy wymianie okazało się, że najprawdopodobniej jeszcze siedział fabryczny MagnetiMarelli blush.gif

kupiłem Akcel'a (z tego co się orientowałem Akcel to linia produktów Centry-odpowiednik Centry Standard) parametry:

pojemność: 62Ah;

prąd rozruchowy: 540A (wg normy EN);

wymiary: 242mmx175mmx190mm

cool.gif zobaczymy jak będzie się sprawował...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.