Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

przełącznik zespolony problem ze światłami:/

Featured Replies

Napisano

Witam mam uniaka z 93 r silnik 1.0 fire i ostatnio z dżwigni kierunkowskazów/świateł poszedł dym:/ po tym wydarzeniu nie działaja mi swiatła mijania:/ ściągłem plastiki maskujące + kierownica by sprawdzić co się stało ale nic nie zobaczyłem żadnego przypalenia czy zasmolenia. Domysłam sie że coś wewnątrz tego przełączniku zespolonym poszło ale nie bede go rozbierał. Chciałem zrobić taki myk by zrobić te światła na doodatkowy zewnętrzny włącznik tylko niewiem które kolory kabli połączyć i nie wiem jak sprawdzić nawet nie wiem za bardzo z której wtyczki a jest ich tam troche :/ moze ktos pomóc bądz ma pomysł na inne rozwiązanie problemu? bylbym wdzięczny. Dodam iż chce to zrobić w miare jak najniższym kosztem czyli wymiana przełącznikia na nowy odpada.:) pozdrawiam

Napisano

Nie mów, że 50zł nie uskrobiesz...

Nie wiem, które to kable ale gdybym miał ten problem to odpiąłbym puszkę bezpieczników i z tyłu zobaczył jaki to kolor przewodów albo poszukał schematu elektrycznego uno.

Napisano
  • Autor

> Nie mów, że 50zł nie uskrobiesz...

> Nie wiem, które to kable ale gdybym miał ten problem to odpiąłbym

> puszkę bezpieczników i z tyłu zobaczył jaki to kolor przewodów

> albo poszukał schematu elektrycznego uno.

po co wydawac tyle kasy na darmo. interesuje mnie wlasiciwie jakie kolory kabli od świateł mijania i jaki włącznik zamontować bo taki zwykły prosty standardowy chyba nie może być bo za dyże prądy przez niego przepływają.

Napisano

mi tez ostatnio poszedł dymek spod kierownicy na szczęście jeszcze wszystko działa a co do kabelków to ta kostka z dwoma białymi kabelkami wychodząca z tego przełącznika jest od świateł 282335660-s20.jpg

post-107458-14352501946527_thumb.jpg

Napisano

> po co wydawac tyle kasy na darmo.

Po to żeby nie robić druciarni, nie wieszać przełączników jak bombek na choince i po to, żeby było wygodnie i fabrycznie, a czy 50zł to "tyle kasy" to bym nie powiedział.

Napisano

A pozniej pojawiaja sie kwiatki (ostatnio na alledrogo) w stylu przelacznika do lampki w miejscu ssania. I wielkie zdziwienie co autor mial na mysli i do czego to jest.

Proponuje abys przejzal kostki. Zazwyczaj kabelki te od swiatel sa ponadpalane zlosnik.gif

Napisano

> A pozniej pojawiaja sie kwiatki (ostatnio na alledrogo) w stylu

> przelacznika do lampki w miejscu ssania. I wielkie zdziwienie co

> autor mial na mysli i do czego to jest.

> Proponuje abys przejzal kostki. Zazwyczaj kabelki te od swiatel sa

> ponadpalane

zawsze można dołożyć 2 przekaźniki przy skrzynce bezpieczników i te 2 kabelki idące do kostki G będą służyć jako sterowanie plusem dla przekaźników grinser006.gif

Napisano

> zawsze można dołożyć 2 przekaźniki przy skrzynce bezpieczników i te 2

> kabelki idące do kostki G będą służyć jako sterowanie plusem dla

> przekaźników

Jeśli mu się spaliły styki w zespolonym to nie będzie miał czym sterować i zaś trzeba dodatkowy "guzik"

Mi w zespolonym padł jeden styk od jednego światła mijania tuż przed planowanym założeniem przekaźników.

Sygnał "sterujący" po prostu wziąłem z drugiego światła i nie musiałem zmieniać przełącznika, ale gdyby padły obie strony to ... lipa

Napisano

> Jeśli mu się spaliły styki w zespolonym to nie będzie miał czym

> sterować i zaś trzeba dodatkowy "guzik"

> Mi w zespolonym padł jeden styk od jednego światła mijania tuż przed

> planowanym założeniem przekaźników.

> Sygnał "sterujący" po prostu wziąłem z drugiego światła i nie

> musiałem zmieniać przełącznika, ale gdyby padły obie strony to

> ... lipa

no niestety teraz musi kupić jakiś używany przełącznik ale mi chodziło o to żeby tego drugiego też nie spalił po jakimś czasie grinser006.gif przekaźniki to groszowe sprawy a ile oszczędności na przyszłość cool.gif

Napisano

> no niestety teraz musi kupić jakiś używany przełącznik ale mi

> chodziło o to żeby tego drugiego też nie spalił po jakimś czasie

> przekaźniki to groszowe sprawy a ile oszczędności na przyszłość

Zgadzam się, ale jak montować to jak najbliżej lamp, żeby jak najmniej tracić napięcia na żarówkach.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.