Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Uszczelka w układzie wydechowym 1,4 ?

Featured Replies

Napisano

Czy koś z Was wie czy, przy silniku 1,4, na łączeniu pomiędzy kolektorem wydechowym (katalizatorem) a tłumikiem środkowym występuje uszczelka ?

W ePer jej nie ma. W ASO nie wiedzą. Wszystkie inne wersje silnikowe w tym miejscu mają uszczelki. Jakiś bład w katalogu, czy jakieś specjalne łączenie rur? hmm.gifniewiem.gif

Napisano

> w tym miejscu mają uszczelki. Jakiś bład w katalogu, czy jakieś

> specjalne łączenie rur?

wg. moich obserwacji to ukł. wydechowy 1.4 jest taki sam jak w 1.2 tyle, że na rurze od katalizatora do tłumika jest drugi tłumik przelotowy.

w 1.2 jest uszczelka pomiedzy ta rurą, a katalizatorem

Jest to uszczelka metalowa i kosztuje ok 50 zł

Napisano
  • Autor

Dzięki za podpowiedzi. Dobrałem się do tego złącza i oczywiście uszczelka jest (w eper nie ma, nawet przy NB z silnikiem 1,4 , gdzie układ jest bliźniaczo podobny też nie podali). A że nie chciało mi się wcześniej wciskać pod auto, kupiłem w sklepie motoryzacyjnym tak na oko trzy uszczelki ( 5 zł/szt). Jedna okazala się prawie dobra. To znaczy rozstaw otworów pod śruby był minimalnie za mały. Otwory lekko powiększyłem na kształt fasolki i już ładnie posowało. Czoła powierzchni łączeniowych miały już pewne wżery więc dla pewności połączenia zapodałem cement do układów wydechowych. Skręciłem, odpaliłem. Pochodził na wolnych obrotach ok. pół godziny żeby złapał temperatury i cement się utwardził. Na razie ładnie trzyma.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.