Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jak jest mocowany przedni słupek?

Featured Replies

Napisano

Było już kilka razy o zabudowie przednich słupków w NB, a mnie interesuje jak są mocowane te jasne osłony. Czy są na jakieś zatrzaski, kołki czy (w co wątpię) jakieś wkręty. Może ktoś ma jakieś zdjęcie poglądowe, bo chciałbym poprawić mocowanie po fabryce.

Prawy słupek na większych nierównościach troszeczkę mi poskrzypuje i chciałbym poprawić fabrykę jeśli się da. Dzisiaj miałem okazję jechać jako pasażer po wątpliwej jakości drodze i udało mi się osłuchać te skrzypienia... Dźwięk dochodzi z dolnej części tam gdzie słupek styka się z deską, za kratką nawiewu bocznej szyby!

Niestety są one tak słabo słyszalne, że nie słyszy ich ani moja lepsza połówka, ani inni pasażerowie ani serwis... Wszyscy patrzą na mnie jak na wariata, a ja to czasem słyszę i szczerze mówiąc nie chce mi się już nikomu tego udowadniać. Być może za bardzo się już w to wsłuchuję, ale dla lepszego samopoczucia chciałbym zlikwidować ten "jedyny" (jak na razie pomimo 40 tys. na blacie) niepokojący i irytujący mnie czasami dźwięk.

Napisano

dzisiaj na spocie był ten temat poruszony i wyjaśniony, faktycznie problem występuje, należy zdemontować białą osłonę która jest na zaczepach, przesmarować jakimś smarem zatrzaski od ów nawiewu, i zmontować z powrotem, to wszystko.

po tej operacji powinieneś odetchnąć z ulgą i nie czuć się tak że to tylko ty słyszysz "jakieś dzwięki"

ps na spocie było więcej takich osób ze mną włącznie, którym coś piszczało skrzypiało itp smile.gif

Napisano
  • Autor

> (...) należy zdemontować białą osłonę która jest na

> zaczepach, przesmarować jakimś smarem zatrzaski od ów nawiewu, i

> zmontować z powrotem, to wszystko...

A jakiś proces technologiczny? Czy jest coś, co należy ściągać w pierwszej kolejności, żeby czegoś nie połamać?

Może zaślepkę z napisem AIR BAG albo kratkę nawiewu czy ściągać po prostu całość?

Niestety ten pierwszy raz jest zawsze najtrudniejszy...

Napisano

> A jakiś proces technologiczny? Czy jest coś, co należy ściągać w

> pierwszej kolejności, żeby czegoś nie połamać?

> Może zaślepkę z napisem AIR BAG albo kratkę nawiewu czy ściągać po

> prostu całość?

> Niestety ten pierwszy raz jest zawsze najtrudniejszy...

sciagasz oslonke z napisem airbag, odkrecasz srubke, sciagasz uszczelke z drzwi, mozesz juz wypinac czesc mocowan slupka ale uwazej bo przy czesci deski jest dodatkowe mocowanie z ktorym mozesz miec najwiecej problemow podczas wypiecia, jesli chcesz tylko odchylic slupek no to gra, a jesl calkiem go sciagnac to musisz juz wypinac to mocowanie o ktorym pisalem wyzej.. jesli juz poradisz sobie z nim to pozostaje wypiac slupek z mocowania plaskiego do deski bo tam jest tunel powietrza

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.