Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NIKT nie wie co....

Featured Replies

Napisano

Witam, moze jakis magik mi powie co jest grane??? oyóż mam Tipo 1.4 benzyna/gaz gażnik 1991 aha (biały hehe to najważniejsze) no i tak wiec zaraz jak kupilem 3 dni i zagazowalem takze nie wiem nawet ile pali na benzynie (ale duzo) Dzieje się coś takiego że na gazie jezdzi spoko w miare 140km/h max ile wyciagnie, natomiast jest problem na benzynie otoz muli go niesamowicie jak jest zimny to spoko zapala za 1 razem ale zaraz gasnie daje mu gazy podczas zapalania jeszcze gorzej moze za 6 7 razem juz zalapie i jakos jedzie ale co to za jazda ze skrzyzowania nawet nie ma co probowac szybko zjechac bo jak dostaje wiecej gazu to zaraz go zamula i gasnie padaka jak jest cieply spoko jakosc sie jezdzi ale tez bez szalenstw muli go tak samo, dodam ze na gazie jest spoko. gaznik byl czyszczony caly, pompka paliwa nowa filtr paliwa nowy pompka przyspieszacza niby dobra??? co jest grane???

1. czy to normalne ze tylko 140 i wiecej nie da rady

2. moze bak zapchany???

3. jedno jest pewne hehe albo dostaje za duzo benzyny albo za malo i dlatego go dusi

jak sie rozbuja na trasie to jedzie ale trzeba delikatnie gazu dodawac bo jak sie depnie to najpierw musi z 5 s pomyslec o co chodzi potem dopiero przyspiesza...

Ale sie rozpisalem juz nie katuje ale 4 mechanikow ogladalo i nikt nie wie co jest grane??? POMOCY !!!!

Napisano

> 1. czy to normalne ze tylko 140 i wiecej nie da rady

W sumie tak, moj np 1,4ie idzie max 150.

> 3. jedno jest pewne hehe albo dostaje za duzo benzyny albo za malo i

> dlatego go dusi

Wsiadz z kims w inne auto i niech ktos jedzie tipo a ty za nim, niech depnie na maxa a ty patrz czy czarnego dymu nie ma z rury. Jesli jest byc moze za malo powietrza dostaje, i nie ma dobrej mieszanki. Od kolegi wiem, ze samochod zachowuje sie strasznie mulowato w takim wypadku. Czy przy montazu gazu nie zatykali Ci dolotu powietrza?

Napisano
  • Autor

hmm, chodzi o to ze przed instalacja gazu dzialo sie to samo na benzynie byla padaka mulilo go tak samo jak i teraz muli, dymu czarnego raczej nie widac wink.gif a jesli chodzi o mieszanke to nie wiem niby gaznik byl ustawiany dobrze. Filtr powietrza tez nowy. Mam okazje kupic zestaw naprawczy dysze itd.. do gaznika 65 zl ale nie wiem czy jest sens inwestowac bo nikt nie wie czy to napewno gaznik, jakby miec caly nowy i podmienic mozna zobaczyc ale nowy 800 zl szkoda ladowac w samochod za 3 tys jak by ktos dal tyle wiec znowu jestem w kropce... moze na szrocie cos znalezc ale to tez inwestycja w ciemno. Hmm moze jednak bak gdzies zapchanuy i za malo benzyny doplywa????

Napisano

> W sumie tak, moj np 1,4ie idzie max 150. shocked.gif

Ja bylem 2 tyg temu w niemczech - dotykal do 170 na prostej. 150 to lapie bez problemu na krotkim kawalku - do ponad 160 trzeba go troche pobujac:)

Napisano

> Ja bylem 2 tyg temu w niemczech - dotykal do 170 na prostej. 150 to

Ja to wiem:) Moj cos jest mulowaty. Podejrzewam, ze znow mi padl czujnik polozenia walu (tzn pada, bo gdyby padl to juz by bylo po wszystkim;) ). Kiedys go zmienilem i przez 3-4 miechy jezdzil, teraz znow takie same objawy jak kiedys czyli podczas trzymania gazu nagle ucieka iskra, jest mulowaty. Chyba jeszcze sie skusze na regulacje zaworow, tylko nie weim czy cos to daje.

Napisano

a masz kata? jak kable, swiece, kopulka, palec. Sprawdz jeszcze zaplon.

Napisano

> a masz kata? jak kable, swiece, kopulka, palec. Sprawdz jeszcze

> zaplon.

Zaplon? Zaplon automatycznie ustawiany takze niby jest ok. Kable/swiece/kopulka/palec prawie nowe. Kat wywalony - okazal sie ok, nic nie pomogl, teraz mam drugi. Wiec to wszystko odpada. Kilka miechow temu wymienilem czujnik i wogole znikly te wszystkie problemy (szarpanie). Teraz jednak znow powrocily alien.gif. Tak mysle ze ta mulowatosc to jeszcze moga byc zaworki. Gadalem z mechaniorem to mowi ze klepia (slychac je).

PS. Gdzie mozna kupic tanio czujnik polozenia walu?

Napisano

Jescze raz wyczyść gażnik,tylko dobrze wszystko oglądnij czy pokrywa komory pływakowej nie jest lekko odkształcona,no i czy w uszczelkach w gażniku są wycięte wszystkie otworki(bo czasem paru brakuje i się kaszani).Potraktuj go bardzo wysokim ciśnieniem,i ewentualnie jakimś płynem żrącym do regeneracji gażników.

Przejedź się na benzynie,wykręć swiece i zobacz czy są jasne lub czarne(okopcone)czyli dostaje dużo lub mało benzynki. spineyes.gif

Napisano

> PS. Gdzie mozna kupic tanio czujnik polozenia walu?

w mokrzeszowie. ja juz mam jeden na zapas wink.gif

Napisano

> w mokrzeszowie. ja juz mam jeden na zapas

Haha, chodzilo mi o nowy;) Ale to ise nazywa intuicja:) Dzisiaj o 14 wybralem sie na wycieczke do mokrzeszowa po czujnik a pozniej do wrocka po kierownice;) Czytasz w myslach;)

PS. Wiesz zmoe co sie psuje w tym czujniku?

Napisano

ile dales za uzywke? jaka kiere brales? Czujnik jak padato chyba na amen - nie da sie go reanimowac frown.gif

Napisano

> ile dales za uzywke? jaka kiere brales? Czujnik jak padato chyba na

> amen - nie da sie go reanimowac

Za czujnik dalem 40 albo 50zl (bralem jeszcze kilka pierdolek). Kierownice kupilem Jacky Imola 35cm z 7cm odsadzeniem za 315zl+ wysylka+ katalog D&W wartosci 15zl (wg cennika;) ).

Wlasnie wymienilem ten czujnik no i juz nie ma zaniku iskry, nie przerywa (juppi!!!:) ). Jedbnak dalej jest mulowaty. Podjade na dniach do znajomego mechanika i do ASO w celu zapytania ile przyjemnosc ustawienia zaworow kosztuje.

Napisano

> ja w aso placilem 30zl + 5zl za kazda plytke

We wrocku? Hmm to moze sie i do was przejade;). U mnie w JG znajomy mechanik powiedzial ze max 100zl ze wszystkim (robota+plytki). Czy to duzo? Kiedy mozna sprawdzic ile plytek trzeba dokupic? Tylko po otwarciu?

Napisano

ilosc potrzebnych plytek oceni mechanik po zmierzeniu szczelinomierzem. Ja robilem to w dzierzoniowie. zawory ustawia sie na zimnym silniku - wiec musisz je przewaznie zostawic na noc w serwisie.

Napisano

Gażnik odaj do regeneracji koszt ok. 150zł, lub podjedz do jakiegoś gażnikowca niech sprawdzi może cos sie tylko zapchało ale na 90% to gażnik

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.