Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowe audio w Nowe Bravo

Featured Replies

Napisano

Witam! To będą moje pierwsze kroki z car audio więc prosiłbym o pomoc w wyborze.

Zastanawiam się nad 2 opcjami obie na seryjnym radyjku gdyż jest powiązane z zbyt wieloma bajerami (B&M, sterowanie w kierownicy itp) więc szkoda wyciągać. Jedyne co znalazłem na temat tego radia to moc max 4x36W.

I teraz czy zestaw odseparowany na przód z:

-wzmacniacz Blaupunkt GTA 480 http://www.allegro.pl/item635514397_blaupunkt_gta_480_okablowanie_tanio.html

-głośniki Hertz DSK 165 http://www.allegro.pl/item643029001_hertz_dsk_165_sklep_w_wa_f_vat_kurier_gratis.html

-skrzynia jeszce nie wiem jaka

czy zestaw jak powyżej tylko zamiast skrzyni jeszcze jakieś inne głośniczki do tyłu polecicie bo lubie, a raczej potrzebuje dużo miejsca w bagażniku

a może jakieś inne pomysł mniej więcej z komponentami w tej cenie

byłbym wdzięczny za pomoc

Napisano

> -wzmacniacz Blaupunkt GTA 480

> http://www.allegro.pl/item635514397_blaupunkt_gta_480_okablowanie_tanio.html

> -głośniki Hertz DSK 165

> http://www.allegro.pl/item643029001_hertz_dsk_165_sklep_w_wa_f_vat_kurier_gratis.html

> -skrzynia jeszce nie wiem jaka

koszmarny zestaw !!

kup sobie jakiś używany rozsądny wzmacniacz, np. μ-Dimension μ-Jr. 4-300 czy też tego typu konstrukcja - było o tym milion razy na forum a co do głośników to dozbieraj 100zł i zainwestuj w coś co nie będzie Ciebie męczyć po tygodniu słuchania

Napisano

szczerze powiem ze lepiej wez GZ niz blaupunkta, sam posiadam taki wzmak i jestem zadowolony a lekko nie ma

Napisano
  • Autor

Dzięki za opinie i pomoc najtaniej znalazłem w sklepie audiosklep.pl

http://www.audiosklep.pl/index.php?zobacz=2570&podkat=&producent=&ed=2570

tylko mają troszkę złe dane bo on ma 4x85 RMS

poczekam jeszcze ze dwa tygodnie czy pojawi się jakiś używany wzmacniacz jak nie to kupuje.

teraz jeszcze jakby mogł mi ktoś poradzić jakiś dobry zestawik głośniczków do 350-400 zł

Napisano

> Dzięki za opinie i pomoc najtaniej znalazłem w sklepie audiosklep.pl

> http://www.audiosklep.pl/index.php?zobacz=2570&podkat=&producent=&ed=2570

> tylko mają troszkę złe dane bo on ma 4x85 RMS

> poczekam jeszcze ze dwa tygodnie czy pojawi się jakiś używany

> wzmacniacz jak nie to kupuje.

> teraz jeszcze jakby mogł mi ktoś poradzić jakiś dobry zestawik

> głośniczków do 350-400 zł

chodzi ci o przod?? to moze jakies hertz'e lub cos podobnego

Napisano
  • Autor

> chodzi ci o przod?? to moze jakies hertz'e lub cos podobnego

właśnie kolega wisior powyżej odradził mi hertz'e gdyż podobno mogą być męczące.

i tak chodzi mi o przód 165 + tweetery pozostałe kanały zostawię sobie pod skrzynie, bo chyba tylnie głośniczki mogą tylko wszystko popsuć

Napisano

osobiscie mam JBL i mi wystarcza taki odseparowany zestaw. Tylko ze ja wygluszalem drzwi a to duzo daje na plus

Napisano

Zdecydowanie Hertz ESK.

To dużo lepszy zestaw od "startowego" DSK, który chciałeś na początku.

Ten nie męczy (choć i to w DSK można łatwo wysterować) po tygodniu tweeterami wink.gif

Przyjemnie gra też ten model Velocity.

Napisano
  • Autor

Znalazłem w instrukcji GZ 4000TX że Signal/Noise Ratio > 62 dB

kiedy każdy inny wzmak o parametrach u-Dimension Jr.4.300 i w tym przedziale cenowym ma >90.

Jak istotny jest ten parametr dla jakości dźwięku?? Nie chciałbym się przejechać oszczędzjąc 200 zł

Zwłaszcza że mam na oku jeszcze 4 nanałowego GLOW-a

Napisano
  • Autor

> Znalazłem w instrukcji GZ 4000TX że Signal/Noise Ratio kiedy każdy

> inny wzmak o parametrach u-Dimension Jr.4.300 i w tym przedziale

> cenowym ma

> Jak istotny jest ten parametr dla jakości dźwięku?? Nie chciałbym się

> przejechać oszczędzjąc 200 zł

> Zwłaszcza że mam na oku jeszcze 4 nanałowego GLOW-a

Ponawiam i prosze o odpowiedź

• 3 tygodnie później...
Napisano
  • Autor

Ok, więc dorobiłem się wzmacniacza u-Dimension RM v41 (używany 800zł z przesyłką - więc wydaje mi się że dobra cena) teraz czas na dobór głośników.

Prosiłbym was o sugestie jakiegoś zestawu odseparowanego na przód pod ten wzmacniacz w cenie do 500zł. Zależałoby mi na opiniach bazujących na waszych doświadczeniach.

Sub pojawi się ale w przyszłości, wiadomo że drzwi będą wygłuszone itp itd.

Napisano

Jak dobrze poszukasz w sieci, to znajdziesz jeszcze magazynowe PB ES-6C za ok 350 PLN lub np. DEGO ST-650 za ok 500 PLN. Jedne i drugie w tej klasie cenowej są w 100% warte swojej ceny.

Co do wzmaka, to nowy jest za 1100-1300, to ile zaoszczędziłeś odpowiedz sobie sam, biorąc pod uwagę, jak poprzedni właściciel obchodził sie ze sprzętem?? Ale nie ulega wątpliwości, że piecyk jest zacny i sam w takiego celuję smile.gif:):)

na marginesie, byłbym wdzięczny, gdybyś podał mi jego dokładne wymiary (czy 387x275x53 mm) pokrywa sie z rzeczywistością, biorąc pod uwagę tą blache czołową.

pozdrawiam

Napisano

raibow SAX, podobno daje rade;

hertz ESK sa w miare fajne, moze tweeter troszku ostry...

Napisano

Zadam inne pytanie jak z gwarancją w samochodzie? Jest? Po instalacji głośników nie będzie problemów z respetkowaniem gwarancji np. na radio bądź inne elementy? Spece w ASO będą to montowali?

Napisano
  • Autor

Hmm.. temat już poruszany. Auto ma gwarancje ale wątpię by nowe nagłośnienie wpływało na nią. To by była przesada. Bałbym się wtedy nawet gps montować ;-) Fakt jest taki że możesz nawet wziąść Bravo bez radyjka i aftermarket zamontować i gwarancja ci zostanie. A od ASO to ja raczej moje audio na odległość będę trzymać. Proponuję ci tel to ASO w Bielsku a po rozmowie możesz się pochwalić jej wynikami.

Napisano

> Hmm.. temat już poruszany. Auto ma gwarancje ale wątpię by nowe

> nagłośnienie wpływało na nią. To by była przesada. Bałbym się

> wtedy nawet gps montować ;-) Fakt jest taki że możesz nawet

> wziąść Bravo bez radyjka i aftermarket zamontować i gwarancja ci

> zostanie. A od ASO to ja raczej moje audio na odległość będę

> trzymać. Proponuję ci tel to ASO w Bielsku a po rozmowie możesz

> się pochwalić jej wynikami.

Czyli tak na dobrą sprawę nie wiesz... ja nie mam potrzeby tam dzwonić, posiadam samochód innej marki.

Napisano
  • Autor

A teraz prosta ankieta a mianowicie głośnik do RM V41 do 500 zł

• DEGO ST-650
  • PB ES-6C
  • PB L-60C
  • PB 2XL-6C
  • RAINBOW CSX/LSX 265

Zależy mi by wysokie tony nie katowały uszu a basik był szybki konkretny bo nie zawsze będę jeździć z subem. Muzyka hip-hop, rap, hity klubowe, czasami instrumenty typu skrzypce vanessy mae.

Niestety fundusze mi się kończą więc 500 zł to max. Proszę o radę zwłasza jak ktoś miał do czynienia z tym wzmacniaczem.

Napisano

Świetny wybór ... bo np. takie PB mają ostatnio duuże problemy z jakością i zwrotów gwarancyjnych jest sporo no.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.