Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

TD100 i examiner w ASO

Featured Replies

Napisano

Witam!

Czy TD100 (rok 98) bez ABSu da sie podpiac pod komputer w celu obejrzenia parametrow pracy, ew. zarejestrowanych bledow itp itd? Upiera mi sie jeden ze chce auto przed zakupem sprawdzic w ASO (moim zdaniem nie uda im sie polaczyc bo na euroscanie we wlasnym zakresie nie dalo rady). Dobrze mysle czy jednak cos tam z elektroniki siedzi w 1.9TD? smile.gif

Wiecie moze jak wyglada taka usluga sprawdzenia auta przed zakupem? Co dokladnie sprawdzaja i ile sobie za taka przyjemnosc licza? Czy po wykonanej usludze beda na to jakies dokumenty w postaci raportu co jest ok a co nie? W razie czego odkupie za 10% wartosci takie kwity bo za calosc i tak placi Kupujacy smile.gif

Za wiele sie nie spodziewam po ASO w moim miescie - jezeli na letnim darmowym przegladzie Fiata ustawili mi np lampy na 2 metry przed autem... 270751858-jezyk.gif

Napisano

> Czy TD100 (rok 98) bez ABSu da sie podpiac pod komputer w celu

> obejrzenia parametrow pracy, ew. zarejestrowanych bledow itp

> itd? Upiera mi sie jeden ze chce auto przed zakupem sprawdzic w

> ASO (moim zdaniem nie uda im sie polaczyc bo na euroscanie we

> wlasnym zakresie nie dalo rady).

A niektórym się udało jak się od razu nie poddali ok.gif

TD100 i Euroscan

Napisano
  • Autor

> A niektórym się udało jak się od razu nie poddali

> TD100 i Euroscan

Ooo... Faktycznie smile.gif Moze rzeczywiscie za szybko odpuscilismy...

No i przy okazji pytanie z drugiej manki - ostatnio byl temat o interfejsie do aut po FL. W koncu co trzeba nabyc bo jakos nie doczytalem w tamtym temacie? W "ASO" podpinali sie jednym przewodem (bodaj zoltym) w jedna z trzech zlaczek kolo glownych bezpiecznikow pod maska. Mimo wszystko zwykly euroscan (ktorego jeszcze nie mam ale planowalem) nie podejdzie?

Napisano

Euroscan nie radzi sobie zbyt dobrze tylko z BBM-ami z EOBD II ( pokazuje dziwne wartości parametrów odczytywanych ) , natomiast czy to przed czy po FL to nie ma zbytniego znaczenia .

Napisano
  • Autor

> Euroscan nie radzi sobie zbyt dobrze tylko z BBM-ami z EOBD II (

> pokazuje dziwne wartości parametrów odczytywanych ) , natomiast

> czy to przed czy po FL to nie ma zbytniego znaczenia .

No dobra - to co w takim razie kupic do Marei 2.0 - 1 rej 08.2000 rok, silnik 182A.7000 z tego co pamietam (113KW), hmm?

Napisano

Ja kiedyś byłem w ASO na examinerze. Koszt 75 zł. Byłem dwa razy bo za pierwszym razem okazało się, że się wogóle nie podpieli. Jak chciałem wydruk to powiedzieli, że wyrzucili do kosza. Jak ich wyzwałem, to zaprosili mnie na serwis i chcieli się podpiąć przy mnie. Problem był taki, że żaden się nie umiał podpiąć. Dopiero przyszedł na drugą zmianę jakiś młody gostek i jemu się udało. Nie wydrukowali nic bo nie mieli drukarki. sciana.gif

Ale większosć parametrów można było na zywo spisać.

Pokazuje wszystko tj. ciśnienie doaładowania, kąt wtrysku, temperaturę, czujniki różne, błędy i kupe różności.

Euroscan też podobno daje radę. Ale osobiście tego nie robiłem po padaka się nie psuje.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.