Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Symbol wtryskiwacza do Stilo 1.6

Featured Replies

Napisano

Koledzy,

Czy ktoś byłby tak miły i sprawdził mi w EPERze albo gdzieś, jaki jest kod na wtryskiwacz do Stilo 1.6?

Ktoś może wie, czy ten wtryskiwacz ma 1 czy 2 dziurki?

Wygląda że mam jeden walnięty bo jak silnik zimny to chodzi na 3 gary, a jak się rozgrzeje to już łapią wszystkie.

Warsztat znalazł wtryskiwacz u swojego dostawcy za 460zł

a na allegro chodzą nowe po 200 - 300zł więc można trochę :-) zaoszczędzić.

Tylko problem jest taki, że warsztat podał mi kod 71737174 (poprzednio niby był 71718855) a na Allegro albo piszą tylko, że do Stilo/Brava/Marea 1.6 i nie podają żadnych oznaczeń,

albo piszą że ma kod IWP 001 W confused.gif

Ktoś może przerabiał temat?

Pozdrawiam,

Piotr

Napisano
  • Autor

Hmm,

Czy to milczenie oznacza, że jest jedyny słuszny typ wtryskiwacza do 1.6 i mam kupować nie patrząc na numery?

Może chociaż ktoś wie, ile on powinien mieć dziurek - 1 czy 2?

Pozdrawiam,

Piotr

Napisano

> Hmm,

> Czy to milczenie oznacza, że jest jedyny słuszny typ wtryskiwacza do

> 1.6 i mam kupować nie patrząc na numery?

> Może chociaż ktoś wie, ile on powinien mieć dziurek - 1 czy 2?

> Pozdrawiam,

> Piotr

Powinien mieć dwie dziurki.

Napisano

Kolego w silniku 1,6 16V 103 KM ja wymieniałem w Bravie i miałem 1-dno 2 oraz 4 otworowe .... bo takie kupiłem na allegro a że auto tylko odpalałona PB a potem smigało na LPG to nie miało znaczenia....

Niech najpierw mechanicy zdemontują listwę wtryskiwaczy i odpala auto - widać wtedy gołym okiem który leje lub jest zatarty...... często pada nie wtryskiwacz tylko regulator ciśnienia na szynie - jest na końcu magistrali paliwowej.... radze sprawdzić dokłądnie a nie wymieniać

Napisano
  • Autor

No właśnie wtryskiwacze już były raz oddane do regeneracji i wróciły przeczyszczone a jeden to podobno był bardzo mocno zabrudzony i zalewał świecę. Po czyszczeniu było dobrze przez jakieś 2 miechy a teraz znowu jest to samo, więc myślę że to raczej ten jeden felerny wtryskiwacz będzie.

Hmm, a mechanik nie chciał rozbierać tylko po to żeby typ sprawdzić.

Ten numer z EPERa ma się niestety chyba nijak do tego co jest napisane na samym wtryskiwaczu. Znaczy jeszcze muszę podrążyć temat.

Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi,

Piotr

Napisano

> No właśnie wtryskiwacze już były raz oddane do regeneracji

Wtryskiwacze do PB 1.6 nie można regenerować... po prostu nie można ich rozebrać bo sa zalane - tylko wymiana ( owszem sa metody czyszczenia ultradzwiękami i tp... ale na ile to pomaga niewiem.gif )

Jeśli w baku masz gnojówkę to niestety kolejne załatwisz... nalezy zacząć od wyciągnięcia pompy paliwa i sprawdzenia co jest na siatce przed pompą.

Same wtryskiwacze tak jak pisałem... nie ma znaczenia - silnik sie dostosuje ( oczywiście powinny wszystkie być takie same... ale skoro nie wiesz jakie są to kup 1 na alledrogo za 100 zł i niech ci mechanior odkręci magistrale z wtryskami i zacznie odpaliać auto... - kręcić rozrusznikiem - widac gołym okiem co sie dzieje i ile masz do wymiany

Aaaaa... niech tylko odłączy zasilanie od cewek na świecach spineyes.gif

ja czyściłem u siebie bak bo miałem tam coś jak g....o dosłownie icon_eek.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.