Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Rozrusznik?

Featured Replies

Napisano

Witam,

Dziś z rana musiałem szybko dojechać na stację... i co ? icon_eek.gif wkładam kluczyk do stacyjki, przekręcam... i słychać tylko wycie rozrusznika buu.gif co to się popsuło?? i mniej więcej jak z trudnością wymiany??

Napisano

> Witam,

> Dziś z rana musiałem szybko dojechać na stację... i co ? wkładam

> kluczyk do stacyjki, przekręcam... i słychać tylko wycie

> rozrusznika co to się popsuło?? i mniej więcej jak z

> trudnością wymiany??

Automat na rozruszniku smile.gif kręci ale nie wysuwa. Też to mam i muszę kilka dobrych razy pokręcić żeby odpalić auto. Dzisiaj chcę odkręcić rozrusznik i zobaczyć jak to wygląda

Napisano
  • Autor

> Nie do końca, mówie o automacie, takie coś co wysuwa bendix na koło

> zamachowe. Mniej więcej takie cuś

aha... to coś znajduje się jakby nad rozrusznikiem, tak? może uda mi się to naprawić...

znalazłem takie coś biglaugh.gif>>>linka<<<

Myślę, że się przyda biglaugh.gif dziś poszukam u nas w mieście i może też uda mi się wymienić wink.gif

Napisano

Rozbierz go i wyczyść, może się tak zasyfił że nie ma siły bendixa wysunąć. Jeśli chodzi o te tulejki to nie wiem czy tam jest napisane w tym artykule, ale pasują z malucha tylko tą co idzie w ten dekielek trzeba spiłować o 2-3mm bo jest za wysoka.

Napisano
  • Autor

> Rozbierz go i wyczyść, może się tak zasyfił że nie ma siły bendixa

> wysunąć. Jeśli chodzi o te tulejki to nie wiem czy tam jest

> napisane w tym artykule, ale pasują z malucha tylko tą co idzie

> w ten dekielek trzeba spiłować o 2-3mm bo jest za wysoka.

dzięki biglaugh.gif co do artykułu to chodziło mi o sposób wymontowania wink.gif bo nie wiedziałem jak się w ogóle za to zabrać ;p

Napisano
  • Autor

Już jestem po próbie naprawy... i okazało się, że uszkodzony jest BENDIX!! ( można go obrócić ręką w obie strony z tym, że w jedną ciężko...) po około 10 razach wkładaniu i wyjmowaniu... rozebrałem wszystko na części łącznie z "automatem, przekaźnikiem - jak zwał tak zwał... " i okazało się, że gdyby był uszkodzony owy automat to silnik by w ogóle nie kręcił !! i teraz auto stoi uziemione do poniedziałku... echh spędziłem 5 godzin na próbie naprawy i nic... angryfire.gif

Napisano

> Już jestem po próbie naprawy... i okazało się, że uszkodzony jest

> BENDIX!! ( można go obrócić ręką w obie strony z tym, że w jedną

> ciężko...) po około 10 razach wkładaniu i wyjmowaniu...

> rozebrałem wszystko na części łącznie z "automatem,

> przekaźnikiem - jak zwał tak zwał... " i okazało się, że gdyby

> był uszkodzony owy automat to silnik by w ogóle nie kręcił !! i

> teraz auto stoi uziemione do poniedziałku... echh spędziłem 5

> godzin na próbie naprawy i nic...

Też dzisiaj działałemem. wyczyściłem elektromagnes i pochodne a tu dalej dupa czyli również czeka mnie wymiana bendixu. Mem zdupconą tulejkę która się zacina powodując przedwczesne odcinanie elektromagnesu. Na całe szczęście jeszcze jakoś umię to palić grinser006.gif

Napisano

Witam!!

Jeśli chodzi o wymontowanie rozrusznika to mi zajęło to ok 20 minut na parkingu pod blokiem - nawet lewarka nie musiałem używać wink.gif zamontowanie "nowego" - kolejne 20 minut wink.gif ponieważ odpiąłem aku to korzystając z okazji zresetowałem od razu kompa smile.gif bilans - trochę ponad godzina roboty, kilka zadrapań i otarć, krwiak pod paznokciem smile.gif

Kupiłem na szrocie jakiś taki za 70 PLN i na razie na nim jeżdżę - bo mój padł całkiem. Ponieważ za ten ze szrotu też nie jestem pewien a za jakieś 3 tygodnie czeka mnie wyjazd na drugi koniec Polski i to jeszcze z małym dzieciakiem więc nie chce mieć niespodzianek po drodze - swój stary oddałem do regeneracji - potem planuję zamontować go z powrotem (koszt to 80 zł robocizna + części i gwarancja na 12 m-cy, nowy w sklepie - od 350 PLN w górę...)

Pozdrówka!!! smile.gif

Napisano
  • Autor

ja już zakupiłem bendix wink.gif i dziś go będę wymieniał wink.gif zobaczymy czy będzie działać wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.