Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Jaki uciąg kg centralnego zamka wytarczy?

Featured Replies

Napisano

Witam, jaki najlepiej mieć minimalny uciąg siłownika centralnego zamka do Fiata uno? 4 kg?

Napisano

> Witam, jaki najlepiej mieć minimalny uciąg siłownika centralnego

> zamka do Fiata uno? 4 kg?

spokojnie wystarczy, ja mam chyba 3kg i jak na mój gust to i tak ze 2 za dużo siły niż potrzeba

GP

Napisano
  • Autor

> spokojnie wystarczy, ja mam chyba 3kg i jak na mój gust to i tak ze 2

> za dużo siły niż potrzeba

> GP

Aha ok, a czy lepiej mieć 2 x master i 2x Silver? bo chce np. w przodu obie drzwi otworzyć kluczykiem z od kierowcy lub od pasażera.

Napisano

Jeżeli chcesz otwierać od strony kierowcy i od pasażera to tam MASTER a z tyłu SLAVE nie SILVER smile.gif

Napisano

mam założone 4 kg "no name". Wg mnie to i tak za dużo grinser006.gif Większych nie masz co zakładać grinser006.gif

z przodu 2 mastery z tyłu 2 slave. p.s. Weź od razu coś na pilota, bo po co masz otwierać kluczykiem zamek 270751858-jezyk.gif

Napisano
  • Autor

Ok, zamówiłem i dodatkowo zamówiłem komputer który ma sterować samochód np. klikam na pilota a samochód podjedzie do mnie;P

Napisano
  • Autor

Czy ktoś ma dokładny opis instalacji krok po kroku centralnego zamka? Bo w poradniku na Fiatuno.pl jest mało zdjęć i niezrozumiałe.

Napisano

> Czy ktoś ma dokładny opis instalacji krok po kroku centralnego

> zamka? Bo w poradniku na Fiatuno.pl jest mało zdjęć i

> niezrozumiałe.

a czego kolego nie wiesz przecież montaż centralnego zamka jest prosty jak budowa cepa sam ostatnio montowałem pierwszy raz uniwersalny centralny zamek i obeszło sie bez żadnego opisu grinser006.gif

Napisano
  • Autor

Hmm. siłowniki które mam to one wyglądają na wciskane w dół czyli jakby trzeba zamontować na zamknięte drzwi więc jak mam zamontować w drzwi jak będzie otwarte? trzeba podłączyć siłownik żeby wyskoczyła?

Napisano

> Hmm. siłowniki które mam to one wyglądają na wciskane w dół czyli

> jakby trzeba zamontować na zamknięte drzwi więc jak mam

> zamontować w drzwi jak będzie otwarte? trzeba podłączyć siłownik

> żeby wyskoczyła?

siłowniki fabrycznie mogą być w pozycji zamkniętej ale to nie problem bo ciągniesz za główkę siłownika aż do oporu i masz w pozycji otwartej i w takiej montujesz do rygla zamka oczywiście rygielki zamków też muszą być w górze

Napisano

> siłowniki fabrycznie mogą być w pozycji zamkniętej ale to nie problem

> bo ciągniesz za główkę siłownika aż do oporu i masz w pozycji

> otwartej i w takiej montujesz do rygla zamka oczywiście rygielki

> zamków też muszą być w górze

nono.gif zależy jakie siłowniki... jeśli te najtańsze (lub w miare tanie -> chińskie) to spoko, ale ostatnio z kumplem rozkręcałem siłownik fabryczny (z cytryny) i sie okazało, że ma on mały silniczek i ślimak poruszający trzpieniem i pociągnięcie groziło rozwaleniem mechanizmu...

ja w swoim też pociągnąłem mocno oink.gif i działa po dziś dzień (alledrogo -> 39zł) i jeszcze będę go przekładał do nowego uniaka ok.gif

Napisano

> zależy jakie siłowniki... jeśli te najtańsze (lub w miare tanie -ja

> w swoim też pociągnąłem mocno i działa po dziś dzień

> (alledrogo -> 39zł) i jeszcze będę go przekładał do nowego

> uniaka

jeśli te siłowniki z cytryny nie można wyciągać ręcznie to znaczy ze są one sterowane tylko z pilota a takie uniwersalne za 39zł na allegro są sterowane kluczykiem lub z pilota więc nie ma problemu ze coś uszkodzi przy montażu cool.gif

Napisano
  • Autor

a mam pytanie jak zdjąć te plastykową osłonę na dole pomiędzy drzwi tylne i przednie? Tam jest schowane mechanizm pasy bezpieczeństwa przednie.

Napisano

> a mam pytanie jak zdjąć te plastykową osłonę na dole pomiędzy drzwi

> tylne i przednie? Tam jest schowane mechanizm pasy

> bezpieczeństwa przednie.

A polska język umieć ? Trzeba odkręcić obydwie listwy progowe i wyciągnąć ten plastik do góry, a i musisz jeszcze odkręcić pas przy podłodze

Napisano

hahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gifhahaha.gif

Sory za ot, ale kolega pobija wszystkich występujących ostatnio pod płaszczem zaświadczenia albo zmęczenia, na prawde szacun, sam bym nawet nie wpadł, żeby tak napisać. zlosnik2.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gifhehe.gif

Napisano

> Sory za ot, ale kolega pobija wszystkich występujących ostatnio pod

> płaszczem zaświadczenia albo zmęczenia, na prawde szacun, sam

> bym nawet nie wpadł, żeby tak napisać.

nie śmiej się... może zza granicy jest i pisze do nas z tlanzlatorem...

Napisano
  • Autor

> nie śmiej się... może zza granicy jest i pisze do nas z

> tlanzlatorem...

a może pisze duch internetu? Albo wirus internetowy pisze?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.