Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Źródełko w UNO

Featured Replies

Napisano

Witam drogich właścicieli legendarnego włoskiego fiata uno. Dzisiaj mam takowy problem polegający na pojawiającej się wodzie lub płynie pod dywanikami po stronie kierowcy-na siedzeniu za nim też. Co może być tego przyczyną?? Dziura w chłodnicy???

Napisano

> Witam drogich właścicieli legendarnego włoskiego fiata uno. Dzisiaj

> mam takowy problem polegający na pojawiającej się wodzie lub

> płynie pod dywanikami po stronie kierowcy-na siedzeniu za nim

> też. Co może być tego przyczyną?? Dziura w chłodnicy???

A masz chłodnice w kabinie? chyba chodzi Ci o nagrzewnicę....Możliwe, chociaż to nie jedyna możliwość. Posprawdzaj najpierw uszczelki przy szybach, czy gdzieś nie cieknie, potem się schyl i sprawdź nagrzewnicę (albo poziom płynu w chłodnicy, czy nie ubyło). Na końcu (a raczej na początku) polecam zajrzeć do manuali na fiatuno.pl nt. przeciekającego uno waytogo.gif

Napisano

Na pewno nie dziura w chłodnicy grinser006.gif Jakby było mokro po stronie pasażera, to mógłby to być zawór nagrzewnicy, ale to nie ma nic wspólnego z chłodnicą, bo ona jest między reflektorami, a to trochę daleko od siedzenia kierowcy (choć zależy gdzie usiądzie) oink.gif

To może być spowodowane przeciekaniem np. uszczelek w drzwiach w czasie deszczu (nieco pomaga delikatne uderzanie gumowym młotkiem w ranty na zewnątrz, na których trzyma się uszczelka). Poza tym tu oraz tu masz garść informacji jak sobie poradzić z przeciekającym Uno ok.gifclown.gif

Napisano

może też być mokro jak podłoga trzyma CI się na dywanikach i podsiąka od spodu... ale to już extremalna sytuacja...

Napisano

Zobacz czy masz zaklepane te otwory odpływowe w podłodze. Dzięki temu sobie podłoga pływała sciana.gif

Napisano

sprawdź czy kanalik odpływowy w podszybiu nie zatkał się liśćmi czy czymś podobnym, a na siedzeniach woda jest przyczyną nie trzymającej uszczelki drzwiowej, zachęcam do zakupu nowej koszt 20 pary złotych i masz spokój

Napisano
  • Autor

No dobra zakładając ze nie jestem tak głupi ze myśle ze to sprawa uszczelek-nie zawracałbym wam głowy jeśli to zdarząłoby sie po deszczu. nawet po tygodniu słońce woda tam nadal jest

Napisano

Też miałem taką sytuację. 2 razy zlosnik.gif Za pierwszym razem było to z powodu zatkanego kanału odpływowego pod szybą, ale jak się okazało, nie tylko, bo po roku znowu było mokro. Za drugim razem, po rozebraniu prawie całego środka, okazało się że woda dostaje się po przewodach, od komory silnika. Ledwo parę kropel po każdym deszczu, po zimie trochę więcej, ale przez cały rok się nazbierało. Winna była uszczelka, guma już nie ta co przed dziesięcioma laty zlosnik.gifZalepiłem silikonem i narazie wszystko gra

Napisano

Quote:

po stronie kierowcy-na siedzeniu za nim też

napisałeś że masz mokry fotel za kierowcą powiedz mi skąd możesz mieć wodę na fotelu skro jest najwyżej, tylko uszczelka chyba ze masz dziurę w dachu, dywaniki rzecz jasna mogą być mokre tak jak już CI pisałem ja i inni z zatkanego kanalika w podszybiu lub cieknący zawór nagrzewnicy, lub woda wpływa po przewodach gumowych do środka, może masz dziurawą podłogę, progi, z za tapicerki drzwi, a na pewno wywal filce z pod wykładziny i będziesz miał spokój z jeziorkiem,

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.