Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

zbiornik cieknie

Featured Replies

Napisano

Zauważyłem,że cieknie mi zbiornik paliwa.Auto nie jest młode(1995 1,4)więc myślę,że najwyższa pora frown.gif.Ale dowiaduje sie,że już raz zbiornik był wymieniany na nowy icon_eek.gif .Slyszałem ze to jakaś wada konstrukcyjna. angryfire.gif To jakieś kosmiczne jaja chyba..

Mam pytanie czy 350 zł za nowy to dobra cena a jesli nie to gdzie mozna nabyć tańszy?I ile mniej więcej kosztuje jego wymiana?

Napisano

>I ile mniej więcej kosztuje jego wymiana?

czesc kolego

wymiane chyba we wlsnym zakresie mozesz przeprowadzic. z tego ci widzialem jak ogladalem swoj (bo ciut sie zagial jednym razem grinser006.gif ) to nie powinno byc trudno

pozdrawiam

P.S. daj znac jak pierwszy snieg w Krynicy spadnie wink.gif

Napisano

witaj, też mam auto z 1995 i wszystko jest oki:) 4 razy go konserwowałem, a mam go od roku. Mój bak nie tyle przeciekał co się pocił, sprawdź uszczelkę w otworze w którym siedzi pompa paliwa, mnie na przeglądzie mówią, że bak panu przecieka, do wymiany, ja mysle co on bredzi, było dobrze, rudy nie było, no badam, wącham, odkręcam pompkę a tam cała guma powybrzuszana, zakupiłem nową oryginalną za 11 zł, zmieniłem, psiknąłem bak i 4 miechy jest ok, więc to było to, może i u Ciebie to samo a jak nawet to na allegro po 250 mają wink.gif nie jest aż tak źle

Napisano

obadaj najpierw dziure w zbiorniku. jak nie jest duzo to zakleic i bedzie ok. ja tak smigam juz 2 rok i gra gitara. polecam

Napisano

najpierw spróbuj połatać... może nie jest tak źle

Napisano

W ASO za wymianę baku blaszanego śpiewają powyżej 800 zet. Też miałem to po 7 latach, to bardzo częste, a wina jest debilna konstrukcja ramki zgrzewanej do dna, wokół której powstaj eszybko korozja i nie da się tego zabezpieczyć przy samych zgrzewach. Polecam zbadanie dziury - jeżeli w dnie, przy ramce, to proponuje zakleić (żywice, kompozyty, mata szklana, kilkak warstw na dużej powierzchni - i na jakiś czas spokój jeżeli dobrze zrobisz.

> Zauważyłem,że cieknie mi zbiornik paliwa.Auto nie jest młode(1995

> 1,4)więc myślę,że najwyższa pora .Ale dowiaduje sie,że już raz

> zbiornik był wymieniany na nowy .Slyszałem ze to jakaś wada

> konstrukcyjna. To jakieś kosmiczne jaja chyba..

> Mam pytanie czy 350 zł za nowy to dobra cena a jesli nie to gdzie

> mozna nabyć tańszy?I ile mniej więcej kosztuje jego wymiana?

Napisano
  • Autor

Jednak zbiornik cieknie!!! Chińskie jaja!!! Na tym właśnie spawie. Nie kupuję nowego bo mnie wnet naprawy przekroczą wartość auta.Jeden odważny blacharz podjął sie pospawania zbiornika.Koszt-100 zł plus pól litra dla kurażu.

Napisano

> Mam pytanie czy 350 zł za nowy to dobra cena a jesli nie to gdzie

> mozna nabyć tańszy?I ile mniej więcej kosztuje jego wymiana?

Proszę o to link do całkiem taniego sklepu, gdzie bak stoi 230,-

http://hansauto.pl/sklep/advanced_search_result.php?keywords=uno&osCsid=13841e459cce93ad887363e4a95aa257

Napisano
  • Autor

dzięki.Zbiornik juz naprawiony ale sklep się przyda.Naprawdę są niedrodzy.

Napisano

Witam kolege tez mam uno 1,4 z 95 roku i mam orginalny bak jak na razie nie ujawniła sie zadna wada konstrukcyjna itp. Poprostu słabszy materiał sie trafił.

Napisano

witam!

Dopisze tylko ,ze tez miałem ten problem-i długo walczyłem(4 podejscia z klejeniem),aż wybadałem ,ze to cieknie w miejscu gdzie Tylna lewa sruba podwiesza bak-a wygladało ,że ze zgrzewu na zewnatrz.Odkreciłem ta srube z podkładka-pod podkładke AUTOSIL_silikon do kontaktu z benzyna(-50c---300c) za 4 zł i dokreciłem,a całosc jeszcze przysmarowałem silikonem i śmiga teraz bez ronienia kropelki.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.