Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Piszczy , trzeszczy , stuka

Featured Replies

Napisano

sprężyna od strony kierowcy z tyłu u góry.Na dole jest takie cosik gumowego pod sprężyne, czy takie coś ma byc na górze.moze to jest przyczyną ?.

Nie widac żeby sprężyna była uszkodzona,złamana lub pęknięta.

Co jest przyczyną piszczenia , trzeszczenia i stukania , może ktoś miał podobny problem.

Odkręciłem amorek żeby go wyeliminowac i jak zatrząsłem budą to trzeszczy a nawet słychac delikatne stukanie.Sprawdziłem układ wydechowy czy nie jest gdzieś luźny.Wszystko zamontowane idealnie .Potrząsałem wydechem i nigdzie nie sie obija.

Jak skręcam w lewo jest ok,ale jak skręce w prawo i wyprostuje auto to słychac stuknięcie.

Kolega bujał budą a ja palcami dotykałem górną częsc sprężyny i było czyc w tym miejscu stuknięcie.

Sprężyna do wymiany ?.

Pzdr.

Napisano

Ja miałem dokładnie taki sam problem w CC. Tylna sprężyna od strony kierowcy. Na końce sprężyn z obu stron nałożyłem kawałek węża ogrodowego na ok. jeden zwój i cisza wink.gif

Też myślałem, że może coś trzeć o wydech. Dzwięk zbliżony do takiego trzeszczenia ocierającego metalu o metal, więc obstawiałem, że albo sprężyna ociera o wahacz albo górną częścią. U mnie pomogło ok.gif

Napisano

brak gumy na tylnej sprężynie powoduje taki właśnie objaw zrób jak kolega ignac napisał, a objaw minie i będziesz miał spokój

Napisano
  • Autor

Okazało sie ,że pękły z obu stron sprężyny na wysokości 1 zwoju.Wyciągnołem złamane zwoje i jest ok.

Pytanie .

Czy można jeździć z 1-nym zwojem mniej ,czy lepiej wstawić nowe sprężyny.

Pzdr.

Napisano

> Czy można jeździć z 1-nym zwojem mniej ,czy lepiej wstawić nowe

> sprężyny.

> Pzdr.

Chłopaku, kup nowe sprężyny, jeśli masz serię to na prawdę będzie nieduży wydatek (używki nawet jakieś sportingowe z giełdy). A wymianę przecież zrobisz sam w 30 minut.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.