Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Drgania

Featured Replies

Napisano

Witam. Mam pytanie odnośnie drgań silnika. Od czego może być drżenie całej deski zwłaszcza przy ruszaniu i małych obrotach silnika nawet na postoju? Jak silnik się rozgrzeje to drgania na postoju są już małe ale są. Poduszkę pod skrzynią i tą z tyłu silnika wymieniłem. Została jedynie ta górna poduszka silnika ale z góry nie wygłada na oberwaną co prawda to za bardzo to tego nie widać. Brałem ją troche łyżką unosiłem ale w kabinie drgania nie ustępują. Może to od układu wydechowego? Czy ma może ktoś jakiś sposób żeby to skutecznie sprawdzić lub jakaś podpowiedź co to może jeszcze być? Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Napisano

> Witam. Mam pytanie odnośnie drgań silnika. Od czego może być drżenie

> całej deski zwłaszcza przy ruszaniu i małych obrotach silnika

> nawet na postoju? Jak silnik się rozgrzeje to drgania na postoju

> są już małe ale są. Poduszkę pod skrzynią i tą z tyłu silnika

> wymieniłem. Została jedynie ta górna poduszka silnika ale z góry

> nie wygłada na oberwaną co prawda to za bardzo to tego nie

> widać. Brałem ją troche łyżką unosiłem ale w kabinie drgania nie

> ustępują. Może to od układu wydechowego? Czy ma może ktoś jakiś

> sposób żeby to skutecznie sprawdzić lub jakaś podpowiedź co to

> może jeszcze być? Pozdrawiam i z góry dzięki za wszelkie

> odpowiedzi.

z tego co wiem to poduszki pod silnikami skrzyniami biegow i tak dalej sa to takie spryciule co wygladaja na super zdrowe a nie dzialaja jak nalezy smile.gif a przynajmniej tak w maluchu bylo hehee

Napisano

to raczej nie poduchy a już napewno nie ta na silbniku miałem tki sam problem wystarczyło że wymieniłem ta pod skrzynia biegów to przestał mi sie tłuc ale kierownica mi drgała nadal dosyć pożądnie jak stałem gdzieś na światłach pojechałem z tym do siebie na warsztat i chłopaki zrobili to w pare sekund poprostu wystarczyło ustawić obroty troszke je podkręcić żeby silnik nie wpadał na dolną granice obrotów smile.gifsmile.gif

Napisano

tak jak mowi poprzednik. moze obroty sa za niskie? jak dodasz delikatnie gazu to drgania ustaja?

Napisano
  • Autor

> tak jak mowi poprzednik. moze obroty sa za niskie? jak dodasz

> delikatnie gazu to drgania ustaja?

witam. No niby ustają ale przejście między wolnymi obrotami a wyzszymi jest takie ostre i drgania wtedy są największe. Ma dość niskie obroty ale po zapaleniu świateł bo normalnie ma jakieś 900 obr/min. Poduszki dwie tzn. ta pod skrzynią i z tyłu silnika była wymieniona i nadal to się dzieje. Została tylko ta u góry silnika ale ona wygląda na dobrą. Może i podkręce troszkie obroty. Dzięki

Napisano
  • Autor

> sprawdz czy wydech nie dotyka nadwozia

No w sumie to też może być od wydechu i sprawdze jak kolega mówi. Dotykać to raczej nie dotyka ale może mam wieszaki za sztywne bo nigdzie nie mogłem dostać orginalnych tylko jakieś takie bardzo solidne od czegoś innego. Ale chyba jak tu zdejme z wieszaków to powinno się coś zmienić jeśli to od wydechu?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.