Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

jaki mam akumulator?

Featured Replies

Napisano

Chciałem kupić nowy akumulator do mojego stilo jtd 115k z 2002roku ale nie wiem jaka powinien mieć pojemność. Po zdjęciu pokrywy nie zauważyłem żadnej informacji o pojemności akumulatora. jedyne co znalazłem to taki numer: 46810025

Czy możecie mi pomóc?

Napisano
  • Autor

> Ludziska szukajka po raz enty !!!!!

nie zrozumieliśmy się, ja nie wiem jaki mam a nie jaki kupić. W tamtym wątku piszą o tym co warto kupować itd, a to mnie nie interesuje. Potrzebuję prostej odpowiedzi: ile Ah ma akumulator w moim JTD

Napisano

W pierszym poście jest jak byk 75Ah 760A ok.gifcool.gif

Napisano
  • Autor

> W pierszym poście jest jak byk 75Ah 760A

Widziałem już kilka różnych informacji o tym jakie akumulatory siedzą w jtd dlatego nie jestem w 100% przekonany czy ja właśnie taki mam. To że ktoś sobie kupił 75ah nie daje mi gwarancji że u mnie właśnie taki jest. Proszę o informację czy ktoś może to sprawdzić po numerze który podałem?

Napisano

Ten numer co podałeś jest to numer seryjny aku i po tym numerze nic nie ustalisz ,każdy producent ma swoje oznaczenia !

A ty nie wiesz jakie producenta aku masz !

Z tego co wiem to te wartości ,które Ci podałem są optymalne do twojego JTD ! ok.gif

Napisano

> jedyne co znalazłem to taki numer: 46810025

fajny, skorzystam przy najblizszym losowaniu lotto

> Czy możecie mi pomóc?

podaj producenta akumulatora, to może pomogę, ale niczego nie gwarantuję

Napisano

Kliken, tylko musisz wybrać stilo MW bo z jakiś powodów nie mają w katalogu stilo 1,9jtd.

Pozdrawiam BAS

Napisano

> Może by zrobić FAQ coś na wzór jaki jest na kąciku matiza ?!

> http://autokacik.pl/showflat.php?Cat=0&Number=280884780&an=0&page=0#Post280884780

> to to jest poprostu zajebiaszcze !

> Wszystkie wartościowe porady w jednym miejscu bez potrzeby wkuwiania

> się na szukajkę

Jestem jak najbardziej za ok.gif

Kto sie podejmuje ? palacz.gif

Napisano
  • Autor

> fajny, skorzystam przy najblizszym losowaniu lotto

> podaj producenta akumulatora, to może pomogę, ale niczego nie

> gwarantuję

Niestety mogę tylko zgadywać jakiego jest on producenta - brak na nim naklejek ale jest to oryginalny aku z fabrycznego montażu więc chyba magneti marelli.

Mojue auto to stilo 3d jtd 115k dynamic z 2002 roku.

Na intercars podają że do mojego modelu sa aku: 60 i 63 ah.

Na allegro 62 i 72 ah (magneti marelli).

Na stronie akumulator pl - 75.

Mój akumulator używam od nowości czyli od 2002 roku i nie mam z nim żadnych problemów, profilaktycznie chce zakupić nowy taki sam. Brak na nim naklejki i nie mam pojęcia co to za model.

Napisano

> chyba magneti marelli.

Albo varta.

Pozdrawiam BAS

Napisano

michalo -co do akumulator a to kup jednak mocniejszy - nie kupuj takiego samego jak miałeś. Taka dobra rada:) Po drugie nie kupuj akumulatora na zapas tylko od razu go wymień - będziesz miał święty spokój.

EDIT: Przypomniałem sobie jaki miałem aku od nowości (JTD z 2002) - Magneti Marelli 70Ah 450A rozruchowy(!)

Co do FAQa matizowego to powiem prawdę ,że jestem w szoku! Bardzo dobrze opracowane procedury -wymiana rozrządu, amorów itp . Zauważcie,że nie ma "bajdurzenia" i 100 postów pod tylko sama "esensja"- zdjęcia i opis dla laika smile.gif hehe Bardzo fajne:)

Można by coś takiego skrobnąć - porozdzielać po ludziach działy FAQa i zobaczymy ? Co Wy na to ?

Przepraszam za OT

Napisano

> EDIT: Przypomniałem sobie jaki miałem aku od nowości (JTD z 2002) -

> Magneti Marelli 70Ah 450A rozruchowy(!)

U mnie w JTD 80KM też jakoś tak, albo nawet o mniejszej pojemności był, ale też radzę kupić 70Ah lub nieco więcej.

> Co do FAQa matizowego to powiem prawdę ,że jestem w szoku!

Ano niezłe, mam tylko jedną uwagę, gdyby i u nas miało się coś takiego tworzyć: tak dużo postów (chodzi mi głównie o zdjęcia) na jednej stronie nie zawsze się sprawdza -mam czasem (nie)przyjemność korzystać z wolnego (i zawodnego) dostępu do Internetu i w takim przypadku nierzadko część zdjęć się nie chce wgrać itp. problemy. Identycznie sprawa się ma wchodząc na AK z komórki -a właśnie wtedy (gdy na przykład z dala od domu trzeba będzie coś "na szybko"/w nocy i/lub deszczu sprawdzić/naprawić) może się też taki poradnik niezmiernie przydać idea.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.