Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Przymusowy "tuning" - przestroga.

Featured Replies

Napisano

Witam,

jakiś czas temu zakupiłem zapach do samochodu firmy Ambi Pur i zamocowałem na wylocie nawiewu nad radiem. Nie jest to idealne miejsce bo pojemniczek jest pochylony. W ub. tygodniu, w upalny dzień tak niefortunnie zaparkowałem samochód, że słońce wpadając do środka, po kilku godzinach tak rozgrzało kokpit i buteleczkę z perfumami, że płyn po prostu się zagotował i wykipiał. Niestety substancja okazała się być tak agresywna, że spływając, wypaliła ślad na ramce. Nie mogłem na to patrzeć, kombinowałem co z tym zrobić, jak to zasłonić ... w efekcie dziś pojechałem do serwisu i zadysponowałem nową ramkę. Czarną ramkę (taką jaką miałem) trzeba było zamówić, natomiast srebrna była dostępna od ręki - więc, żeby mieć już to z głowy, zdecydowałem na jej montaż. Koszt całej operacji w ASO = 210 zł, ale jaka ulga smile.gif W efekcie wygląda to tak:

25072009162.jpg

I jeszcze jedno tuningowe smile.gif rozwiązanie z cyklu lepiej zapobiegać niż leczyć > bumpery z Norauto (dekle też).

25072009158.jpg

Pzdr.

Napisano

> Bumpery i dekle

No tez mi wiocha to troche zalatuje. frown.gif

A te blokady to szok myslalem ,ze szewich nie kradna a tu widze woz obstawiony jak passat w polowie lat 90tych.

Napisano

> No tez mi wiocha to troche zalatuje.

hehe.gif Tez mialem takie skojarzenie

> A te blokady to szok myslalem ,ze szewich nie kradna a tu widze woz

> obstawiony jak passat w polowie lat 90tych.

Lepiej sie spi jak ma sie wiecej blokad.

Napisano

Ależ się pozapinał tymi blokadami hehe.gif A co to wystaje z zapalniczki? hmm.gif

Napisano

> Ależ się pozapinał tymi blokadami A co to wystaje z zapalniczki?

Blokada na skrzynie biegow?

Napisano

> Blokada na skrzynie biegow?

Ze niby jak wink.gif Puszcza dopiero jak prad po przekrecniu stacyjki dostanie zlosnik2.gif

Napisano
  • Autor

> Lepiej sie spi jak ma sie wiecej blokad.<

Racja smile.gif. U mnie na osiedlu jest duży popyt na samochody. Mało jeżdzę więc może skusić. Blokady i przyzwyczajenie zostały z poprzedniego auta. Widzę, że na "tuningu" się Koledzy nie poznali smile.gif.

Pzdr.

P.S. Jeszcze zdjęcie z boku. Cóż, dekle są namiastką alu felg, widziałem podobne wzory w sklepie, czy wzór jest "wieśniaczy" - rzecz gustu (zmienia się z wiekiem smile.gif ), natomiast listwy narożne ma seryjnie założone wiele marek samochodów - z pewnościa chronią.

SDC10020.jpg

Napisano

> Ze niby jak Puszcza dopiero jak prad po przekrecniu stacyjki

> dostanie

Nie tam tylko bolec siedzi trzeba go wyjac i wlozyc w dziure z boku cool.gif

Napisano
  • Autor

> A co to wystaje z zapalniczki? <

Jonizator powietrza.

Pzdr.

Napisano

> Jonizator powietrza.

> Pzdr.

Nie rozumiem jak on dziala?

Napisano

ja cie krece , ASO miala na stanie ramke smile.gif a jak cos walnie wsilniku , zawieszeniu itp to trzeba 2 tygodnie czekac az sprowadza

Napisano
  • Autor

> Nie rozumiem jak on dziala? <

Urządzenie cicho "bzyczy", natomiast co w teorii daje jonizacja - znalazłem w sieci:

"Eliminuje z powietrza kurz, dym papierosowy, pyłek kwiatowy, bakterie i roztocza. Niezbędny jest dla osób cierpiących na alergie pyłowe i nieżyt dróg oddechowych. Działa leczniczo i wspomaga tradycyjne środki lecznicze przy wielu chorobach układu oddechowego, m.in. przy astmie. Ogólnie wzmacnia organizm – powietrze nasycone jonami ujemnymi spotyka się w lasach iglastych i przy tężniach ciechocińskich.

Poprzez wytwarzanie wysokiego ujemnego napięcia generuje on strumień jonów ujemnych wysyłanych do otoczenia przez otwory w jonizatorze, w których znajdują się iglice. Jony ujemne przyłączają się do cząstek kurzu, pyłów, dymu nikotynowego i innych zanieczyszczeń powodując ich opadnięcie.

Jony ujemne wpływają korzystnie na dobre samopoczucie, usuwają zmęczenie, przyśpieszają odpoczynek, następuje wzmożona koncentracja, lepsze przyswajanie nauki."

Mam nadzieję, że to właśnie tak działa smile.gif

Pzdr.

Napisano
  • Autor

> ja cie krece , ASO miala na stanie ramke a jak cos walnie wsilniku

> , zawieszeniu itp to trzeba 2 tygodnie czekac az sprowadza <

Też się zdziwiłem, i na dodatek założyli mi to praktycznie od ręki. To był mój pierwszy, pozytywny kontakt z serwisem Autopol (Stegny), notabene tam kupiłem samochód. Dodatkowo umyli samochód i dołożyli (za darmo) żarówkę oświetlenia schowka.

Pzdr.

Napisano

> Koszt całej operacji w ASO = 210 zł

Trochę wysoko wycenili kawałek plastiku sciana.gif

Chyba że 90% tej ceny to robocizna biglaugh.gif, albo ramka jest razem ze wszystkimi przełącznikami...

Mnie się bardziej podoba ta imitująca karbon z MR2009

lacettisw-2009-gallery-interior-04.jpg

Duże zdjęcie

Napisano
  • Autor

> Trochę wysoko wycenili kawałek plastiku <

Witam,

ramka 120 zł. Wymiana trwała ok. 1 godz., w tym m.in. demontaż schowka, konieczność wypięcia cięgien od nawiewu (sądziłem, że operacja będzie mniej skomplikowana) Ceny oryginalnych plastików samochodowych są czasami bardzo wysokie. Pamiętam, do R19 zaślepka do mocowania podsufitki, średnicy monety kosztowała 10 zł., a trzeba było zamówić całą paczkę = 10 szt. W efekcie kupiłem podobną od Poloneza za 10 gr.

> Mnie się bardziej podoba ta imitująca karbon z MR2009 <

Mnie też smile.gif, ale gość ze sklepu pokazywał mi, że w specyfikacji części zamiennych aktualnie dostępne są dwie, czarna i srebrna. Co do wzoru karbonu, byłem u gościa, który specjalizuje się oklejaniem folia karbonopodobną, zawinszował sobie ok 100 zł. za samo oklejenie. Biorąc pod uwagę ryzyko dodatkowych uszkodzeń przy demontażu (nie miał jeszcze doświadczeń z Lacetti), wybrałem ASO.

Pzdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.