Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Brak wolnych obrotów INNE

Featured Replies

Napisano

Witam

Pacjent: Bravo 1.2 Po wymianie miski olejowej wraz z olejem i filtrem oleju, auto przestało pracować na wolnych obrotach. Praktycznie zaraz po odpaleniu na krótki czas zapala się marchewa i auto gaśnie. Czy możliwe jest aby przy takich naprawach auta mogło sie stać coś z obrotami?

Może ktoś wie gdzie w 1.2 jest gniazdo diagnostyczne? Mechanik twierdzi ze powinno być 16 pinowe a znależliśmy tylko 3 pinowe.

Dzieki za pomoc.

Napisano

> Może ktoś wie gdzie w 1.2 jest gniazdo diagnostyczne? Mechanik

> twierdzi ze powinno być 16 pinowe a znależliśmy tylko 3 pinowe.

16-sto pinowe jest tylko w wersjach CF-3 zgodnych z OBDII czyli w zasadzie powinny je mieć wszystkie benzyny w UE od 2001 r.

Masz pomarańczową kontrolkę silnika czy tylko czerwoną z ikonką wtrysku ?

Napisano
  • Autor

> Masz pomarańczową kontrolkę silnika czy tylko czerwoną z ikonką

> wtrysku ?

Tylko czerwona.

Znalazłem 2 gniazda jedno pod maską 3 pinowe, przypiete do przykrywki bezpieczników a drugie za schowkiem takie samo jak to pod maska z tą różnicą że w żółtej koszulce.

Napisano

> Tylko czerwona.

> Znalazłem 2 gniazda jedno pod maską 3 pinowe, przypiete do przykrywki

To gniazdo pod maską przypięte to jest właśnie od ECU, może być jeszcze jedno gdybyś miał abs.

> bezpieczników a drugie za schowkiem takie samo jak to pod maska

> z tą różnicą że w żółtej koszulce.

To za schowkiem to od poduszek.

Pozdrawiam BAS

Napisano
  • Autor

> To gniazdo pod maską przypięte to jest właśnie od ECU

No to będzie problem, mój mechanik na tylko to 16-sto pinowe i czeka mnie wizyta w ASO w celu podpiecia do kompa. Nie mniej jednak pytanie z 1 posta wciąz pozostaje czy przy wymianie miski, filtra i oleju mogło się coś posypać.

Gość mówił ze miał mało miejsca i przy wyciaganiu miski, może sie z nią siłował i coś tam uszkodził, jakiś czujnik albo coś innego,nawet ciął wydech na wyskości lącznika elastycznego. Teraz oczywiści umywa ręce ze do elektroniki sie nie zbliżał, a efekt jest taki że oddałem auto dobre a odebrałem juz niesprawne.

Napisano

> No to będzie problem, mój mechanik na tylko to 16-sto pinowe i czeka

> mnie wizyta w ASO w celu podpiecia do kompa.

Pytanie istotne jaki ma diagnoskop i czy w ogóle zagada z twoim autem, bo przejściówkę na 3 piny to zrobić nie problem .

> efekt jest taki że oddałem auto dobre a odebrałem juz

> niesprawne.

No właśnie - więc jeśli ma choć trochę honoru to powinien sam się teraz zająć zdiagnozowaniem i usunięciem usterki albo przynajmniej zwrócić koszty .

Napisano
  • Autor

> Pytanie istotne jaki ma diagnoskop i czy w ogóle zagada z twoim

> autem, bo przejściówkę na 3 piny to zrobić nie problem .

> No właśnie - więc jeśli ma choć trochę honoru to powinien sam się

> teraz zająć zdiagnozowaniem i usunięciem usterki albo

> przynajmniej zwrócić koszty .

Mechanik wysłał mnie do swojego kolegi w celu podpiecia do kompa wynik: P0105 Ciśnienie w kolektorze dolotowym.

Ale zauważyłem że pod maską straszny syf od oleju, więc po krótkich oględzinach, nie dało sie nie zauważyć że kapie z miski olejowej. Gość nawet nie miał jak się wykrecić. Właśnie poprawia tą miskę. Moje pytanie czy jak był przedmuch w 2 miejscach na tej misce to czy mogło gasnąc auto na wolnych tak jak to opisywałem? Z mechaniki jestem słaby ale tak sobie myślę że jak wchodził na wyskokie obroty to jakoś tam pracował bo całe ciśnienie w silniku nie miało jak uciec, a przy wolnych obrotach auto gasło. Poprawcie mnie jak sie mylę.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.