Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Soczewki zamontowane !!!!!!

Featured Replies

Napisano

Dzisiaj zamontowałem soczewki (DJ Auto). Dodatkowo pomalowałem sobie wnętrzności pod kolor nadwozia zgodnie z referacikiem ze śmietnika.

Jeszcze nie miałem okazji sprawdzić nowych lampek w ciemności ale już widzę że spora różnica smile.gif

Mam tylko jeden problem (z tego co pamiętam to dużo kącikowiczów również się z tym borykało po zamontowaniu soczewek)

Otóż po zamontowaniu bardzo nisko świeciły lampy (mimo regulacji na silniczkach na max w górę) Pomogły dopiero kombinacje na śrubach mocujących reflektor do nadwozia, jednak między reflektorem a zderzakiem zrobiła się hamska szpara frown.gif

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak się z tym uporać ????

Proszę was o pomoc bo nie potrafiłem nic znaleźć w archiwum frown.gif

Napisano

> Otóż po zamontowaniu bardzo nisko świeciły lampy...

To chyba jakieś niedoróbki w DJ AUTO - u mnie też świecą dość nisko...

A szczelina jest tym bardzej widoczna, bo klosz gładki i wnętrze w jasnym kolorze...

Jak masz jakieś uwagi "montażowe" to wpisz tu lub wyślij mi na priv, bo będę robił lifting mojego referatu...

Mam też zamiar rozebrać jedną lampę na czynniki pierwsze...

275670406-socz.JPG

... bo zły człowiek pobił szkiełkooooooo.... beksa.gif

post-18117-14352465347338_thumb.jpg

Napisano

Mam ten sam problem. Szpara jednak zostala a ja sie juz przyzwyczailem. Mozna tez skrocic czpienie mocujace silniczka. Mam tylko obawy co do wytrzymalosci sklejonych czpieni dlatego zostawilem lampy tak jak jest

Napisano
  • Autor

> To chyba jakieś niedoróbki w DJ AUTO - u mnie też świecą dość

> nisko...

> A szczelina jest tym bardzej widoczna, bo klosz gładki i wnętrze w

> jasnym kolorze...

Chyba to właśnie wada DJ AUTO choć nie wiem czy np w DEPO ten problem też wystepuje ....? Jutro jeszcze spróbuję się tym pobawić bo dzisiaj się już ciemno robiło frown.gif Może coś wymyślę...

> Jak masz jakieś uwagi "montażowe" to wpisz tu lub wyślij mi na priv,

> bo będę robił lifting mojego referatu...

Co do referatu to wg mnie bardzo dobrze zrobiony ok.gif Cała robota przebiegła bez najmniejszych problemów.

Może tylko kilka moich drobnych spostrzeżeń:

1) Druciki na kostkach o których piszesz nie trzeba ściągać, wystarczy je docisnąć (w miejscu gdzie drucik odstaje od kostki) i wtedy bez problemu kostka się rozłącza - w ten sposób nigdzie nam drucik nie odskoczy 893goodvibes.gif

2) Co do kolorów kabelków w reflektorze (szary, zielony i czarne-może niesłusznie zdecydowałem się nie wymieniać wiązki kabli w refletorze na oryginalne) u mnie w jednym reflektorze producent pomylił kabelki, efekt był taki że po podłączeniu reflektora w jednej lampie zamiast świateł mijania świeciło się drogowe. Kabelki były źle wpięte w kostkę, ale to nie problem - zamieniłem szary z zielonym i jest git ok.gif ale warto przed montarzem podpięć reflaktor i to sprawdzić żeby na końcu wszystkiego nie demontować

3) Nie wiem po co demontowałeś osłonę silniczka hmm.gif Ja przekręciłem cały (wraz z obudową) i wyskoczył

I to wszysktko co mi teraz przychodzi do głowy. Jeśli jutro coś jescze wymyślę z tą szparą to dam znać

Napisano
  • Autor

> Mam ten sam problem. Szpara jednak zostala a ja sie juz

> przyzwyczailem. Mozna tez skrocic czpienie mocujace silniczka.

> Mam tylko obawy co do wytrzymalosci sklejonych czpieni dlatego

> zostawilem lampy tak jak jest

Tego chyba nie spróbuję bo boję się przy tym grzebać. Ale myślę żeby przesunąć dziurę w nadwoziu (tą do której wtyka się reflektor z boku). Tylko nie wiem w którą stronę. Wydaje mi się że jakby ją tak trochę w dół przesunąć to może by się ta szpara zmniejszyła hmm.gif

Napisano

Kombinuj! Warunek - zdaj relacje wink.gifzlosnik.gif

Napisano
  • Autor

> Kombinuj! Warunek - zdaj relacje

Jutro sobota więc będzie trochę czasu smile.gif Jak coś z tego wyjdzie napewno dam znać 893goodvibes.gif

Napisano

Serwus ja mam depo i tez mam szpare ale juz sie oswoiłem z tym, gorsze sa osłonki ciagle odpadaja.

Napisano

no kurna noszę się z zamiarem zakupu soczewek i du...a cos mnie zraziły te szpary shocked.gif kazdy ma takie problemy?

Napisano

> 1) Druciki na kostkach o których piszesz nie trzeba ściągać...

To był mój pierwszy kontakt z tymi kostkami - teraz już wiem, że to działa na wciśnięcie wrrr.gifsciana.gif

> 2) Co do kolorów kabelków w reflektorze... u mnie w jednym reflektorze producent pomylił kabelki...

smile.gif U mnie też były w jednej odwrotnie ! Prawo serii... Dlatego opisałem w referacie ich kolory zlosnik.gif

> 3) Nie wiem po co demontowałeś osłonę silniczka

Ja też już nie wiem... Chyba żeby zobaczyć, co to i jak działa...

Napisano

> myślę żeby przesunąć dziurę w nadwoziu (tą do której wtyka się reflektor... Wydaje mi się że jakby ją tak trochę w dół przesunąć to może by się ta szpara zmniejszyła

Chyba to nie wyjdzie...

Tył obudowy reflektora będzie się opierał na zderzaku oslabiony.gif

Napisano

W dj a. oslonki trzymaja sie swietnie, tak swietnie, ze gdy przychodzi do ich zdjecia albo zalozenia to mam klopoty. Ale jak juz je wcisniesz to nie odpadna zapewne nawet przy porzadnej stluczce grinser006.gif

Napisano

depo i dj auto maja tak samo. Pozostaje zakup tylko oryginalow po 400 za szt... Wybor nalezy do Ciebie. Ja sie do wiekszych szpar przyzwyczailem. Z wiekszej odleglosci nawet nie rzuca sie to w oczy

Napisano

> za szt... Wybor nalezy do Ciebie. Ja sie do wiekszych szpar

> przyzwyczailem. Z wiekszej odleglosci nawet nie rzuca sie to w

> oczy

a masz jakies foto chce zobaczyc czy mi sie to bedzie widzieć niewiem.gif

Napisano

> a masz jakies foto chce zobaczyc czy mi sie to bedzie widzieć

Jak nie zapomne, zrobie ok.gif

Napisano
  • Autor

> Kombinuj! Warunek - zdaj relacje

Nic mądrego niestety nie wymyśliłem. Z mojego wczorajszego rozeznania to:

1) skrócenie trzpieni silniczków nie pomoże, bo już teraz w reflektorach źwierciadła są na max odchylone w górę frown.gif

2) Obniżenie dziury mocującej reflaktor też mało pomogło frown.gif

3) Jedyna szansa w koledze Gigosia, jak rozbebeszy reflektor na części proste, to może zapoda jakiś pomysł jak te lustra dźwignąć w górę food.giffood.giffood.gif

Napisano

> 1) skrócenie trzpieni silniczków nie pomoże, bo już teraz w reflektorach źwierciadła są na max odchylone w górę

A to dziwne bo u mnie dj'e maja jeszcze duzy potencjal regulacji. Boje sie jednak skracania trzpienia bo sklejony moze dlugo nie wyrobic

Napisano

> 3) Jedyna szansa w koledze Gigosia, jak rozbebeszy reflektor na części proste, to może zapoda jakiś pomysł jak te lustra dźwignąć w górę...

Postaram się też rozwiązać wielki dylemat, czy aby na pewno soczewki (zwłaszcza te tańsze) są lepsze od zwykłych świateł, albowiem wrócę (hmm... tymczasowo, sądzę...) do poprzednich lampek...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.