Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sygnalizuje wykrzyknik w kółeczku

Featured Replies

Napisano

Zapaliła się lampka druga z lewej podczas jazdy :-( . Potem na jakiś czas zgasła , teraz świeci się ciągle. Instrukcja podaje - jechać do ASO , ale czy ktoś wie co może być?

Napisano

> Zapaliła się lampka druga z lewej podczas jazdy :-( . Potem na jakiś

> czas zgasła , teraz świeci się ciągle. Instrukcja podaje -

> jechać do ASO , ale czy ktoś wie co może być?

jezeli ta sama kontrolka(czewona wykrzyknik w kółeczku) odpowiada za to co u mnie w Astrze F to jest ona odpowiedzialna bodajże za ostrzeganie o niskim poziomie płynu hamulcowego...

Napisano

jeśli to od hamulców to mogą się klocki niedługo kończyć, jak się kończą to tłok jest głębiej i tym samym poziom płynu hamulcowego spada

Napisano

> jeśli to od hamulców to mogą się klocki niedługo kończyć, jak się

> kończą to tłok jest głębiej i tym samym poziom płynu hamulcowego

> spada

a nie ma czegos takiego jak czujnik zuzycia klocków??

Napisano

> a nie ma czegos takiego jak czujnik zuzycia klocków??

jak jest to jest, ale on wiadomo kiedy się załącza, jak wykładzin już nie ma wink.gif

Napisano

> jak jest to jest, ale on wiadomo kiedy się załącza, jak wykładzin już

> nie ma

no własnie a zeby zapaliła sie tytułowa kontrolka wg. tego co napisałes to poziom płynu musi spasc dosc duzo a tym samym musza sie niemal całkiem zuzyc okładziny...ja to tak rozumuje idac twoim tokiem myslenia i jezeli wykładziny by sie zuzyły to zapaliła by sie tez kontrolka od okładzin no chyba ze to własnie ta kontrolka wink.gif

ale niewazne napewno wiadome jest ze trzeba sprawdzic poziom płynu i uwazac przy wiekszych predkosciach bo moze sie zdarzyc ze droga hamowania ze 100 km/h bedzie 100 m biglaugh.gif

Napisano

Nie prawda, zapala się zawczasu.

Napisano

po wymianie klocków miałem w połowie między min/max, w miarę ubywania wykładziny zaczęło sie częściej zapalać, aż doszlo do momentu, ze nie gasła, wcale dużo nie trzeba aby płyn w widoczny sposób się przemieszczał. wystarczyło cofnąć tłoki do końca i w cudowny sposób mialem max w zbiorniczku

Napisano

Ale cuda, prawa fizyki naczyn polaczonych...

Pozdrawiam

Napisano

> Ale cuda, prawa fizyki naczyn polaczonych...

> Pozdrawiam

to ja wiem, ale musiałem im tłumaczyć 270751858-jezyk.gif

Napisano

> po wymianie klocków miałem w połowie między min/max, w miarę ubywania

> wykładziny zaczęło sie częściej zapalać, aż doszlo do momentu,

> ze nie gasła,

no prz takim poziomie płynu to raczej normalka ze kontrolka zaczyna swiecic wraz z ubywaniem klocków i wcale mnie to nie dziwi, ale co bedzie jak bedziesz miał powiedzmy płynu 5 mm ponizej max. tez uwazasz ze zuzywanie klocków bedzie wpływało na to ze kontrolka sie zaswieci...

> wcale dużo nie trzeba aby płyn w widoczny sposób

> się przemieszczał. wystarczyło cofnąć tłoki do końca i w cudowny

> sposób mialem max w zbiorniczku

ale popatrz jaka objętość maja tłoki (troche w nich jest tego płynu wink.gif )i, cofniecie jego zawsze spowoduje wzrost poziomu w zbiorniczku to zadna filozofia, jak to kolega wcześniej napisął magia naczyń połaczonych

Napisano
  • Autor

Sygnalizacja klocków jest w innym miejscu natomiast co do płynu to jest poniżej połowy ale raczej nie minimum. Spróbuję mimo wszystko dolać , może czujnik jest jakoś wyżej :/ . W instrukcji do tej lampki jest opis : układ hamulcowy/układ hydrauliczny sprzęgła - stąd było moje pytanie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.