Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Kto sie orientuje .. 16V+LPG

Featured Replies

Napisano

Czy da sie wystroic 1.2 16V na gazie 2 generacji?

Oczywiscie bez miksera na blosie BRC. Bedzie to działało czy odpuscic? Tylko powazne odpowiedzi. Gaz zostaje skromny.gif

Pozdrawiam

EDIT: Ewentualnie co mi zostaje z mojej instalki przechodzac na sekwencje i jakie sa mniej wiecej przyblizone koszta hmm.gif

Napisano

1.2 16V ma elektronicznie sterowaną przepustnicę. Ja bym sobie odpuścił II generację w tym silniku. wink.gif Ale pewnie jakiś magik by to zestroił, żeby w miarę jeździło. Jak dla mnie to może być opcja "na jakiś czas". Na dłuższą metę, to tylko sekwencja. Koszt przeróbki nie wiem jaki będzie, części w zależności od podzespołów użytych zamkną się w przedziale 900-1200zł. Jeśli robiła byś sama, to robocizna za darmo. Ze starej instalacji zostaje tylko butla i przewody miedziane i elektryczne do komory silnikowej. Reszta out.

Jeżeli miałabyś szczęście, to stare graty można popchnąć "potrzebującym", to za nie przy dobrym wiatrach dostaniesz ~300zł.

Napisano

> Czy da sie wystroic 1.2 16V na gazie 2 generacji?

> Oczywiscie bez miksera na blosie BRC. Bedzie to działało czy

> odpuscic? Tylko powazne odpowiedzi. Gaz zostaje

> Pozdrawiam

Pewnie się da, ale teoretycznie wymądrzał się nie będę.

> EDIT: Ewentualnie co mi zostaje z mojej instalki przechodzac na

> sekwencje i jakie sa mniej wiecej przyblizone koszta

Zostaje głównie zbiornik, zawór tankowania i przewód do elektrozaworu w komorze silnika.

Kit Staga 4 (nie wiem na jakich komponentach, pewnie waldki i alaska) kosztował jakieś 2 miesiące temu 1000 zł. Sam Stag 4 (bez reduktora i wtrysków, ale z wiązkami i czujnikami) widziałem na allegro po około 600 zł, więc nieźle.

P.S. Bylejakich wtrysków do tego nie szukaj, bo z tego co pamiętam, jest to fullgroup.

Napisano

Rozumiem że samochód już z instalacją na pokładzie? Bo jeżeli tak to może jednak warto tą instalację dostroić zamiast wywalać kupę kasy. Wywalić przecież zawsze można. Pytanie podstawowe co to za instalacja a ściślej jaki sterownik LPG. Może to mieć znaczenie w podjęciu decyzji.

edit. Teraz dopiero doczytałem że to blos. T w sprawie blosa się nie wypowiadam bo to nie II tylko I generacja.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.