Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pożegnanie z Sienką i małe podsumowanie

Featured Replies

Napisano

A więc pora rozstać się z moją Sienką. Zakupiona w lutym 2007 stan licznika 85000, silnik 1.4. za kwotę 5500 zł. Spisywała się dzielnie (trasy po 1000 km -bez problemu), choć czasami grymasiła. Zrobiłem Sienką 36000 km. A to co włożyłem i ile to kosztowało z robocizną:

Rok 2007

montaż gazu 1550 zł,

alternator 350 zł,

szczęki tył+ cylindry 200 zł,

Rok 2008

klocki przód 120 zł,

olej, filtry 150 zł,

tłumik końcowy 200 zł,

komplet nowych opon 520 zł

uszczelka miski olejowej, uszczlniacz półosi, + olej 260 zł,

naprawa po zwarciu w zegarach 130 zł,

regulatory hamowania 360 zł,

Rok 2009

UPG, rozrząd, uszczelnaicze, szlif głowicy 960 zł

akumulator 200 zł,

pompka spryskiwaczy 15 zł,

żarówki 20 zł,

przewód elastyczny na układzie wydechowym 150 zł

Koszt łącznie 3485 zł bez instalacji LPG, trochę sporo kosztowało biorąc pod uwagę wartość poczatkową. Jutro mam ją klientowi podstawić, cena sprzedaży 5500 zł. Teraz mam dylemat co kupić nastepnęgo.

Napisano

Pytanie czy chcesz pozostac przy fiacie ?

Napisano

ja tez sie coraz bardziej zastanawiam nad zmiana......a mowilem ze nigdy jej nie sprzedam..heh 270751858-jezyk.gif

Napisano

Ja wcale nie chciałem kupić Sieny 270751858-jezyk.gif ale jakoś tak wyszło icon_rolleyes.gif A mógł pod blokiem stać 125p pick-up beksa.gif

Napisano
  • Autor

Okazało się że kupujący rozmyślił się bo nie chciałem mu dać w tak niskiej cenie prawie nowego radyjka JVC wartości 500 zł smile.gif, narazie będę jeździł może z miesiąc -dwa do sprzedaży.

Co do Sieny, hmmm długo by pisać, auto w moim mniemaniu niedocenione, dobrze się prowadzi, pojemny, awaryjność mogłaby być trochę mniejsza. Dla przykładu ojciec ma Astre 99, w gazie ma na liczniku 147 000 i zero usterek oprócz płynów, oleju , klocków. Ale wsiadam, odpalam Sienkę robie w nocy trasę Poznań-Lublin, piję kawę na miejscu i wracam do Poznania robiąc 1000 km w jeden dzień, Sienka śmiga i nigdy na takich trasach nie dała mi ciała. cool.gif Pytacie czy zostanę przy Fiacie? może mam na oku Stilo z jednostką JTD lub Astra II z motorem 1,7DTI, zobaczymy co z tego wyjdzie. Stilo ma fajny design, ładniejszy wewnątrz, opel to opel co sprawdzone ma działać.

• 11 miesięcy później...
Napisano
  • Autor

Witajcie, ale kotleta odgrzewam!

Sienka wkońcu zmieniła właściciela, przejachałem tym autem 54000 km , sprawowała się dobrze, nigdy nie zawiodła na długiej trasie. Kupiłem ją za 5500 zł , wartość napraw to 4300 zł przez 3,5 roku jazdy, to trochę sporo.

Myślę że do autokącika będę zaglądał, bo wiele cennych porad miałem od Was.

Jeszcze raz dzięki i szerokiej drogi dla wszystkich.

Napisano

Koledzy przy takich przebiegach aż żal sprzedawać... ja mam na swojej już 341000 za rok dobrne pewnie do 400000 i tak bardzo nie mam co narzekać... Pozdrawiam wszystkich posiadaczy sien

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.