Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

stuki na zimnym 1,1 mpi

Featured Replies

Napisano

może Panowie spotkali się z podobnym problemem? silnik ma przejechane około 15 tyś km i przy każdym odpaleniu na zimno lub trochę ciepło stuka metalicznie gdzieś w okolicach głowicy. raczej jest to rytm pracy zaworów. intensywność zwiększa się przy dodawaniu gazu a przy jego odpuszczeniu cichnie zupełnie. luzy sprawdzone , wyjmowałem nawet wałek i szklanki i obejrzałem je starannie(podejrzane wymieniłem). nagrzany do temperatury 80 - 90 nie stuka. przymierzam się do zrzucenia głowiczki ale jeszcze może ktoś coś doradzi icon_rolleyes.gif dźwięk przypomina trochę stukot zaworów (rozregulowanych). być może to nie w głowicy ale wydaje się być słyszalne na górze.

Napisano

Czasami te silniki tak mają bo nie zawsze bangla nalezycie czujnik spalania stukowego, mialem podobny przypadek w swoim 1.1mpi

Napisano

powiem szczerze że tez tak kiedyś mi cos stukało i pukało i też myślałem że zawory a to poprostu nie była dokręcona taka blaszka nad pompą wody chyba , tak gdzieś w okolicach paska rozrządu wink.gif, dokręciłem i teraz już tylko słysze klepanie zaworów które mam do regulacji zlosnik.gif

Napisano

Miałem podobny problem tyle że w silniku 1.2 MPI w Punto. Jak zapalałem "na zimno", szczególnie w niższych temperaturach silnik nieprzyjemnie dla ucha stukał. Niestety nie udało mi sie tego wyeliminować, pomagało co dziwne zgaszenie silnika i odpalenie ponowne. O dziwo stuki ustępowały.

Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.