Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Astra G - Astra F - problemy z silnikami

Featured Replies

Napisano

Dziś powoziłem zarówno jedna jak i drugą Astra:

Astra f c16nz;

-brak kompresji na pierwszym cylindrze. Objaw powstał podczas jazdy z prędkościa okolo 50km/h

Silnik wymieniłem w tamtym roku gdyz poprzedni mial juz nalatane ponad 420 000km. i ogólnie był wytłuczony. Kupiłem w stanie bdb ten silniczek i przez rok zrobiłem 53 000km bez awarii.

Astra G y17dt

- jadać dzis przez Kołobrzeg obroty sie zawiesiły na okolo 2500 czemu, co nie tak?

- wycieraczki działają jak sobie chcą. Włączam 1 bieg wycieraczek i jest ok po pewnym czasie sie zatrzymaja w polowie albo wogóle nie chodza przez nastepne 10 min po czym znowu jest ok.

- wyświetlacz całkowicie zgasł?

No i godzine temu jakiś koło mnie wyprzedzałw centrum i potrącił pieszego. Nieprzytomny, pogotowie policja itp.

Ja zadzwoniłem ja udzielalem pomocy, złamania otwarte i nie przytomny, Jestem swiadkiem

PANOWIE MAM DOŚĆ.

Kupiłem fke 2001r i do 2008 bezawaryjne az do wymiany silnika.

Kupiłem G 3 miechy temu i juz polowe wymienilem.

Fke moze zrobie

G natomiast pogonie w ludzi.

Chociaz jak w fce znowu tloki cos nie teges i trza by blok zmieniac to chyba zezlomuje i przesiąde sie na autobusy

To wszystko jednego dnia. angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

angryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gifangryfire.gif

Aha, tak wogóle to ŻALĘ SIĘ!!

Napisano

> Aha, tak wogóle to ŻALĘ SIĘ!!

A sio na IKA zeby.GIF

PS

współczujemy!

Napisano
  • Autor

> A sio na IKA

> PS

> współczujemy!

Tak myslałem po wrzuceniu na techniczny beksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gifbeksa.gif

Napisano
  • Autor

W fce zrobiłem pomiar kompreski. Na dwoch cylindrach bardzo słaba kompresja . Mało tego przedostaje sie na sąsiedni cylinder. z 1 na 2 i z 2 na 1 cylinder. Prawdopodobnie przepalona upg. Jutro juz zrzuce. Dzis zdemontowałem cały osprzęt i jutro wymienie uszczelkę.

Mam nadzieje ze to to.... Samochód mimo tego wogile nie kopci, nie pali oleju.

A teraz offtopic.gif

A dzis kolejny dzień przygód:

Policja poszukiwała prawie ze mojej sasiadki od okolo 5 miesiecy. Bałwany po tym czasie postanowili zajrzec do domu. Wybili szybe i odrazu odrzucil policjanta smrod. Sasiadka juz byla w stanie bardzo zaawansowanego rozkładu...............

Natomiast potrącony wczoraj juz dochodzi do siebie w szpitalu wink.gif

Napisano

> na 2 i z 2 na 1 cylinder.

To sie naprawi, nie martw sie. 30.GIF

A sasiadce świeczke [']

Napisano
  • Autor

> To sie naprawi, nie martw sie.

> A sasiadce świeczke [']

Wiem ze sie zrobi, prosty silniczek i jeszcze poprzedni chyba z 4 razy rozbierałem i składałem. Nie licze tych co robiłem w kadetach. Dzis zmęczenie i brak czasu dało mi sie we znaki. Tylko głowice zostalo odkrecic. ok.gif

A sąsiadki mi żał. Najpierw maz zostawił a pozniej popadla w depresje, szpital psychiatryczny i dom. I tak chyba z rok. Az sie zamknela i nie wychodzila. Zmarła w samotnosci, nikogo nie miala..... swieca.gif

Napisano
  • Autor

Zdemontowałem głowice, jutro frezowanie glowicy zrobie.

Przepaliło uszczelkę a na pozostałych juz widać tez ze lekko dmuchało.

282759555-PHOT0010.JPG

282759555-PHOT0011.JPG

282759555-PHOT0012.JPG

post-118493-14352503924997_thumb.jpg

Napisano
  • Autor

Astra F jest zrobiona. Głowice frezowałem, kupiłem specjalnie nowego freza busted.gif troche kosztował, ale sie zwróci.......

Astra G natomoast tez jest juz zrobiona. Wycieraczki nie stykłay na złączu. Natomiast te obroty wysokie to dla kumpla który zna te silniki bardzo dobrze to 5 minut roboty. Nie wiem co, ale cos tam poprawił w okablowaniu chyba i jest ok.

W f zlikwidowałem odrazu basowy dzwięk spod maski. Z racji tego ze zdjełem kolektory do frezowania głowicy. Wymieniłem uszczelki kolektorów. Przedmuch miałą uszczelka kol. wydechowego. Przegniła ze starości...

Zrobiłem testa F-ka na odcinku 40km i jest ok smile.gif.

Zrobiłem testa G na odcinku 40 km i jest ok smile.gif.

Lepiej aby nic przez dłuższy czas nie popsuło sie znowu.... wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.