Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

halasuje pod maska !!

Featured Replies

Napisano

cos mi halasuje.... dzwieki sa ewidentnie z pod maski, sa zalezne od predkosci, od 50 - 60 kmh zaczyna byc slychac, i im wolniej jade tym robi sie ciszej. obroty silnika nie maja nic do rzeczy. dzwiek to tak jak by stanac obok samochodu i sluchac wentylatora chlodnicy ( najlepsze porownanie ) wentylator jest ok, samocod sie nie grzej, wentylator dziala ok. przy powolnym parkowaniu nagle zaczelo cos terkotac, tak jak by do wiatraka przlozyc cos i te lopatki szyyyybko uderzaly o to cos ( nie wiem jak to inaczej wytlumaczyc )

co jeszcze zaobserwowalem, nie wiem czy jest jakis zwiazek z tym ale walilo sprzeglem - tylko ze walczylem z piaskiem zeby sie nie zakopac, wiem ze klocki mi sie koncza - zaczynaja popiskiwac i pedal hamulca nie jest... taki jak na nowych klockach, mam wrazenie ze nie lapie odrazu i moze jest troche miekko ale jesli chodzi o hamowanie to jest <ok>

samochod to 1.2 8v 82kkm nalotu, altek troche moze byc wysluzony przez elektorwnie w bagarku...

ktos cos madrego poradzi ??

Napisano

Bardzo możliwe że sprzęgło Ci się kończy-przecięta jedna z blach "słoneczka".

Niekiedy nawet przy małym wysiłku silnika potrafi się zniszczyć gdy już jest "ładnie"wytarte crazy.gif

Napisano
  • Autor

> Bardzo możliwe że sprzęgło Ci się kończy-przecięta jedna z blach

> "słoneczka".

> Niekiedy nawet przy małym wysiłku silnika potrafi się zniszczyć gdy

> już jest "ładnie"wytarte

sprzeglo mam nowe, gora 20kkm.... mozliwe to ??

Napisano

> sprzeglo mam nowe, gora 20kkm.... mozliwe to ??

Trudno jest jednoznacznie powiedzieć sprawdz jeszcze ewentualnośc opony...może coś sie do niej przykleiło? wink.gifalbo może coś w okolicach rozrządu-być może jakiś element typowo uszczelkowo - plastikowy przy odpowiedniej prędkości przepływ powietrza daje niepokojące dźwięki,może nawet antena-ten element nawet o dziwo lubi być słyszalny często w niespodziewanych miejscach.

Wiem ze to dużo przypuszczeń ,jeśli słyszał bym to na pewno można by wykluczyć kilka możliwości a tak zawsze jest gdyby to ...ale może po kolei eliminować elementy i się znajdzie przyczyna-pozdrawiam

Napisano
  • Autor

z Denusem dzis jezdzilem i wybadalismy ze wentylator na chlodnicy dziwnie pracuje, tak jak by cos do niego wpadlo, albo sie konczy smile.gif

Napisano

> z Denusem dzis jezdzilem i wybadalismy ze wentylator na chlodnicy

> dziwnie pracuje, tak jak by cos do niego wpadlo, albo sie konczy

Wiesz, skoro w pierwszym poście wykluczyłeś go dwukrotnie to jego pominąłem-ale bardzo często zdarza się że to on wydaje niepokojące dźwięki nawet gdy nie pracuje na napędzany jest przez pęd powietrza.

Napisano
  • Autor

> Wiesz, skoro w pierwszym poście wykluczyłeś go dwukrotnie to jego

> pominąłem-ale bardzo często zdarza się że to on wydaje

> niepokojące dźwięki nawet gdy nie pracuje na napędzany jest

> przez pęd powietrza.

wlasnie flaszke wygrales.... mad.gif

jak zagladalem po ciemku w nocy, to nic nie wskazywalo nawentylator, potem jednak powoli zaczynalo wszystko wskazywan wlasnie na niego, nawet nie wiesz jakie moje zdziwienie, dzis sprawa w stu procentach sie potwierdzila wrrr.gif jak powoli manewrowalem w miejscu zaczelo hurgotać tak ze wyskoczylem i odrazu pod maske.... wentylator...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.