Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

A jednak zostaje...

Featured Replies

Napisano

Jak pewnie widzieliście jakiś czas temu chciałem sprzedać swój motocykl i zmienić auto. Szczęśliwym trafem nie udało mi się go sprzedać i doszedłem do wniosku że Suzi zostaje cool.gif

Aktualna sytuacja na rynku jest bardzo korzystna, ale dla kupującego zlosnik.gif Stwierdziłem że jeśli mam się jej pozbyć za mniej niż 8000 PLN to wolę jeździć nią do samego końca (mojego lub jej wink.gif)

Dzisiaj kupiłem zestaw napędowy (DID+Sunstar), na wiosnę wymienię jeszcze tylko olej w silniku, w lagach i kupię tylną oponę (tu jeszcze się zastanawiam nad nową czy używką;obecną kupiłem używkę za 130 PLN z montażem i wytrzymała cały sezon) i następny sezon mam z głowy ok.gif

Nawet nie wiecie jak się ciesze cool.gif

Napisano

Cieszę się razem z Tobą grinser006.gif

Jak możesz to zmień olej przed zimą - silnk nie będzie stał z tym całym syfem w środku.

Do tego spuść paliwo z gaźników, wyjmij akumulator, postaw w ciepłym i suchym miejscu i naładuj raz na 2-3 tygodnie.

Jak nie będziesz odpalał sprzętu tylko na chwilę to na wiosnę odpali bez zająknięcia wink.gif

Napisano
  • Autor

> Jak możesz to zmień olej przed zimą - silnk nie będzie stał z tym

> całym syfem w środku.

> Do tego spuść paliwo z gaźników, wyjmij akumulator, postaw w ciepłym

> i suchym miejscu i naładuj raz na 2-3 tygodnie.

> Jak nie będziesz odpalał sprzętu tylko na chwilę to na wiosnę odpali

> bez zająknięcia

Z tą wymianą oleju przed zimą to widzę że są dwie szkoły (otwocka i falenicka wink.gif ):

-wymienić na wiosnę żeby na sezon był nowy

-wymienić na zimę żeby nie zostawiać syfu w silniku

Chyba jednak wymienię na wiosnę bo w tym sezonie i tak nie wyjeździłem tych 6000km od wymiany a pozatym wolę mieć świeży olej od początku sezonu. Co do odpalania na chwile to Suzi wstawiam do garażu oddalonego jakieś 40km odemnie więc raczej nie będzie mnie korciło żeby ją przepalać wink.gif.

BTW a co myślisz o wykręceniu świec i wlaniu po kilka cm3 oleju do cylindrów? Jest sens czy dać sobie spokój?

Napisano

> BTW a co myślisz o wykręceniu świec i wlaniu po kilka cm3 oleju do

> cylindrów? Jest sens czy dać sobie spokój?

Jeśli motocykl ma stać przez dłuższy czas w marnych warunkach (np temperatura w okolicach zera i wilgoć) i nie będzie odpalany przez kilka miesięcy to tak. Jak warunki lepsze to chyba nie ma sensu. Tak czy inaczej na pewno nie zaszkodzi smile.gif

Napisano

1. Gratuluję pozostania ok.gif

2. proponuję zmienic olej przed zimą... moze na przykładzie co lepsze? ok 3-4 miechy oleju w silniku po całym sezonie, dosyć zakwaszonego, pozbawionego juz nieco swych własności czy oleju troszke rozcieńczonego tym co wyzej? Mechanicy zalecają wymianę po sezonie...

3. widziałem że pytasz o wlanie do cylindra przez swiece troszke oleju do dwusówa. Jeśli Twój motocykl ma katalizator równiez nie polecam tej operacji, jeśli nie to owszem.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.