Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Reflektor przedni - silniczek

Featured Replies

Napisano

Witam, ostatnio zauważyłem, że nie działa mi prawy silniczek od regulacji reflektora. Po dokładniejszych oględzinach zorientowałem się, że silniczek cały czas sobie brzęczy - słychać to jak się podniesie maske i tylko przy włączonych światłach. Podejrzewam także, że cały wkład reflektora jest tak jak by przesunięty ku górze i na dole jest duża szpara. Jak myślicie da się jakoś zdjąć sam reflektor i może to jakoś przeczyścić albo wymienić sam silniczek? Reflektor nigdy nie był wymieniany. Podejrzewam, że się ten silniczek zatarł. Ma ktoś jakiś pomysł? Jak to zdemontować?

Napisano

> Witam, ostatnio zauważyłem, że nie działa mi prawy silniczek od

> regulacji reflektora. Po dokładniejszych oględzinach

> zorientowałem się, że silniczek cały czas sobie brzęczy -

> słychać to jak się podniesie maske i tylko przy włączonych

> światłach. Podejrzewam także, że cały wkład reflektora jest tak

> jak by przesunięty ku górze i na dole jest duża szpara. Jak

> myślicie da się jakoś zdjąć sam reflektor i może to jakoś

> przeczyścić albo wymienić sam silniczek? Reflektor nigdy nie był

> wymieniany. Podejrzewam, że się ten silniczek zatarł. Ma ktoś

> jakiś pomysł? Jak to zdemontować?

miałem identycznie, początkowo nie wiedziałem co to za dźwięk, ale potem zauważyłem że silniczek cały czas chodzi, za pare dni silniczek Ci padnie i to chyba wszystko co możesz zrobić bo z tego co się orientuje silniczki są wbudowane na stałe:)

Teraz mam 2szt nowych lampionów i wszystko gra jak powinno:)

Napisano
  • Autor

a jeszcze mam jedno pytanko, żeby wyciągnąć reflektor trzeba coś jeszcze rozkręcać? Czy można od razu dostać się do wszystkich śrub reflektora?

Napisano

> a jeszcze mam jedno pytanko, żeby wyciągnąć reflektor trzeba coś

> jeszcze rozkręcać? Czy można od razu dostać się do wszystkich

> śrub reflektora?

Jeśli dobrze pamiętam, to trzeba nadkola odkręcić, by się dostać do śruby schowanej między zderzakiem a bokiem auta (może Ci się ten manewr uda, inaczej trzeba ściąganąć zderzak).

Napisano

W stilo silniczki padają notorycznie. Jest to częśc wymienna, trzyma się na 2 wkretach. W pandzie nie jest podobnie ?

Napisano

> Nie da się wymienić

Bezpieczniej będzie podjechać z tym do warsztatu.

Napisano

Ma ktoś

> jakiś pomysł? Jak to zdemontować?

silniczek jest... niedemontowalny - poza tym raz widzialem na allegro silniczek i ktos staral sie mi wmowic ze jest on wymienny - tzreba tylko odciac klosz potem roznitowac mocowanie silniczka potem zamiast nita srube klosz skleic i.....

koszt silniczka byl w okolicach 30-35 zeta plus dlubanie w g..wnie doslownie a reflektor jak poszukasz za 100 kupujesz... wiec ni czorta sie nie kalkuluje

Napisano

> Bezpieczniej będzie podjechać z tym do warsztatu.

nie ma sensu jechac z tym do warsztatu bo tam uslyszysz ze tzreba wymienic caly reflektor - a jezeli w ktoryms sie podejma naprawy silniczka to cena bedzie taka ze tez sie nei bedzie oplacalo - pomijam fakt ze taki zaklad to warto omijac

Napisano
  • Autor

No niestety, w takim razie trzeba będzie wymienić sam reflektor. Do warsztatu nie mam zamiaru jechać. Chciał bym tylko wiedzieć czy aby na pewno trzeba zderzak wymontować? Może tylko z jednej strony jakoś opuścić? czy trzeba cały?

Napisano

Może nie całkiem ściągnąć ale poluzować i to z obu stron.

Napisano
  • Autor

Dzięki wielkie za odpowiedzi! Na dniach może się za to zabiore, żeby tylko pogoda była lepsza.

Napisano

> Dzięki wielkie za odpowiedzi! Na dniach może się za to zabiore, żeby

> tylko pogoda była lepsza.

Wedlug elerna trzeba demontować, myśle że w trakcie się okaże czy całkowicie.

Napisano

Mnie wymieniali obie lampy na gwarancji bo parowały. Przyglądałem się jak to robił majster w ASO. Generalnie sporo śrubek ale robota banalna. Majstrowi zeszło jakieś 40 min. A i potem obowiązkowo ustawianie świateł.

Napisano

> No niestety, w takim razie trzeba będzie wymienić sam reflektor. Do

> warsztatu nie mam zamiaru jechać. Chciał bym tylko wiedzieć czy

> aby na pewno trzeba zderzak wymontować? Może tylko z jednej

> strony jakoś opuścić? czy trzeba cały?

raczej trzeba - chociaz ponoc wystarczy nadkole zeby sie do sruby dobrac - ja mialem i tak zdjety zderzak i tak przy okazji wyszedl reflektor

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.