Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

mam takie dwa pytanka :)

Featured Replies

Napisano

pierwsze dotyczy pasow bezpieczenstwa, mianowicie moj pas kierowcy w jednym miejscu jest nadszarpniety (na srodku tasmy) a w drugim wytarl sie z brzegu, a dokladnie na dole od ocierania sie o fotel a te usterke juz wyeliminowalem. Jak Szanowni Koledzy mysla, przejmowac sie tym czy pas jest nadal jest dobry? A drugie pytanie dotyczy opon, czy jesli posiadam ABS to moge zalozyc z przodu opony o mniejszym profilu a z tylu o wiekszym? Mysle o tym poniewaz org opony maja profil 70 a mam zimowki 65 ze starego auta a szkoda je wyrzycic bo oponki nowe, Bardzie dziekuje za pomoc i pozdrawiam smile.gif

Napisano

> moj pas kierowcy w jednym miejscu jest nadszarpniety ... a w drugim wytarl sie z brzegu

Oznacza to, że jeżeli naprawdę będzie potrzebny, to raczej nie daje on gwarancji skuteczności... Dla Policji może być.

>czy jesli posiadam ABS to moge zalozyc z przodu opony o mniejszym profilu a z tylu o wiekszym?

Zakładam, że opony będą o innej szerokości np. 175/70 i 185/65.

W takim przypadku (z mojego punktu widzenia) na ABS nie powinno to przeszkadzać, nie wiem jak to wpłynie na właściwości jezdne. Nigdy takich rzeczy nie robiłem.

Napisano

ad 1st... zaszyć na okrętkę i jeździć baaaaaaardzo ostrożnie

ad 2nd... nie wydaje mi się by stanowiło to problem, moim zdaniem nie musisz inwestować w nowe kapcie na zime...

Napisano

Co do ABS to nie mam bladego smile.gif,co do pasa jakiekolwiek uszkodzenia czynią go zbędnym gadżetem.

Napisano

1. pas masz dla siebie nie dla policji zwłaszcza jak masz poduchę ... wymienić !!! na bezpieczeństwie sie nie oszczędza ...

2. na jednej osi masz mieć jeden profil opony różnica przód tył nie powinna w niczym przeszkadzać

Napisano
  • Autor

Ja wlasnie mam swira na punkcie bezpieczenstwa, ale Szanowni Klubowicze chyba mysla iz pas jest rozerwany, gdyby tak bylo odrazu bym go wymienil smile.gif Jest poprostu tak postrzepiony w zadnym wypadku nie jest rozerwany na wylot! jesli mi sie uda zrobie zdjecie, przyznajm sie ze kupilem pas uzywany na allegro ale jest w mln razy gorszym stanie od mojego. Na srodku pasa stracilem 4 takie paseczki waskie, ale nie jest to na wylot, z 4 warstw zostaly 3. Widzialem wiele fiatow z tym schorzeniem i zastanawia mnie czemu tak jest. Przepraszam ze sie tak rozpisalem, serdecznie pozdrawiam odpisze za ok dwa dni bo nie wiem czemu co dwa dni moge pisac na forum wink.gif

Napisano

podeslij fotke tego uszkodzenia. czasem nawet malowidoczne, potrafi mocno strukture oslabic. jesli masz poduche (a zakladam, ze tak jest) to raczej bym wymienil. ale jak mowilem... pokaz fotke smile.gif

co do opon to mozesz zalozyc. nie powinno miec to diametralnych skutkow dzialania BASu. palacz.gif

Napisano
  • Autor

Przyznam sie ze auto jest taty a ja mam dopiero 17 lat smile.gif ale to chyba zadna roznica i z tym pasem to kupowalem juz rozne ale wszystkie byly w znacznie gorszym stanie, teraz moge sklep z pasami otworzyc. A na nowy mnie zwyaczjnie nie stac poki co bo kosztuje 650 zl a skad 17-latek wezmie tyle szmalu:( z tego co zauwazylem pas ma 4 warstwy u mnie 3 sa ok, jak widac to jest malutkie, dziekuje za pomoc i pozdrawiam, milego weekendu zycze a w szczegolnosci udanych wypadow Bravo/Brava/Mareą smile.gif

post-59081-14352465573423_thumb.jpg

Napisano

> kupowalem juz rozne ale wszystkie

> byly w znacznie gorszym stanie, teraz moge sklep z pasami

> otworzyc.

No to pech Bracie, ale jest takie powiedzienie:

"Biednego nie stać na tanie rzeczy".

Jeżeli ktoś Ci lipę wciska, to pamiętaj, że do 7 dni możesz zwrócić.

Pozdrawiam

PS. Jest jeszcze taki na <<<<< ALLEGRO >>>>> , tylko nie wiem, czy akurat do twojej fury.

Zanim kupisz: napisz e-maila, wypytaj, upewnij się czy to to co chcesz kupić.

Napisano

> Zanim kupisz: napisz e-maila, wypytaj, upewnij się czy to to co

> chcesz kupić.

jak na moje oko...to nie musi się pytać...raczej wszystko wie...(zerknij na adres @ na allegro i nick na forum) ok.gif

Napisano

> jak na moje oko...to nie musi się pytać...raczej wszystko

> wie...(zerknij na adres @ na allegro i nick na forum)

Q-e!!! ON NAPRAWDĘ MA SKLEP Z PASAMI (chyba jeszcze o tym nie wie, bo chce otworzyć yikes.gifyikes.gifyikes.gif)!

(tylko dlaczego w allegro jest w super stanie??? zakrecony.gifzakrecony.gifzakrecony.gif)

Napisano
  • Autor

jak sie cos nie podoba to bez komentarza prosze, kupilem, mnie nie pasuje wiec sprzedaje, normlanie chyba? chcesz sie cos o nim dowiedziec to napisz, i trzeba sie nauczyc czytac! "super" to nie to samo co "bardzo", a poza tym skad wiecie jaki jest? wg mnie gorszy od mojego a to nie oznacza ze jest zly!

Napisano

> jak sie cos nie podoba to bez komentarza prosze,

Przepraszam, po co się złościć.

Jeżeli coś się pisze, to przeba się liczyć że inni to przeczytają i mogą wyciągnąć wnioski.

Jeżeli piszesz, że nakupiłeś pasów, że sklep można otworzyć i są gorsze od tego naderwanego, to chce się to skomentować...

Pozdrawiam

Napisano

> wg mnie gorszy od mojego a to nie oznacza ze jest zly!

I jeszcze jedno, nie pisałem, że z allegro jest zły, tylko zwróciłem uwagę na zbieżność i zamieszczone wpisy w tym temacie.

Wnioski zostawiam innym...

Napisano
  • Autor

fakt masz racje, ale zbieznosci tutaj nie ma, dla kazdego cos innego ma rozna wartosc, rowniez przepraszam, nie potrzebnie odrazu wyskoczylem z nerwami, to moze wyrazisz swoja opinie czy powinienem dalej szukac pasa i go wymienic czy nie, bo widze ze znasz sie na rzeczy. Zdjecie zostalo zamieszczone, pozdrawiam 20.GIF

Napisano

> wyskoczylem z nerwami, to moze wyrazisz swoja opinie czy

Taki młody... a już taki nerwowy...

Moje zdanie nie szukaj na siłe rzeczy do wymiany... poczekaj trochę...samo się coś zepsuje... to wtedy wymienisz .. klamki..termostat...alternator...co tam się trafi wink.gif

Napisano

> Przepraszam, po co się złościć.

Tak sobie przegladałem waszą rozmowę i zastanawia mnie za co go przepraszasz palacz.gif Wnioski to raczej wychodzą mi na jego niekorzyść ... A "wyskoczyłem z nerwami" to troszkę nie na miejscu, ale cóż młode toto może się jeszcze kultury nauczy smirk.gif chociaż jak tak zaczyna to zolta.gif

Napisano

> Tak sobie przegladałem waszą rozmowę i zastanawia mnie za co go przepraszasz

To było w kontekście zwrotu grzecznościowego, by kolega barciu nie myślał, że jestem bojowo nastawiony.

Taki ze mnie zwyczajnie spokojny człowiek cool.gifcool.gifcool.gif

Napisano

by kolega barciu nie myślał, że jestem bojowo nastawiony.

no chyba że tak smile.gif bo limit bojowego nastawienia baeciu wyczerpał tak na parę wątków wink.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.