Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Pare pytan o hamulce tyl..znowu :D

Featured Replies

Napisano

Witam,

wymieniam bebny u ojca w CC. Zajrzalem do tych hamulcow i co widze:

Jak w zalaczniku,ale w jednym kole zamiast prowadnika i sprezyny jest zwykla sruba,a na dwoch innych szczekach w miejscu czerwonej kropki tez jest sruba wkrtecona,chociaz na zdjeciu montazowym nic nie ma,a wolalbym sie upewnic,czy ktos wczesniej zle nie pomontowal.

Aha,bebny nie chca wogole wejsc na szczeki,nawet jak bez cylinderka i rozpieraka od recznego wkladam,chyba ze na chama na styk,ale wtedy bedzie caly czas obcierac,nalezy szczeki podpilowac? Calkiem swiezo wygladajo. Pozdrawiam

ps. dolaczam tym razem zdjecie, widac na lewej szczece srube,nie wiem czy ona tam powinna byc

post-60775-14352504045242_thumb.jpg

Napisano

> Jak w zalaczniku,ale w jednym kole zamiast prowadnika i sprezyny jest

> zwykla sruba,a na dwoch innych szczekach w miejscu czerwonej

> kropki tez jest sruba wkrtecona,chociaz na zdjeciu montazowym

> nic nie ma,a wolalbym sie upewnic,czy ktos wczesniej zle nie

> pomontowal.

POMOTANE załóż prowadnik i sprezyne - groszowe sprawy!

> Aha,bebny nie chca wogole wejsc na szczeki,nawet jak bez cylinderka i

> rozpieraka od recznego wkladam,chyba ze na chama na styk,ale

> wtedy bedzie caly czas obcierac,nalezy szczeki podpilowac?

Nie piłuj szczęk! Bierz 2 śrubokręty i przyłóż je na dole i góry szczeki, następnie zapierając je o blachę kotwiczną spróbuj je cofnąć!

Napisano
  • Autor

Dziekuje Zbyszek,ale problem mam bo nie wiem,czy potrzebuje oprocz prowadnika jednego na strone jeszcze taka srube z nakretka jak na foto widac

Napisano

> Dziekuje Zbyszek,ale problem mam bo nie wiem,czy potrzebuje oprocz

> prowadnika jednego na strone jeszcze taka srube z nakretka jak

> na foto widac

W miejsce tych śrub "budowlanych" wchodzą takie prowadniki od strony tarczy, a od strony szczęki takie sprężynki, dokłądnie w miejsce tych śrub, a w pozostałe otwory w szczekach sprężyny, silniejsza na dół i słabsza do góry.

Wymienił bym na Twoim miejscu jeszcze rozpieraki, bo na fotce widać że mają niezłe luzy, cena ok 10 zł grinser006.gif

Napisano
  • Autor

czyli potrzebuje komplet 4 prowadnikow? w manualu jest tylko jedna na strone auta

Napisano
  • Autor

dziekuje koledzy,zamontowalem nowe cylinderki,caly zestaw montazowy lacznie z tymi kolkami i wogole teraz jak hamuje to tylne kola piszcza a nie przednie smile.gif Pozdrawiam

Napisano

>... teraz jak hamuje to tylne kola

> piszcza a nie przednie

jeżeli tylne koła blokują się wcześniej niż przednie to radził bym coś z tym zrobić bo można się na tym przejechać

Napisano

> jeżeli tylne koła blokują się wcześniej niż przednie to radził bym

> coś z tym zrobić bo można się na tym przejechać

Zgadzam sie mialem dwa razy bardzo stresujaca sytuacje wlasnie z tego powodu ale jakos dalem rade. Tylko u mnie winowajca byl moj mod dalem wieksze cyl. (przod uno turbo). Mozna zrobic sobie krzywde tak w skrocie.

Napisano
  • Autor

co mozna zrobic? z przodu sa tarcze bez rantu jeszcze i klocki tez wygladajace na nie zjechane.

Napisano

> co mozna zrobic? z przodu sa tarcze bez rantu jeszcze i klocki tez

> wygladajace na nie zjechane.

Bebny i szczeki markowe czy jakies rzemioslo? Duzo Ci plynu hamulcowego ucieklo przy montazu ? Mozesz sprobowac od powietrzyc caly uklad. Rozpieraki w porzadku? bo ja jak robilem u siebie to zauwazylem ze poprzedni wlasciciel nadspawal je smile.gif bo pewnie reczny nie lapal.

Napisano
  • Autor

> Bebny i szczeki markowe czy jakies rzemioslo? Duzo Ci plynu

> hamulcowego ucieklo przy montazu ? Mozesz sprobowac od

> powietrzyc caly uklad. Rozpieraki w porzadku? bo ja jak robilem

> u siebie to zauwazylem ze poprzedni wlasciciel nadspawal je bo

> pewnie reczny nie lapal.

szczeki byly,bebny najtansze po 38zl 270751858-jezyk.gif ale auto hamuje extra na tyle,odpowietrzone tylne hamulceplyn dolany 3/4 jest. Z przodu wyglada wszystko tez ok. Trzeba by bylo cos w regulatorze ustawiac,zeby przod bardziej bral?

Napisano

> auto hamuje extra na tyle

poczekaj do pierwszego przymrozku albo mokrych lisci na drodze, to zobaczysz jak fajne sa mocne hamulce na tyle. sick.gif

Napisano
  • Autor

ja juz wiem,ze nie jest dobrze miec mocniejsze hample na tyle,ale jak zrobic,zeby byly slabsze od przednich?

Napisano

ja bym sprobowal odpowietrzyc przod i sprawdzil reczny czy nie jest za krotki bo wtedy (tak mi sie wydaje, moge sie mylic) cyliderki nie musza zbyt wiele pracy wykonac by zablokowac kola. albo to przez bebny moga byc zle wykonane.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.