Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Demontaż linki hamulca ręcznego

Featured Replies

Napisano

Sprawa nagląca.

Na pewno jakieś tematy były, ale siedze właśnie przy aucie i nie mam czasu użerać się z naszą wyszukiwarką.

Może mi kktoś podpowiedzieć, jak wymontowac linkę od str koła w Punto 1 ? Albo ślepy jestem, albo głupi, nie wiem... nie widzę tam żadnej zawleczki, podkładki, gwintu, a pancerz trzyma sie jak... przyspawany ?! icon_eek.gif

Napisano

linke po odczepieniu w bębnie trzeba wybić (na pancerzu jest wieloklin i to on tak trzyma)

Napisano
  • Autor

> linke po odczepieniu w bębnie trzeba wybić (na pancerzu jest

> wieloklin i to on tak trzyma)

Podziękował smile.gif

Napisano
  • Autor

Wszystko poskładałem raczej dobrze a jednak ręczny łapie wysoko i jest słaby. Nowe linki, szczęki i bębny. Może sie dotrze i ułoży... może będzie troche mocniejszy, ale regulacja jest już dokręcona do końca, a dźwignię mogę zaciągnąć prawie do pionu.

Napisano

regulacja samej wajchy ręcznego niewiele tu pomaga, musisz ustawić dobrze rozpierak szczęk w bębnie, to dopiero załatwia sprawę, u mnie jest system lokhead i system ten znajduje się na jednej ze szczęk

gdy pierwszy raz robiłem hamulce w punto też wymieniłem wsio, ale nie przyłożyłem większej wagi do ustawienia tego diwajsu; w rezultacie hamulec był kiepski, a ręcznego prawie wogóle nie było, po ustawieniu wszystkiego już na 2-3 ząbku ręczny blokował tylne koła, tak więc powodzenia w ustawianiu

Napisano
  • Autor

No mi się wydawało że to jest samoregulator... myliłem się ?

To co znów musze wszystko rozbierać ?

Napisano

> No mi się wydawało że to jest samoregulator... myliłem się ?

> To co znów musze wszystko rozbierać ?

ja rozbierałem ponownie i ustawiałem tak że nowy bęben ledwo wchodził, prawie na wcisk

Napisano
  • Autor

Teoretycznie wystarczy chyba zdjąć bęben i trochę podłubać jakimś śrubokrętem czy innym szpicem

Napisano

> Teoretycznie wystarczy chyba zdjąć bęben i trochę podłubać jakimś

> śrubokrętem czy innym szpicem

Zdejmij bęben i naciśnij na nożny hamulec (bardzo delikatnie - dosłownie po milimetrze) do czasu, aż usłyszysz, że coś przeskoczy na samo-regulatorze (o jeden ząbek).

Następnie sprawdź, czy da się bęben włożyć - jeżeli tak, to włóż (lekko - bez klucza przykręć go do piasty) i zaciągnij ręczy na maxa. Jeżeli jeszcze będzie leciał za wysoko, to znowu ściągnij bęben i jw. naciśnij na pedał hamulca (delikatnie).

Później to samo z drugim kołem.

Co do tego samo-regulatora, to to jest jakiś wynalazek i chyba tylko w teorii działa. U mnie też wszystko nowe, ale nie ma szans, żeby samo się to regulowało. Po tym jak ustawie sam ten tzw. samo-regulator, to jest ok do czasu aż szczęki się nie podjadą trochę.

I znowu ta sama zabawa z ustawianiem...

Napisano
  • Autor

Dzięki, postaram się z tym powalczyć smile.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.