Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Autokącik

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

POMOCY CCS PADŁ !

Featured Replies

Napisano

Pany co sie mogło stać.Jade swoim CCS (119 tys 98r)Zaczeło mi coś cholernie dzwonić po maską od strony koła pasażera.Stanąłem zgasiłem go.Odczekałem i odpalił.Przez 10 min ok.Sytuacja ta sama.Zgasiłem ,odpaliłem i jeszcze głośniej było to słychać.Zgasiłem silnik i kapa już nie odpalił.Auto ma nowe świece,kable,rozrząd ,altek i instalacje lpg(przebieg na niej 2 tys) .Marchewa sie nie świeciła i słychać było jak sie po przekręceniu zapłonu gasi-tak jak zawsze po chwili.Prąd ma bo wszystko w środku bangla jak trzeba...Po pierwszym odpaleniu silnik chodził jak odkurzacz , coś jakby gwizdał troche przy przyspieszeniu.

Co to może być?że troche haotycznie to opisałem ale wqr..nie moje granic nie zna angryfire.gifbeksa.gif

Napisano

Nie odpalil, bo krecil i nie mogl zapalic, czy tak, jakby go blokowalo (jak przy slabym aku)?

Jesli to pierwsze, to moze odkrecilo Ci sie kolo pasowe.

Jesli to drugie, to moze lozyska w alternatorze sie rozsypaly.

Napisano

Może pasek ci przeskoczył? Ja ostatnio u siebie miałem taką sytuację, że nagle samochód przestał jechać i już nie odpalił. Okazało się, że napinacz się poluzował i pasek po prostu przeskoczył parę zębów. A rozrząd miał dopiero 40 tys. km...

Napisano
  • Autor

kolega mnie zacholował.Odkrecam koło i co widze.Te 3 szpilki co skrecają do kupy alternator się odkreciły i zablokowały te słoneczko z alternatora (pokrzywiły wszystkie zęby w nim)i altek sie zablokował a co za tym idzie silnik nie potrafił nim obrócic bo dostał opór..Rozebrałem wyprosciłem poskładałem i nowy pasek odrazy założyłem i działa..Na szczęscie koszt naprawy zamknął sie w 20 zł i 2h pracy..i mnóstwie łacińskiego yikes.gifspineyes.gif

Dzięki za pomoc ok.gif

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Używając tego serwisu, wyrażasz zgodnę na naszą Polityka prywatności oraz Warunki użytkowania.

Account

Navigation

Szukaj

Szukaj

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.